Home Articole A fost votat cel mai bun proiect de responsabilitate sociala in sanatate din 2020
A fost votat cel mai bun proiect de responsabilitate sociala in sanatate din 2020

A fost votat cel mai bun proiect de responsabilitate sociala in sanatate din 2020

0

Unitatile de Suport Medical Bucurestii Noi si Cluj Sala Polivalenta initiate de Auchan si Leroy Merlin

Cele doua Unitati de Suport Medical organizate de catre Auchan Retail Romania, alaturi de Leroy Merlin Romania, cu sprijinul Ministerului Sanatatii, al Departamentului pentru Situatii de Urgenta si al autoritatilor clujene au fost premiate joi, 8 aprilie, cu locul I la categoria Sanatate, in cadrul editiei din acest an a galei CSR Romanian Awards.

La inceputul lunii aprilie 2020, in contextul pandemiei de COVID-19, Auchan si Leroy Merlin au demarat organizarea unui centru de spitalizare in Bucuresti pentru cazurile noncritice. Astfel, o cladire de peste 7.500 mp apartinand Leroy Merlin a fost transformata, in doar 19 zile, intr-un centru de primire, triere, cazare si tratare preliminara a pacientilor depistati pozitiv cu coronavirus. Echipata cu toate utilitatile de baza, locatia a fost amenajata intr-o unitate pre-spitaliceasca gratie eforturilor cumulate ale mediului de business, autoritatilor locale, sectorului nonguvernamental si societatii civile si predata ulterior autoritatilor locale. Unitatea de Suport Medical Bucurestii Noi a fost gestionata, incepand cu luna august, de catre personalul medical al Spitalului Monza, in primele luni de functionare primind peste 3.000 de pacienti.

In acelasi timp, Auchan, alaturi de Prefectura, Primaria, ISU si DSP Cluj au demarat organizarea unui centru de spitalizare similar si la Cluj-Napoca, in incinta Salii Polivalente, aceasta fiind transformata temporar intr-un centru de primire, triere, cazare si tratare a persoanelor asimptomatice sau cu forme usoare de coronavirus.

Cele doua unitati au fost proiectate pentru a acomoda in total peste 700 de paturi, spatii sanitare si dusuri pentru pacienti, zone distincte pentru servirea mesei pentru pacienti si medici, zone de relaxare, peste 50 de locuri de cazare pentru personalul medical, precum si toate facilitatile complementare necesare. Mai mult, unitatea din Capitala a inclus si o zona pentru cazurile critice, aceasta continand echipamente medicale pentru terapie intensiva.

Echiparea celor doua locatii a beneficiat de sprijinul a aprox. 60 de companii, acestea implicandu-se cu produse, servicii si resurse financiare pentru dotarea si intretinerea celor doua unitati medicale, lista completa a partenerilor fiind disponibila aici: https://unitate-de-suport-medical.ro/. Totodata, doua ONG-uri importante – Asociatia Zi de Bine si Fundatia Pretuieste Viata, s-au alaturat activitatilor de strangere de fonduri, in timp ce aproximativ 400 de voluntari au fost implicati activ in amenajarea locatiilor.

Organizarea celor doua unitati medicale a reprezentat o provocare pentru noi. In mijlocul unei crize medicale fara precedent nu poti ramane indiferent, am considerat necesar sa ne ajutam comunitatile asa cum putem mai bine. Ne-am mobilizat toate resursele pe care le puteam pune la dispozitie – financiare, umane si reteaua noastra puternica de parteneri. Doresc sa multumesc profund tuturor celor care au raspuns apelului Auchan si Leroy Merlin, dovedindu-si, astfel, solidaritatea si responsabilitatea. Ne bucuram ca am putut aduce o contributie atunci cand a fost nevoie si ca am reusit sa punem la dispozitia a mii de pacienti o locatie sigura si echipata corespunzator”, a declarat Ionut Ardeleanu, Director General Auchan Retail Romania.

Intr-o perioada de maxima responsabilitate sociala, Unitatile de Suport Medical au fost modul nostru de a ne arata solidaritatea si a sprijini eforturile autoritatilor de a combate efectele pandemiei. Le mutumim tuturor companiilor si organizatiilor pentru implicarea si promptitudinea cu care au raspuns apelului umanitar initiat de echipele Leroy Merlin si Auchan, reusind, astfel, sa ne aliniem toate eforturile si resursele in construirea acestui proiect. Suntem mandri ca facem parte dintr-o astfel de comunitate si bucurosi sa avem o contributie utila pentru societatea romaneasca”, a declarat Frédéric Lamy, CEO Leroy Merlin Romania.

