Home Topics Comunicate de presa ABB isi intareste angajamentul de a reduce emisiile de carbon
ABB isi intareste angajamentul de a reduce emisiile de carbon

ABB isi intareste angajamentul de a reduce emisiile de carbon

0

In vederea atingerii obiectivelor ambitioase bazate pe stiinta, compania se angajeaza sa aiba intreaga flota formata din vehicule electrice pana in anul 2030, care sa utilizeze 100% energie regenerabila, stabilind obiective de eficienta energetica, inclusiv utilizarea sistematica a sistemelor de management al energiei.

In cadrul noii sale strategii de dezvoltare durabila si a planului sau ambitios de a face demersuri pentru o societate cu emisii reduse de carbon, ABB s-a angajat ca, in colaborare cu clientii si furnizorii sai, sa reduca emisiile si sa atinga un grad de neutralitate a carbonului in propriile operatiuni pana in anul 2030. In imediata apropiere a zilei Mondiale a Mediului pe 5 iunie, ABB a anuntat ca s-a alaturat la trei initiative ale grupului international non-profit Climate Group, care se aliniaza planului sau de actiune si cu domeniile de interes identificate pentru reducerea propriilor emisii:

  • EV 100: ABB se angajeaza ca flota sa, care numara peste 10.000 de vehicule, sa fie in intregime electrica pana in anul 2030. ABB din Suedia, de exemplu, a inceput deja sa-si inlocuiasca cele in jur de 700 de masini ale companiei cu vehicule complet electrice, in timp ce ABB din Marea Britanie a anuntat anul trecut despre faptul ca flota sa, care numara peste 500 de masini, va fi in intregime electrica pana in 2025.
  • RE 100: ABB se angajeaza ca pana in anul 2030 sa utilizeze 100% energie electrica regenerabila. In 2020, 32% din totalul energiei electrice utilizate de ABB a fost achizitionat, fie ca energie verde certificata, fie energie electrica generata de propriile centrale fotovoltaice ale companiei. Incepand cu anul 2020, ABB din Elvetia isi asigura deja 100% din energie din surse regenerabile.
  • EP 100: ABB se angajeaza sa stabileasca obiective de eficienta energetica si sa continue implementarea sistemelor de management al energiei la sediile companiei. In prezent, peste 100 de site-uri ABB au sisteme de management al energiei certificate extern sau sisteme proprii.

Mai mult, obiectivele companiei de reducere a emisiilor de carbon au primit acum si aprobarea Based Targets initiative (SBTi), confirmand ca acestea sunt in conformitate cu scenariul de 1,5 ° C al Acordului de la Paris. SBTi este un parteneriat intre organizatiile nonguvernamentale CDP, United Nations Global Compact (UNGC), World Resources Institute (WRI) si World Wide Fund for Nature (WWF). SBTi defineste si promoveaza cele mai bune practici in stabilirea obiectivelor bazate pe stiinta si evalueaza in mod independent obiectivele companiilor.

ABB s-a alaturat, de asemenea, Campaniei Business Ambition for 1.5 ° C, o coalitie globala a agentiilor ONU, a liderilor de afaceri si din industrie, condusa de UNGC.

„La ABB, vrem sa dam un exemplul in cadrul propriilor noastre operatiuni, iar confirmarea faptului ca obiectivele noastre ambitioase sunt acum si verificate din punct de vedere stiintific, inseamna o etapa importanta pentru companie”, a declarat Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer. „Avem convingerea ca aceasta combinatie dintre tehnologie si responsabilizarea oamenilor este esentiala pentru reducerea emisiilor si evitarea incalzirii in continuare a planetei noastre.”

Strategia de dezvoltare durabila a ABB se concentreaza in mod clar pe domeniile cu cel mai mare impact – permitand o societate cu emisii reduse de carbon prin reducerea emisiilor, conservarea resurselor si promovarea progresului social, totul bazat pe un angajament puternic fata de integritate si transparenta. In cadrul strategiei sale si incepand din anul 2021, ABB a adaugat, de asemenea, obiective specifice legate de sustenabilitate in cadrul procesului de evaluare a managementului senior al companiei.

Mai multe detalii despre Strategia de Sustenabilitate a ABB pot fi gasite aici.

 

 

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com.