Home Topics Comunicate de presa AHK Romania: Comertul bilateral intre Romania si Germania isi revine
AHK Romania: Comertul bilateral intre Romania si Germania isi revine

AHK Romania: Comertul bilateral intre Romania si Germania isi revine

0

AHK Romania anunta cele mai recente cifre privind schimburile comerciale din primul trimestru dintre Romania si Germania

Dupa cum arata cele mai recente date ale Oficiului Federal de Statistica (Destatis), volumul schimburilor comerciale dintre Germania si Romania si-a revenit usor in primele trei luni ale anului in curs. Astfel exporturile germane catre Romania au insumat 4,5 mld. EUR, in crestere cu 3,6% fata de primul trimestru al anului precedent, iar importurile au crescut la 3,8 mld. EUR (+0,9%). Cu un volum de 8,3 mld. EUR, Romania ocupa locul 19 in topul partenerilor comerciali ai Germaniei in perioada mentionata. In 2020 tara noastra s-a clasat pe locul 20, cu un volum al schimburilor comerciale de 30 mld. EUR.

Dupa o scadere a schimburilor comerciale intre Germania si Romania in lunile ianuarie si februarie, acestea si-au revenit semnificativ in martie 2021. „Suntem increzatori ca redresarea relatiilor comerciale din primele trei luni ale acestui an va continua si vom putea ajunge la nivelul din 2019 pana la sfarsitul anului.

Masurile de relaxare si campaniile de vaccinare din multe tari europene isi arata deja efectele”, subliniaza Sebastian Metz, director general si membru in Consiliul Director al AHK Romania. „In ceea ce priveste o tematica foarte actuala, si anume re/nearshoring, pe fondul consolidarii rezilientei lanturilor de aprovizionare in contextul pandemiei vedem oportunitati bune pentru Romania. Acest subiect este intens dezbatut si la nivel european in acest moment si speram ca Romania se va implica activ”, a adaugat Metz.

AHK Romania s-a pozitionat deja strategic cu platforma sa b2b Marketplace Romania, www.marketplaceromania.ro, si isi va extinde activitatile. Initiativa desfasoara activitati pe tot parcursul anului pentru a spori exporturile companiilor romanesti catre Germania si ofera cautari tintite de parteneri de afaceri potriviti.

 

 

Despre AHK Romania

AHK Romania este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. Infiintata in 2002, AHK numara circa 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana.

Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.