Home Topics Comunicate de presa Adunarea generala a membrilor AHK Romania
Adunarea generala a membrilor AHK Romania

Adunarea generala a membrilor AHK Romania

0

Marti, 4 iunie 2019, a avut loc Adunarea Generala a membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane (AHK Romania).

Comunitatea de business romano-germana si-a ales noii membri in Consiliul Director: Michael Beier (CLAAS Regional Center South East Europe SRL), Christian von Albrichsfeld (Continental Automotive Romania SRL), Peter Zeilinger (OMV Petrom SA), Daniel Gross (REWE Romania SRL) si Marco Alpert (Wiebe Romania SRL). Acestia, impreuna cu Dragos Anastasiu (Touring Europa Bus), Presedinte, Sebastian Metz, Director General, Mihai Boldijar (Robert Bosch), Vicepresedinte, Wargha Enayati (Intermedicas), Vicepresedinte, Roland Ruffing (Metro Cash&Carry Romania), Florin Sabou (Bielomatik), Iuliu Cadar (DRM Dräxlmaier Romania Sisteme Electrice) si Titus Löw (Siemens), formeaza o echipa puternica ce sustine activitatile AHK Romania prin experienta si implicare activa. In Comisia de Cenzori au fost realesi Adriana Costea (PricewaterhouseCoopers) si Johannes Becker (TPA Admin SRL), iar Tobias Seiferth (Banca Comerciala Romana SA) a fost ales ca nou membru al Comisiei.

Directorul general AHK Romania, Sebastian Metz, a prezentat activitatile AHK Romania din anul 2018 si obiectivele strategice viitoare. Astfel, ne dorim sa extindem aria activitatilor, mai ales pe plan local, dar si sa dezvoltam noi domenii, pentru a sustine si impulsiona companiile romanesti si germane in dezvoltarea relatiilor de afaceri.

„Dintre temele abordate in cadrul numeroaselor activitati intreprinse de-a lungul anului 2018 nu au putut lipsi desigur dezvoltarea sustenabila a oraselor si promovarea tehnologiilor “verzi”. Am continuat sa lucram intens la dezvoltarea invatamantul profesional si dual si la promovarea utilizarii arbitrajului ca alternativa la instantele judecatoresti de stat”, a declarat Sebastian Metz. In ultimul an AHK Romania a fost activa si in domeniul reprezentarii intereselor. In cadrul intalnirilor celor 8 grupuri de lucru pe diverse teme de interes pentru mediul de afaceri, am elaborat numeroase luari de pozitie, intrand in dialog cu ministerele de resort si cu autoritatile responsabile, incercand astfel sa ne aducem un aport constructiv si profesionist la imbunatatirea climatului de afaceri si a mediului investitional. Dragos Anastasiu, Presedintele AHK Romania, a multumit astfel membrilor: “Multumim celor peste 600 de companii pentru colaborare, implicare si incredere. Doar lucrand impreuna, formam o comunitate puternica!”

Discutiile AHK Romania s-au concentrat si pe biroul din Cluj-Napoca, AHK Transylvania Office. Dorim astfel sa dam un semnal pozitiv pentru investitorii germani, demonstrand ca regiunea este atractiva, iar biroul AHK din Cluj va crea punti si va intensifica colaborarea pe plan local dintre mediul privat, cel administrativ si educational. AHK Transylvania Office va aborda temele strategice ale AHK (dezvoltarea oraselor, invatamant profesional dual, tehnologii “verzi”, Curtea de Arbitraj, furnizori locali) in regiune, iar activitatile vor fi coordonate, incepand din luna septembrie, de Vlad Tatu.

Despre Camera de Comert si Industrie Romano-Germana

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania) este reprezentanta oficiala a economiei germane si totodata cea mai mare Camera de comert bilaterala din Romania. AHK Romania apartine, alaturi de Camerele de comert si industrie germane (IHK), retelei globale a Camerelor de comert germane bilaterale, reunite sub umbrela Uniunii Camerelor de Comert si Industrie din Germania (DIHK).

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, infiintata in 2002, numara peste 600 de firme-membre si ofera companiilor o platforma importanta pentru networking, schimb de informatii si experiente. Prin serviciile pe care le ofera si prin evenimentele pe care le organizeaza, AHK Romania sustine activ companiile germane la intrarea lor pe piata romaneasca si este totodata partener al firmelor romanesti interesate de piata germana. In Romania AHK se implica activ in implementarea sistemului dual de invatamant dupa model german si a infiintat platforma GreenTech econet romania, cat si o Curte Permanenta de Arbitraj. Pentru sustinerea companiilor mici si mijlocii romanesti am initiat portalul „marketplace romania”.

Mai multe informatii gasiti in pagina de internet: www.ahkrumaenien.ro. Ne gasiti de asemenea in Social Media, pe Facebook si LinkedIn / ahkromania.

Contact pentru presa:
Carmen Kleininger
Presa si Relatii Publice
Camera de Comert si Industrie Romano-Germana
Tel.: +40 21 207 91 50
Fax: +40 21 223 15 38
E-Mail: kleininger.carmen@ahkrumaenien.ro
Web: www.ahkrumaenien.ro

 

le-dysfunction_online-shop/">online shop vacuum treatment for erectile dysfunction