Home Topics Comunicate de presa Vestra aduce la Expo Apa 2023 tehnologii de ultima generatie pentru industria utilitatilor din Romania
Vestra aduce la Expo Apa 2023 tehnologii de ultima generatie pentru industria utilitatilor din Romania

Vestra aduce la Expo Apa 2023 tehnologii de ultima generatie pentru industria utilitatilor din Romania

0

Vestra, companie romaneasca cu peste 25 de ani de experienta in industria utilitatilor si a echipamentelor de automatizare, recunoscuta pentru furnizarea de solutii inovatoare pentru sectorul serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare, va participa la ExpoApa 2023, evenimentul de referinta din domeniu. Expozitia va avea loc in perioada 23-25 mai 2023, la Pavilionul REDAL EXPO din Sibiu.

Vestra isi reafirma angajamentul pentru dezvoltare durabila si aduce la ExpoApa 2023 tehnologii de ultima generatie si solutii personalizate care raspund nevoilor industriei serviciilor de alimentare cu apa si de canalizare din Romania. La cele doua standuri expozitionale, interior si exterior, clusterul va prezenta o gama diversa de echipamente si sisteme avansate, menite sa eficientizeze si sa imbunatateasca procesele din acest sector vital.

La standul exterior Vestra, unul dintre echipamentele de interes este autospeciala din gama MISTRAL, produsa de grupul francez RIVARD. Acest hidrocuratator al retelelor de canalizare este dotat cu un rezervor care poate fi compartimentat in doua sau trei sectii, pompe de vid cu lobi ce au o forta puternica de aspiratie, pompe de inalta presiune si care poate fi echipat cu un sistem de filtrare pentru reciclarea apei uzate. Pana in prezent, Vestra a livrat peste 35 de autospeciale MISTRAL unor companii importante din domeniul distributiei de apa si canalizare din Romania.

Vestra va prezenta si georadarul Stream DP de la IDS GeoRadar, un producator italian de echipamente de monitorizare si inspectie non-invaziva. Acesta este un instrument care permite detectarea si imagistica subterana a diferitelor obiecte si structuri, cum ar fi conducte de apa, cabluri electrice si alte elemente subterane.

Totodata, vor fi prezentate produsele Enz® Technik Ag, un producator elvetian de top de capete de curatare a retelelor de canalizare. Acestea includ duze ceramice cu corp din otel inoxidabil special tratat, care permit o curatare eficienta si precisa a conductelor de canalizare.

Ca o alternativa sustenabila pentru transportul de echipamente si materiale in zonele urbane, Vestra va prezenta camionul electric Renault Trucks E-Tech Master. Acest vehicul cu un design inovator, dotat cu un motor electric puternic si o autonomie operationala de pana la 200 de kilometri, ofera o solutie de transport cu emisii zero si fara poluare fonica. Renault Trucks E-Tech Master poate fi adaptat pentru a satisface diverse cerinte ale clientilor, fiind o alegere excelenta pentru cei interesati de vehicule electrice fiabile si performante.

Pe langa toate acestea, la standul exterior Vestra vor fi prezentate statiile EvGo de incarcare a vehiculelor complet electrice sau hibride plug-in, care includ functia de Smart Charging. Aceasta functionalitate inovatoare permite managementul incarcarii dinamice, asigurand incarcarea vehiculelor chiar si in situatii in care parametrii optimi nu pot fi asigurati in reteaua de alimentare cu energie electrica. Statiile EvGo sunt usor de instalat si pot fi utilizate atat in mediul urban, cat si in afara orasului.

La standul interior, Vestra va prezenta produsele producatorului francez Sainte-Lizaigne, inclusiv caminele de bransament supraterane E-cub, caminele de bransament subterane Regrad, robinetii din alama antiefractie si mufele de compresiune din alama. Toate aceste produse sunt concepute pentru a corespunde celor mai inalte standarde de siguranta si durabilitate.

De asemenea, vor fi expuse produsele CONFUNCO, o companie spaniola care ofera solutii de inalta calitate tehnica pentru ingineria civila. Printre acestea va fi capacul pentru camine Voyager-D400, turnat din fonta ductila, inchidere cu siguranta elastica de inalta securitate si ridicare ergonomica dintr-o singura miscare.

Pe langa acestea, clusterul va face o prezentare si o demonstratie a  platformei software Temetra de la compania americana Itron, care permite utilizarea tehnologiei LoRaWAN (sau alte tehnologii IoT) pentru colectarea datelor de la contoare. LoRaWAN este una dintre cele mai avansate solutii pentru citirea contoarelor de la distanta, ce permite colectarea datelor despre consumul de apa sau energie fara a necesita interventia umana directa, contribuind la o gestionare eficienta si transparenta a resurselor.

 

Despre Vestra

Vestra este prima companie din Romania cu un portofoliu bogat si o experienta vasta de peste 25 de ani care creeaza o punte intre nevoile beneficiarilor (cresterea eficientei si performantei consumului de apa, energiei termice sau gaz) si oferta internationala de produse, servicii si echipamente destinate industriei de utilitati.
Vestra comercializeaza o gama larga de echipamente de masura si control, solutii pentru retele de apa si canalizare, sisteme de automatizare aduse pe piata din Romania in parteneriat cu lideri mondiali precum AVK International, Itron, Enz® Technik Ag, Sainte-Lizaigne, Kamstrup, Baroclean, Rivard, Orbinox, ProSoft Technology, Grupul ECA, Musthane, Cla-Val, Hilscher, Rockwell Automation, Panduit.