Home Articole Acoperisuri, Mansarde, Terase, Hale VELUX: Solutii pentru prevenirea supraincalzirii si imbunatatirea confortului termic in zilele caniculare
VELUX: Solutii pentru prevenirea supraincalzirii si imbunatatirea confortului termic in zilele caniculare

VELUX: Solutii pentru prevenirea supraincalzirii si imbunatatirea confortului termic in zilele caniculare

0

In perioadele caniculare, este importanta evitarea supraincalzirii si asigurarea unui confort termic optim in mansarde. VELUX atrage atentia asupra unor trucuri riscante pentru diminuarea caldurii, oferind alternative pentru a mentine casele racoroase si confortabile in timpul lunilor de vara.

In timpul valurilor de caldura, mentinerea unei mansarde racoroase poate fi dificila, iar prevenirea supraincalzirii devine o parte esentiala a acestui proces. Tocmai de aceea, specialistii recomanda utilizarea unor solutii sigure si eficiente care sa asigure confortul termic in locuinte. Astfel, produsele de protectie impotriva caldurii si control al luminii marca VELUX sunt concepute pentru asigurarea unei temperaturi potrivite in mansarda pe timpul lunilor toride de vara, fiind in acelasi timp sigure, eficiente si usor de montat, subliniaza expertii VELUX.

Trucuri riscante pentru diminuarea caldurii de evitat vara aceasta

In fata unor temperaturi extreme in zilele toride de vara, oamenii incearca diverse trucuri pentru a se racori. Un exemplu ar fi umezirea si congelarea prosoapelor pentru a obtine o temperatura scazuta mai indelungata si ulterior aplicarea lor pe corp sau in jurul gatului, in incercarea de a reduce temporar disconfortul termic. Cu toate acestea, spun specialistii, este important sa se ia in considerare riscurile asociate cu aceasta metoda. Prosoapele se pot incalzi rapid, devin ineficiente si pot provoca iritatii ale pielii sau chiar degeraturi. In plus, apa rezultata in urma topirii poate cauza accidente sau deteriora echipamentele electronice.

Un alt truc incercat frecvent in timpul zilelor caniculare este baia intr-o piscina cu apa rece. Desi poate oferi o racorire temporara, specialistii VELUX spun ca nu este o practica de urmat pentru o perioada indelungata, iar temperatura apei trebuie monitorizata cu atentie pentru a evita riscul de hipotermie.

Unul dintre cele mai des recomandate trucuri de pe internet este plasarea unui bol cu gheata in fata ventilatorului pentru a crea un val de aer rece care sa racoreasca rapid camera. Desi poate asigura o atenuare temporara a temperaturii, nu este practic si s-ar putea sa nu fie eficient in spatiile mai mari, subliniaza expertii VELUX. In plus, mai spun acestia, gheata va trebui inlocuita frecvent, iar aerul rece se va disipa, ceea ce poate deveni incomod si neplacut.

Desi poate parea o solutie eficienta pentru diminuarea caldurii, cearsaful ud amplasat pe post de perdea poate genera multiple probleme potentiale, printre care aparitia mucegaiului pe pereti si podele. De asemenea, trebuie avut in vedere riscul de a intra in contact cu prizele electrice sau aparatele electronice, ceea ce poate prezenta un pericol de electrocutare sau deteriorare a echipamentelor.

Pe masura ce temperaturile cresc constant in timpul verii, asigurarea confortului termic in interiorul mansardei poate deveni o provocare. Mai mult, specialistii VELUX avertizeaza ca diversele trucuri aparent utile ar putea sa fie ineficiente, periculoase sau pur si simplu daunatoare pentru case si sanatate. Gama de produse de protectie impotriva caldurii si control al luminii, inclusiv rulourile, roletele exterioare si produsele de protectie solara, este conceputa pentru a mentine locuintele racoroase si confortabile, subliniaza acestia.

 

Despre Grupul VELUX 

De peste 80 de ani, VELUX a ajutat oamenii sa transforme spatiile interioare in medii ideale, cu ajutorul luminii naturale si a aerului proaspat. Gama noastra variata de produse include ferestre de mansarda, ferestre pentru acoperis terasa, rulouri interioare, produse pentru protectie solara si rolete exterioare, precum si solutii de montaj si sisteme  de control pentru casa inteligenta.

Prin crearea unor locuri mai luminoase, mai sanatoase si mai durabile pentru a trai, munci, invata si a ne juca, facilitam o calitate mai buna a vietii pentru oamenii din intreaga lume. Lucram la nivel global – cu operatiuni de vanzari si productie in peste 40 de tari si aproximativ 11.500 de angajati in intreaga lume. Grupul VELUX este detinut de VKR Holding A/S, o societate cu raspundere limitata detinuta integral de fundatii non-profit, caritabile (THE VELUX FOUNDATIONS) si de familie. Pentru mai multe informatii, vizitati www.velux.com.