Home Topics Comunicate de presa A sasea editie a competitiei regionale Premiile VELUX pentru arhitecti si-a desemnat castigatorii
A sasea editie a competitiei regionale  Premiile VELUX pentru arhitecti si-a desemnat castigatorii

A sasea editie a competitiei regionale Premiile VELUX pentru arhitecti si-a desemnat castigatorii

0

Lumina naturala este o componenta de baza in arhitectura cand vine vorba de proiectarea unor cladiri sanatoase, razele soarelui constituind cei cinci factori-cheie pentru o stare de bine – lumina, energie, ventilatie, aer curat si spatiu. Lumina naturala este, de mai bine de 77 de ani, filosofia dupa care se ghideaza compania VELUX. Produse VELUX precum ferestrele de mansarda, tunelurile solare sau ferestrele pentru acoperis terasa sunt solutii inovatoare de iluminat natural.

 

Premiile VELUX pentru arhitecti

Astfel, acum sase ani a aparut ideea competitiei Premiile VELUX pentru arhitecti din regiunea Europa Centrala si de Est. O competitie care, an de an, aduna in jurul sau o comunitate puternica de arhitecti si designeri europeni ale caror proiecte inscrise, fie ca sunt deja finalizate, sau doar in stadiul de idee, aduc in prim plan produsele de iluminat natural VELUX.

 

Pentru aceasta editie, arhitecti si designeri din Bulgaria, Bosnia si Herzegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Romania, Serbia si Turcia si-au inscris proiectele la cele trei categorii: „Locuințe familiale”, „Clădiri publice și rezidențiale”, „Renovare”.

 

Castigatorii editiei 2019

 

Marele premiu

Proiect: BS_257 – Guest Houses, Bulgaria
Autori: „HO_RA” – arh. Andrey Hodkevich, arh. Vladimir Rainovski
Proiect disponibil: aici

Categoria Cladiri publice si rezidentiale

Proiect: Casa parintilor, Bosnia si Herzegovina
Autor: arh. Emir Salkic
Proiect disponibil: aici

Categoria Locuinte familiale

Proiect: Casa KK, Turcia
Autor: arh. Kerem Piker
Proiect disponibil: aici

Categoria Renovare

Proiect: Gundulicev venac, Serbia
Autori: arh. Ela Nesic si Danilo Nedeljkovic
Proiect disponibil: aici

 

Juriul

Juriul, format din reprezentanti ai tarilor mai sus mentionate, a analizat 136 de proiecte inscrise in competitie, iar castigatorii au fost anuntati la finalul lunii februarie, la Belgrad, in cadrul unei ceremonii oficiale.

 

Bulgaria – arg. Ivo Petrov / Ivo Petrov Architects /

Romania – arh. Serban Tiganas / dico si tiganas /

Bosnia si Herzegovina – arh. Vedina Babahmetovic / ENTASIS /

Macedonia de Nord – arh. Martin Panovski / RADiUs /

Serbia – arh. Vladimir Lovrić / ARCHISOLAR /

Muntenegru – arh. Filip Aleksic / FAADU /

Turcia – arch. Kerem Erdinoglu / ecarch /

Castigatorul de anul trecut – / MODELART Architects /

 

Afla mai multe: https://bll.velux.com/en/

 

Despre Grupul VELUX

De mai mult de 77 de ani, VELUX Group creeaza medii de viata mai bune de locuit pentru oamenii din intreaga lume, datorita luminii naturale si aerului proaspat. Gama de produse cuprinde ferestre de mansarda si luminatoare modulare, rulouri decorative, produse de protectie solara si rolete exterioare, dar si solutii pentru locuinte inteligente. Aceste produse ajuta la asigurarea unui climat interior sanatos si durabil, pentru munca si invatare, pentru joc si relaxare. Lucram la nivel global prin companii de vanzari si productie in peste 40 de tari si cu aproximativ 11.000 de angajati din intreaga lume. VELUX Group este detinut de VKR Holding A / S, o societate cu raspundere limitata detinuta integral de fundatii non-profit, caritabile (VELUX FONDEN) si de familie. In 2017, VKR Holding a obtinut venituri totale de 2,5 miliarde de euro, iar FUNDATIILE VELUX au donat 170 de milioane de euro ca subventii caritabile. Pentru mai multe informatii, viziteaza www.velux.com.