Bunurile puse la dispozitia statului roman vor continua sa fie utilizate in slujba celor care au nevoie. De altfel, in data de 7 aprilie 2021, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii, Departamentul pentru Situatii de Urgenta a acordat „Emblema de onoare a DSU” companiilor Auchan Retail Romania, Leroy Merlin, Asociatiei Zi de Bine si Fundatiei Pretuieste Viata, in semn de recunoastere pentru contributia adusa in combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si sprijinirea sistemului sanitar din Romania.

Romanian CSR Awards este unicul eveniment care premiaza exclusiv proiecte de Responsabilitate Sociala Corporativa derulate in Romania. Aflata la cea de-a IX-a editie, in acest an, a aliniat la start peste 200 de proiecte de la peste 120 de companii. Proiectele au fost jurizate de peste 20 de reprezentanti ai mediului de business si media.

In cadrul aceluiasi eveniment, Auchan a obtinut o recunoastere si in categoria Mediu, pentru proiectul Zero Risipa, un demers ferm si unitar in lupta impotriva risipei alimentare. Proiectul presupune identificarea zilnica a alimentelor cu termen de valabilitate scurt, care sunt in perfecta stare de consum conform legislatiei, si reducerea pretului acestora cu 30%. Aceste produse pot fi gasite de catre clientii tuturor celor 33 de hipermarketuri in zonele speciale din magazine marcate cu simbolul Zero Risipa.

 

Despre Auchan Retail Romania     

Auchan Romania are in portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, o retea de 57 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 48 in statiile Petrom, si 5 supermarketuri Auchan. Cu peste 280.000 m2 suprafata neta de vanzare, o cifra de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, Auchan propune celor circa 5 milioane de locuitori din orasele in care sunt prezente magazinele sale un comert modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse si un concept de discount responsabil, cu toate preturile mici, permanent. Pe www.auchan.ro, Auchan prezinta clientilor peste 25.000 de produse. In 2021, Auchan a obtinut medalia Customers’ Friend si statutul Customers’ Friend – Superior Excellence, confirmand calitatea excelenta a relatiilor cu clientii sai. Toate magazinele, depozitele si birourile gestionate de Auchan detin certificarea Safe Guard care confirma respectarea si implementarea corecta a celor mai bune practici de siguranta impotriva raspandirii COVID-19.

Totodata, Auchan Romania realizeaza o serie de actiuni importante pentru promovarea activitatilor de responsabilitate sociala si integrare a tinerilor, dar si programe pentru protejarea mediului inconjurator care au drept scop gestionarea deseurilor, economisirea resurselor etc. Preocuparea Auchan pentru protejarea mediului inconjurator este continua, iar la baza acestei afirmatii stau campaniile de sustenabilitate desfasurate inca din 2009, cand Auchan a introdus automate de preluare pet si doze de aluminu, fiind primul retailer din piata din Romania care a inclus astfel de masuri in prioritatile sale. Printre proiectele pe care compania le-a desfasurat se numara plantarea a 100.000 de copaci prin proiectul Mobilizatron, realizarea filmului Romania neimblanzita, primul documentar despre natura Romaniei, precum si amenajarea a doua unitati de suport medical pentru pacientii cu forme noncritice de Covid-19. In prezent, Auchan are mai multe proiecte active: „Si mama recicleaza”, prin care 819.052 doze au fost colectate doar in 2020, proiectul Zero Risipa, prin care 406 tone de produse au fost salvate de la risipa in primele sase luni, programul national de colectare a uleiului uzat prin care 163.000 litri au fost colectati pana in prezent prin hipermarketurile Auchan, dar si semnarea Pactului European privind materialele Plastice, si multe alte actiuni menite sa ajute mediul inconjurator.

 

Despre Leroy Merlin

LEROY MERLIN este liderul european al pietei de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat pe constructii, decoratiuni si gradinarit. Companie inovatoare din cadrul ADEO, LEROY MERLIN detine 800 de magazine in 15 tari din Europa, Asia, Africa si America de Sud. Peste 115.000 de colegi fac parte din familia LEROY MERLIN. Aflata intr-un progres constant, compania ADEO a devenit cea mai mare companie franceza de pe piata internationala. In prezent, companiile grupului ADEO sunt recunoscute peste tot in lume prin numeroasele premii “Great Place to Work Institute”.

In Romania functioneaza 18 magazine LEROY MERLIN, cu peste 2000 de angajati in 13 orase: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiesti, Brasov, Constanta, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Bacau, Iasi, Timisoara si Oradea.