Home Topics Comunicate de presa ABB lanseaza cel mai rapid incarcator pentru masini electrice din lume
ABB lanseaza cel mai rapid incarcator pentru masini electrice din lume

ABB lanseaza cel mai rapid incarcator pentru masini electrice din lume

0
  • Poate conferi 100 km de autonomie in mai putin de trei minute
  • Singurul incarcator proiectat in mod special pentru a incarca pana la patru vehicule simultan
  • Ideal pentru statii de reincarcare cu carburant, statii de incarcare urbane, parcari la magazine si aplicatii pentru flote

 

ABB lanseaza astazi un incarcator inovator all-in-one pentru vehicule electrice (VE), care ofera cea mai rapida experienta de incarcare de pe piata.

Noul Terra 360 de la ABB este un incarcator modular care poate incarca simultan pana la patru vehicule cu distributie dinamica a puterii. Aceasta inseamna ca soferii nu vor trebui sa astepte daca altcineva incarca deja inaintea lor. Pur si simplu se conecteaza la o alta priza. Noul incarcator are o putere maxima de 360 kW si este capabil sa incarce complet orice masina electrica in 15 minute sau mai putin, satisfacand astfel nevoile diferitilor utilizatori de vehicule electrice, indiferent daca au nevoie de o incarcare rapida sau sa isi incarce bateria in timp ce fac cumparaturi.

„Avand guvernele din intreaga lume implicate in elaborarea unor politici publice care favorizeaza vehiculele electrice si retelele de incarcare in vederea combaterii schimbarilor climatice, cererea pentru infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice, in special pentru statiile de incarcare rapide, convenabile si usor de operat este mai mare ca niciodata”, a spus Frank Muehlon, Presedinte al diviziei de mobilitate electrica ABB. „Terra 360, cu optiuni de incarcare care acopera o mare varietate de nevoi, reprezinta cheia pentru a putea satisface aceasta cerere si pentru a accelera adoptarea mobilitatii electrice la nivel mondial.”

„Este o zi importanta pentru ABB, care in calitate de lider mondial in incarcarea rapida a vehiculelor electrice, joaca un rol esential in implementarea unei societati cu emisii reduse de dioxid de carbon”, a declarat Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer la ABB. „ Mobilitatea electrica este esentiala pentru atingerea obiectivului climatic de la Paris, avand in vedere ca transportul rutier este responsabil pentru aproape o cincime din emisiile globale de CO2. De asemenea, vom demonstra aceasta oferind propriul nostru exemplu, prin schimbarea intregii noastre flote de peste 10.000 de vehicule cu vehicule fara emisii. ”

Fiind disponibila in Europa de la sfarsitul anului 2021 precum si in regiunile SUA, America Latina si Asia Pacific in anul 2022, Terra 360 este proiectata dupa nevoile si asteptarile zilnice ale soferilor de vehicule electrice. Folosind bogata experienta dobandita cu ajutorul bazei mari de mobilitate electrica instalata a ABB, Terra 360 ofera viteza, comoditate si confort, usurinta in utilizare si un sentiment de familiaritate.

Pe langa satisfacerea nevoilor soferilor de vehicule electrice private din statiile de alimentare, magazinele de proximitate si punctele de vanzare cu amanuntul, incarcatoarele Terra 360 pot fi instalate si in incintele comerciale ale unei organizatii pentru a incarca flota electrica de autoturisme, camionete si camioane
Pe langa satisfacerea nevoilor soferilor de vehicule electrice private din statiile de alimentare, magazinele de proximitate si punctele de vanzare cu amanuntul, incarcatoarele Terra 360 pot fi instalate si in incintele comerciale ale unei organizatii pentru a incarca flota electrica de autoturisme, camionete si camioane
Sistemul sau de iluminare inovator ghideaza utilizatorul prin procesul de incarcare si arata Starea de Incarcare (SoC) a bateriei VE, cat si timpul rezidual inainte de sfarsitul unei sesiuni de incarcare optima. Cel mai rapid incarcator VE din lume este, de asemenea, accesibil din scaunul cu rotile si are un sistem ergonomic de gestionare a cablurilor, care ajuta soferii sa se conecteze rapid cu un minim efort.

Pe langa satisfacerea nevoilor soferilor de vehicule electrice private din statiile de alimentare, magazinele de proximitate si punctele de vanzare cu amanuntul, incarcatoarele Terra 360 pot fi instalate si in incintele comerciale ale unei organizatii pentru a incarca flota electrica de autoturisme, camionete si camioane. Acest lucru ofera proprietarilor flexibilitatea de a incarca pana la patru vehicule peste noapte sau de a oferi o realimentare rapida a vehiculelor electrice pe parcursul zilei. Deoarece incarcatoarele Terra 360 au o amprenta mica la sol, acestea pot fi instalate in depozite mici sau parcari acolo unde spatiul este limitat.

Incarcatoarele Terra 360 sunt complet personalizabile. Pentru a particulariza aspectul, clientii pot utiliza diferite tipuri de folie sau prin schimbarea culorii benzilor de lumina LED. Exista, de asemenea, optiunea de a include un ecran publicitar integrat de 27 ”pentru a reda videoclipuri si imagini.

ABB este lider mondial in infrastructura vehiculelor electrice, oferind intreaga gama de solutii de incarcare si electrificare pentru masini electrice, autobuze electrice si hibride, camionete, camioane, nave si cai ferate. ABB a intrat pe piata mobilitatii electrice inca din anul 2010 iar pana in prezent a vandut peste 460.000 de incarcatoare de vehicule electrice in peste 88 de piete; peste 21.000 incarcatoare rapide in curent continuu DC si 440.000 incarcatoare AC in curent alternativ, inclusiv cele vandute prin Chargedot.

Incarcatoarele de mare putere ABB sunt deja implementate in intreaga lume prin parteneriatele companiei cu operatori internationali de incarcare precum IONITY si Electrify America.

Pentru a explora tehnologia ABB de incarcare a vehiculelor electrice, vizitati www.abb.com/ev-charging.

 

 

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com.