Home Topics Comunicate de presa ABB a fost recunoscuta drept corporatie inovatoare la nivel mondial
ABB a fost recunoscuta drept corporatie inovatoare la nivel mondial

ABB a fost recunoscuta drept corporatie inovatoare la nivel mondial

0

Topul 100 Global Innovator generat de Clarivate plaseaza compania ABB pentru a cincea oara in zece ani ca fiind lider mondial de top pentru inovare.

ABB a fost desemnata de catre liderul global in analiza Clarivate ca fiind una dintre cele mai inovatoare companii din lume in anul 2021, inclusiv datorita cercetarii sale stiintifice si academice, precum si a inteligentei brevetate si standardelor de conformitate.

Inca din anul 2012, lista Clarivate a identificat companii inovatoare la nivel mondial si a celebrat companii si institutii de cercetare aflate la varful ecosistemului de inovare. Folosind aceeasi metodologie in fiecare an, Clarivate analizeaza ideile patentate a peste 14.000 de entitati pentru nivelurile lor de investitii, impact si calitate.

„Suntem deosebit de mandri ca am fost din nou nominalizati ca fiind una dintre cele mai inovatoare 100 de corporatii din lume. Inovatia a fost parte a ADN-ului nostru inca de la fondarea companiei, acum mai bine de 130 de ani si vom continua sa investim in cercetare si dezvoltare pentru a ne mentine pozitia de lider in tehnologie, pentru stimularea cresterii profitabile pe termen lung si pentru a crea valoare pentru clientii si societatea noastra ”, a declarat Björn Rosengren, CEO.

In anul 2020, ABB a crescut nivelul fondurilor alocate pentru domeniile digital si pentru cel al cercetarii si dezvoltarii pana la 4,8% din veniturile grupului, echivalentul al aproximativ 1,3 miliarde de dolari. Compania are aproximativ 7.000 de cercetatori la nivel global, peste 60% dintre acestia concentrandu-se pe dezvoltarea de software si digitalizare.

Compania continua sa lucreze in parteneriat cu peste 100 de universitati de top din intreaga lume. Printre acestea se numara cu Carnegie Mellon si Universitatea Stanford din Statele Unite, cu care ABB lucreaza, precum si cu Universitatea British Columbia din Canada, Imperial College din Marea Britanie, Indian Institute of Technology, China Tsing Hua University, Royal Institute of Technology din Suedia si ETH Zurich din Elvetia.

 

Despre ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com