Home Topics Arhitecti 5 avantaje ale suprafetelor vitrate mari pe care trebuie sa le stiti!
5 avantaje ale suprafetelor vitrate mari pe care trebuie sa le stiti!

5 avantaje ale suprafetelor vitrate mari pe care trebuie sa le stiti!

0
Disponibilitatea luminii naturale, o perspectiva larga si neobstructionata si sentimentul de spatiu nelimitat sunt factori care contribuie la o mai buna stare de bine si va ajuta sa va relaxati pe deplin. Acesta este motivul pentru care casele cu geamuri mari au devenit sinonime cu confortul si luxul. Haideti sa aflam care sunt celelalte avantaje ale acestora.


1. Marirea optica a spatiului

Unul dintre avantajele cheie ale geamurilor mari este ca maresc optic interiorul si ofera mai multa lumina naturala. Acest lucru permite chiar si camerelor mici sa para usoare si spatioase. In plus, acest tip de solutie face posibila obtinerea efectului unui perete de sticla, care poate fi deschis in orice moment si poate conecta camera de zi cu bucataria sau gradina. La fel de importante sunt si suprafetele panoramice din sticla, care sunt acum un atribut al caselor si resedintelor moderne.

– Cu toate acestea, pentru ca suprafetele vitrate exterioare de mari dimensiuni sa fie pe deplin eficiente, trebuie sa ofere niveluri foarte bune de izolare termica. Pentru aceasta sunt necesare tehnologii si materiale adecvate. Merita mentionat aici sistemul MB-SKYLINE TYPE R marca Aluprof, care utilizeaza profile cu 3 camere construite din doua sectiuni de aluminiu si o insertie termica. Ca urmare, sistemul asigura o izolare termica UW de la 0,85 W/(m2K). Confortul termic este, de asemenea, imbunatatit de pachetele cu 3 geamuri cu o grosime de la 52 pana la 60 mm – adauga Hubert Nuckowski de la Aluprof.

MB-SKYLINE TYPE R, Aluprof.eu

2. Un contact mai apropiat cu natura

Daca se folosesc geamuri mari in cazul in care peretii au vedere spre terasa sau gradina, se creeaza o legatura interesanta intre casa si natura inconjuratoare. Mai mult, astfel de treceri libere sunt foarte la moda in acest moment. Acestea permit un contact nestingherit cu natura si aduc armonie si liniste in interior. Gradina sau terasa nu mai sunt locuri de care sa te bucuri doar in zilele calduroase – datorita „peretilor de sticla”, acestea pot fi folosite si iarna.

MB-SKYLINE TYPE R, Aluprof.eu

Cu toate acestea, in cazul geamurilor exterioare mari, merita sa nu uitati sa folositi geamuri care sa garanteze un nivel adecvat de siguranta. Cele mai comune modele sunt consolidate sau laminate la interior si la exterior. Acestea ofera protectie impotriva spargerilor accidentale si a tentativelor de efractie – de preferinta in conformitate cu o clasa de minim RC2, ceea ce inseamna o incercare esuata de efractie cu ajutorul unei unelte simple, cum ar fi o surubelnita, o pana, un cleste sau un ciocan.

O solutie interesanta este sistemul MB-59 SLIDE GALANDAGE. Acesta este conceput pentru a produce usi glisante termoizolate care se retrag complet in peretii de caramida atunci cand se deschide canatul. Usile instalate in acest mod permit eliminarea practic a granitei dintre gradina sau terasa exterioara si zona de locuit a casei.

  1. Mod interesant de a separa interioarele

Timp de multi ani, peretii de sticla interiori au fost o caracteristica standard a cladirilor moderne de birouri si a altor cladiri comerciale. Acestea permit amenajarea cu usurinta chiar si a spatiilor foarte mari, au multe avantaje legate strict de design si sunt usor de instalat si de curatat. Aceste avantaje au fost remarcate de clientii individuali care apreciaza, in plus, estetica eleganta si minimalista a acestor solutii.

Lipsa unei partitii optice intre diferitele incaperi ale casei face posibila evidentierea zonelor selectate si combinarea armonioasa a mai multor interioare diferite, adiacente. Peretii interiori sub forma de geamuri mari fac posibila crearea unor spatii moderne si atractive din punct de vedere vizual, care arata spatios si elegant in acelasi timp.

  1. Posibilitatea de a utiliza suprafete mari

Locuinta moderna este, in cele mai multe cazuri, o combinatie de functionalitate, design interesant si estetica. In plus, ar trebui sa fie luminoasa si sa se integreze armonios in mediul inconjurator. O modalitate de a obtine acest efect este de a folosi suprafete mari de sticla – care sa cuprinda, de exemplu, intregul perete al unei cladiri. De obicei, investitorii decid sa instaleze geamurile in partea din spate a casei, astfel incat sa aiba vedere, de exemplu, spre gradina. Cu toate acestea, acest lucru inseamna, de asemenea, ca usile trebuie sa fie incluse in aceasta suprafata de sticla. Cum sa combinam estetic cele doua elemente?

Un exemplu in acest sens este sistemul de usi pliabile MB-86 FOLD LINE. Aceasta permite structuri mari – usi cu inaltimi ale foilor de pana la 2700 mm si latimi de pana la 1000 mm. Datorita designului lor, acestea pot fi deschise atat spre exteriorul, cat si spre interiorul cladirii. In plus, acestea pot avea orice aranjament si configuratie a aripilor. Este un produs modern, conceput pentru a satisface cerintele ridicate atat ale utilizatorilor, cat si ale arhitectilor sau investitorilor.

  1. Atemporalitate si universalitate

Sunt suprafetele vitrate mari doar o moda trecatoare in arhitectura? Dupa parerea noastra, nu – sticla este un material al carui cel mai mare potential este atemporalitatea si versatilitatea sa.  Se potriveste perfect atat cladirilor mai vechi cu „suflet”, cat si proiectelor arhitecturale complet moderne. O fatada exterioara proiectata corespunzator, cu geamuri mari, modeleaza valorile estetice ale cladirii, imbunatateste starea de bine a locuitorilor si sporeste confortul de sedere in interiorul casei.

Casa Circle Wood, Polonia. Sisteme aplicate:
MB-SR50N EFEKT, MB-86 SI, Foto. Paweł Ulatowski.

Let’s build a better future

Vitrarile mari sunt o parte esentiala a cladirilor rezidentiale moderne. Acestea nu sunt doar estetice si functionale, ci mai ales sigure, calde si confortabile. Iar privelistea panoramica si divizarea indistincta dintre interiorul casei si peisajul din afara ferestrei, care dau senzatia de spatiu nelimitat, se dovedesc a fi ceva nepretuit in practica.

Articol sponsorizat de Aluprof

ALUPROF SYSTEM ROMANIA SRL
+40 374 004 594
aluprof.eu/ro