Home Topics Comunicate de presa ABB si Millennium Technology Prize celebreaza inovatia pentru un viitor durabil
ABB si Millennium Technology Prize celebreaza inovatia pentru un viitor durabil

ABB si Millennium Technology Prize celebreaza inovatia pentru un viitor durabil

0

Compania lanseaza un nou parteneriat cu Millennium Technology Prize, un premiu global acordat pentru tehnologie, pentru a evidentia rolul crucial al stiintei, inovatiei si tehnologiei pentru bunastarea si sustenabilitatea societatilor si a mediului.

Inca din 2004, premiul Millenium Technology Prize a fost acordat pentru descoperiri tehnologice inovatoare de care beneficiaza milioane de oameni din intreaga lume. Premiul se ridica la 1 milion EURO – fiind unul dintre cele mai mari premii de acest gen din intreaga lume – si este acordat la fiecare doi ani de catre Academia de Tehnologie din Finlanda, o fundatie independenta.

Premiul 2020 va fi acordat pe data de 18 mai 2021 si poate fi urmarit online la https://millenniuminnovationforum.fi/en.

Printre castigatorii anteriori se numara Sir Timothy John Berners-Lee, informatician englez cunoscut cel mai bine ca inventator al World Wide Web, Shuji Nakamura din Japonia pentru LED-uri albastre si albe si Michael Grätzel din Elvetia pentru celulele solare sensibilizate la coloranti.

„ABB are acelasi obiectiv ca si Millennium Technology Prize. Ambele companii dorim sa depasim limitele tehnologiei si sa impartasim increderea ca odata cu stiinta, inovatia si tehnologia, putem aborda problemele care ne asteapta avand astfel posibilitatea sa cream un viitor mai prosper si mai durabil ”, a declarat Björn Rosengren, CEO ABB.

„Suntem foarte mandri de parteneriatul cu ABB si de faptul ca, impreuna, putem construi gradul de constientizare pentru inovatii avansate si inovatori care pun accentul pe tehnologia durabila”, a declarat Markku Ellilä, CEO al Academiei de Tehnologie din Finlanda.

In cadrul angajamentului sau pentru inovare, ABB investeste in mod semnificativ in cercetare si dezvoltare, iar in 2020 compania a crescut nivelul de alocare a fondurilor pentru domeniile Cercetarii si Dezvoltarii si Digital pana la nivelul de 4,8% din veniturile Grupului, ceea ce corespunde cu aproximativ 1,3 miliarde de dolari. Compania are aproximativ 7.000 de ingineri de cercetare si dezvoltare la nivel global, dintre care peste 60% se concentreaza pe dezvoltarea de software si digitalizare.

In plus, compania continua sa incheie parteneriate cu peste 100 de universitati de top din intreaga lume. Printre acestea ABB lucreaza cu Carnegie Mellon si Universitatea Stanford din Statele Unite, Universitatea British Columbia din Canada, Imperial College din Marea Britanie, Institutul Indian de Tehnologie, Universitatea Tsing Hua din China, Institutul Regal de Tehnologie din Suedia si ETH Zurich in Elvetia.

 

 

About ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com