Home Topics Comunicate de presa ABB sprijina progresul mobilitatii electrice in Romania cu solutii de incarcare inovatoare
ABB sprijina progresul mobilitatii electrice in Romania cu solutii de incarcare inovatoare

ABB sprijina progresul mobilitatii electrice in Romania cu solutii de incarcare inovatoare

0

Suceava este unul dintre primele orase din Romania care instaleaza terminale de autobuz echipate cu incarcatoare ABB pentru vehicule grele, fiind un exemplu in tara

Suceava este unul dintre orasele care s-au orientat proactiv spre adoptarea mobilitatii electrice urbane, alimentand autobuzele electrice cu incarcatoarele rapide ABB Vehicle Heavy (HVC) si Terra 54 HV DC.

ABB a furnizat Municipiului Suceava treizeci de statii de incarcare de tip Terra 54 HV de 50 kW, precum si treisprezece statii de incarcare de 150 kW, pentru alimentarea flotei de autobuze electrice. Incarcatoarele de tip Terra 54 HV vor furniza energia electrica pentru incarcarea peste noapte a autobuzelor, in timp ce incarcatoarele de 150 kW vor asigura incarcarea rapida a autobuzelor pe timpul zilei, la depou. HVC-urile ofera o putere mare de incarcare, asigurand astfel disponibilitatea maxima a vehiculului.

Solutia ABB instalata la Suceava ofera interoperabilitate, fiind compatibila cu autobuzele furnizate de diferiti producatori. Solutia se caracterizeaza, de asemenea, prin inalta performanta si longevitate, precum si prin simplitatea instalarii si eficienta, datorita usurintei cu care se conecteaza la retea. Incarcatoarele sunt deja echipate pentru a sustine viitoarele autobuze electrice cu capacitati de incarcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost utilizate cu succes de ABB in alte tari din Europa, cum ar fi Germania, Suedia si Franta.

„Suntem bucurosi sa sprijinim Primaria Suceava in aceasta etapa importanta, acest proiect servind ca un exemplu de orientare catre un viitor al transportului durabil. ABB este lider global in ceea ce priveste solutiile de incarcare rapida DC si suntem gata sa ajutam mai multe orase din Romania sa isi construiasca infrastructura de mobilitate electrica,”, a spus Erhan Savas, Country Managing Director pentru ABB in Romania.

„Calitatea deosebita a echipamentelor livrate, precum si profesionalismul fara cusur al tehnicienilor ABB reprezinta o garantie pentru Municipiul Suceava in efortul nostru de implementare a sistemului integrat de transport public ecologic in Municipiul Suceava,“, a declarat Ion Lungu, Primarul Municipiului Suceava.

Incarcatoarele electrice pentru autobuze provin de la fabrica ABB din Italia. ABB, impreuna cu liderul de proiect, Loial Impex SRL, a finalizat cu succes instalarea si punerea in functiune a echipamentelor la timp.

ABB a intrat pe piata mobilitatii electrice inca din anul 2010, iar pana astazi a vandut peste 400.000 de incarcatoare pentru vehicule electrice in peste 85 de piete; peste 20.000 de incarcatoare rapide DC si 380.000 incarcatoare AC, inclusiv cele vandute prin Chargedot. ABB a primit premiul Global E-mobility Leader 2019 pentru rolul sau activ in promovarea adoptarii internationale a solutiilor de transport cu emisii zero. ABB ofera produse si servicii care aduc o contributie cruciala la cresterea dezvoltarii durabile in industrie.

ABB ofera In domeniul mobilitatii electrice o gama completa de solutii de incarcare pentru vehicule electrice in Romania, respectiv statii de incarcare incepand de la  4,6 kW pana la 600 kW, solutii de incarcare rapida atat pentru autovehicule electrice, cat si pentru incarcarea rapida a autobuzelor electrice, troleibuzelor, tramvaielor si camioanelor. ABB opereaza in Romania prin patru domenii de activitate: Electrificare, Robotica si Automatizare, Actionari Electrice si Automatizare de Proces.

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 110.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com.