Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat 6 lucruri pe care ar trebui sa le faci inainte de a vinde o casa
6 lucruri pe care ar trebui sa le faci inainte de a vinde o casa

6 lucruri pe care ar trebui sa le faci inainte de a vinde o casa

0

Vanzarea unei case poate fi un eveniment stresant pentru ca iti doresti sa gasesti cat mai repede un cumparator si sa obtii pretul cerut, iar piata imobiliara este suprasolicitata. Din fericire, sunt cateva lucruri pe care le poti face inainte pentru a creste pretul de vanzare al casei.

 

Zugraveste interiorul si exteriorul

Daca nu ai zugravit recent, inainte de a-ti vinde casa, pentru a obtine pretul dorit, ai putea sa te mobilizezi pentru a aplica un strat proaspat de vopsea sau de var. O casa in care a locuit 10 ani o familie cu copii chiar are nevoie de acest upgrade pentru a fi la fel de atractiva ca alte prorpietati de pe piata si a se vinde mai repede. De asemenea, este de dorit sa se renunte la detaliile extravagante precum un perete accent intr-o culoare vibranta.

 

Ocupa-te de ferestre

Daca ai locuit mai multi ani in acea casa, sigur ai ajuns sa treci cu vederea peste aspectul ferestrelor care, fie nu mai functioneaza corespunzator, fie sunt foarte murdare. Desigur, daca ai montat de curand ferestre lemn stratificat, nu ar trebui sa fie probleme de functionalitate si va fi necesar doar sa le stergi. Insa, daca ferestrele sunt foarte vechi, pentru a obine un pret cat mai bun, ar trebui sa iti rezervi timp sa le repari si, desigur, sa le speli foarte bine.

 

Fa curatenie generala

Nu uita ca prima impresie este foarte importanta, asa ca, daca vrei sa vinzi o casa la pretul dorit si cat mai repede, nu ar trebui sa omiti curatenia generala. Propune-ti sa faci acest lucru cat mai detaliat si cu simt de raspundere si nu scapa din vedere niciun coltisor. Inaine de vizionare, totul trebuie sa straluceasca de curatenie.

Nu uita sa stergi de praf corpurile de iluminat, sa cureti de grasime aragazul, hota si cuptorul, sa stergi frigiderul si sa faci curatenie exemplara in baie. Elimina dezordinea din toate camerele si, daca ai animale de companie, nu uita sa cureti de par canapeaua si fotoliile si sa cureti litiera.

 

Ingrijeste-te de spatiul verde din fata casei

Daca ai o casa cu gradina, pentru a crea o impresie favorabila, va trebui sa te ocupi putin de aceasta, fara a investi foarte mult. Ai grija de gazon pentru a arata cat mai verde si mai luxuriant, adauga cateva flori colorate in jardiniere, completeaza aleile cu pietricele si ai grija ca totul sa fie cat mai curat.

 

Elimina daunatorii

O etapa pe care multi vanzatori o trec cu vederea este eliminarea daunatorilor. Daca in casa ta exista semne ale prezentei acestora, contacteaza din timp o firma de deratizare autorizata pentru a se ocupa de eliminarea lor. De asemenea, ai grija sa cureti si sa elimini cat mai riguros stricaciunile cauzate de daunatori.

 

Fa un upgrade simplu al dulapurilor din bucatarie

Trebuie sa stii ca dulapurile din bucatarie sunt primele care se observa, asa ca un mic upgrade al acestora poate ajuta la creare unei impresii favorabile. Nu trebuie sa investesti mult, ci doar sa cauti o solutie ca sa le dai o fata mai estetica. Le poti vopsi, poti aplica o folie adeziva si poti schimba manerele si feroneria.