Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari VESTRA raporteaza la finalul T3 o cifra de afaceri de peste 14 milioane euro si previzioneaza o crestere cumulata a vanzarilor de 15% pana la finalul anului
VESTRA raporteaza la finalul T3 o cifra de afaceri de peste 14 milioane euro si previzioneaza o crestere cumulata a vanzarilor de 15% pana la finalul anului

VESTRA raporteaza la finalul T3 o cifra de afaceri de peste 14 milioane euro si previzioneaza o crestere cumulata a vanzarilor de 15% pana la finalul anului

0

Vestra, primul cluster specializat in industria utilitatilor si echipamentelor de automatizare, a incheiat al treilea trimestru al anului 2021 cu o cifra de afaceri de 14,6 milioane euro. Compania previzioneaza o crestere cumulata a vanzarilor de 15% pana la finalul anului si o cifra de afaceri de 24 milioane euro.

Evolutia constanta si rezultatele pozitive obtinute, avand in vedere conditiile total aparte generate de pandemie, se datoreaza in primul rand expertizei vaste pe care Vestra o detine in domeniul utilitatilor si echipamentelor de automatizare. Un alt factor care contribuie la dezvoltarea companiei este strategia de business orientata catre oferirea de solutii SMART, care contribuie la eficientizarea consumului de resurse, la dezvoltarea durabila a mediului de afaceri si a mediului inconjurator.

Datorita parteneriatelor solide cu furnizorii care aduc plus-valoare businessului, dar si a bunurilor si serviciilor distribuite la nivelul pietei, portofoliul de clienti a crescut cu 15% fata de anul precedent. Astfel, numai in trimestrul trei, rezultatele financiare arata o cifra de afaceri de 6 milioane euro, ce consolideaza previziunea de crestere pentru anul 2021.

„In ciuda momentelor dificile pe care le-am intampinat anul acesta si a sentimentului general de incertitudine care domina mediul economic, bilantul inregistrat la finalul trimestrului trei a adus rezultate satisfacatoare pentru Vestra. Pana la finalul acestui an, preconizam o crestere de 15% a cifrei de afaceri, iar pentru 2022 privim cu optimism, dar si cu prudenta catre investitiile viitoare in domenii conexe activitatii noastre.

Chiar daca pandemia nu ne-a afectat din punct de vedere al cifrelor previzionate, in continuare, am fost afectati din perspectiva interactiunii umane.”, declara Vlad Iftime, Managing Partner Vestra.

Activitatea de dezvoltare ramane unul din factorii cheie de evolutie pentru Vestra. In ultimul an, clusterul a dezvoltat brandul Truix, care ajuta comunitatile sa devina competitive din punct de vedere economic, oferind solutii de tipul Smart City, Cyber Security, instalare, configurare si administrare retele IT. Mai mult, Vestra continua sa investeasca in activitati conexe si anunta implicarea intr-un proiect de aviatie destinat mediului de afaceri, care sa faciliteze transportul in tara, avand in vedere lipsa infrastructurii rutiere.

In prezent, compania desfasoara proiecte care se axeaza pe partea de utilitati publice si de contorizare inteligenta prin comunicatii de tip SMART contribuind in acelasi timp la protejarea mediului inconjurator, impactat de schimbarile climatice. Cu ajutorul partenerilor, lideri de piata la nivel mondial, Vestra a reusit sa ofere clientilor cele mai eficiente solutii menite sa controleze pierderile de apa sau consumul inutil de energie electrica.

 

 

 

Despre VESTRA

Vestra este prima companie din Romania cu un portofoliu bogat si o experienta vasta de peste 25 de ani care creeaza o punte intre nevoile beneficiarilor (cresterea eficientei si performantei consumului de apa, energiei termice sau gaz) si oferta internationala de produse, servicii si echipamente destinate industriei de utilitati.

Vestra comercializeaza o gama larga de echipamente de masura si control, solutii pentru retele de apa si canalizare, sisteme de automatizare aduse pe piata din Romania in parteneriat cu lideri mondiali precum Rockwell Automation, Itron, AVK International, Kamstrup, Baroclean, Sainte-Lizaigne, Panduit, Rivard, Orbinox, Enz® Technik Ag, ProSoft Technology, Grupul ECA, Musthane, Cla-Val, Hilscher, Universal Robots.