Home Stiri Eco Friendly, Cladiri Verzi TOP FIRE STOP®, vopseaua termospumabila de la EUROPLASTIC, previne incendiile si limiteaza raspandirea focului. Protectie la foc peste 3 ore, fara distrugerea peretilor
TOP FIRE STOP®, vopseaua termospumabila de la EUROPLASTIC, previne incendiile si limiteaza raspandirea focului. Protectie la foc peste 3 ore, fara distrugerea peretilor

TOP FIRE STOP®, vopseaua termospumabila de la EUROPLASTIC, previne incendiile si limiteaza raspandirea focului. Protectie la foc peste 3 ore, fara distrugerea peretilor

0

Cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, EUROPLASTIC a creat TOP FIRE STOP® vopseaua termospumabila, care are ca rol principal impiedicarea aprinderii focului si stoparea propagarii lui, putand fi aplicata pe lemn, pe termoizolatia cu spuma poliuteranica  sau pe suprafetele metalice, atat la interior, cat si la exterior.

Un studiu UNSAR-IRES[1] releva faptul ca aproximativ 59% dintre romani sustin ca incendiul este riscul care ii ingrijoreaza cel mai mult. Constientizarea acestui pericol a determinat EUROPLASTIC sa creeze materiale care previn aprinderea focului si propagarea lui. TOP FIRE STOP® este solutia ideala propusa, atat pentru locuinte, cat si pentru constructiile industriale si birouri.

Pe langa factorul de protectie, care impiedica declansarea incendiului si limiteaza raspandirea focului, TOP FIRE STOP® de la EUROPLASTIC asigura timp suficient pentru evacuarea oamenilor, a echipamentelor si a materialelor periculoase, si totodata ajuta echipele de interventie sa actioneze la timp, deoarece vopseaua TOP FIRE STOP® asigura o protectie la foc de peste 3 ore.

Vopseaua TOP FIRE STOP® confera un finisaj frumos, ca cel al vopselei lavabile. Astfel, ea poate fi data si ca strat final, de finisaj.

Avantaj major: suprafetele tratate cu vopseaua TOP FIRE STOP® nu sunt afectate in caz de incendiu.

 

De la functional la estetic: ce este TOP FIRE STOP®, vopseaua termospumabila?

 

TOP FIRE STOP®, vopseaua termospumabila, este un sistem simplu si eficient, la indemana oricui, de protectie impotriva incendiilor, care impiedica raspandirea focului in incaperi, compartimente, cladiri sau structuri, indiferent de materialele din care sunt facute. Astfel, se previne generalizarea incendiului in cladiri, pentru a se evita afectarea structurii de rezistenta a acestora.

De asemenea, prin stoparea propagarii focului, echipele de interventie izoleaza sau evacueaza materialele toxice sau explozibile din cladirile afectate de incendiu. EUROPLASTIC a luat in considerare in crearea  TOP FIRE STOP®, atat distrugerile provocate de foc, cat si limitarea actiunii fumului amestecat cu substante toxice asupra oamenilor si a mediului.

TOP FIRE STOP® poate fi aplicata ca orice vopsea in gospodarie de catre oricine, fara a fi necesara o calificare speciala. TOP FIRE STOP® se usuca intr-un timp scurt si a fost creata special pentru a fi compatibila cu o gama mare de grunduri, putand fi aplicata in grosimi diferite. Mai mult de atat, exista o paleta larga de culori, ce va permite sa personalizati fiecare incapere.

Am nevoie de vopsea termospumabila TOP FIRE STOP® in casa sau in sediul firmei?

 

Respectand stadardele de calitate ISO 9001, TOP FIRE STOP® se conformeaza reglementarilor privind protectia impotriva incendiilor.  Proprietatile sale asigura suficient timp pentru evacuarea oamenilor, a materialelor periculoase si a echipamentelor.

Vopseaua termospumabila de la EUROPLASTIC este ideala pentru constructii cu aplicatii diverse, de la spitale si clinici medicale, la fabrici si depozite, ateliere si garaje, scoli si universitati.

In cazul scolilor si universitatilor, corpul profesoral si administrativ este responsabil din punct de vedere legal pentru siguranta elevilor si studentilor. Administratia trebuie sa asigure inclusiv protectie impotriva incendiilor. Pe langa elaborarea unui plan de evacuare si stabilirea unei retele de hidranti, prevenirea incendiilor este prioritara atunci cand exista laboratoare si depozite cu materiale chimice.

Vopseaua termospumabila TOP FIRE STOP® are un grad foarte inalt de termoprotectie si este destinata pentru a trata toate materialele folosite in constructii, de la lemn la metal.  In plus, in contact cu focul, nu degaja gaze nocive sau fum, ceea ce reprezinta un avantaj, deoarece orice acumulare de mirosuri chimice ar putea provoca asfixierea.

Vopseaua termospumabila TOP FIRE STOP® nu este toxica, putand fi folosita inclusiv in apartamente si in case, in special in dormitoare sau bucatarii.  Garajele integrate in case sunt, de asemenea, supuse riscului de incendiu si pot fi protejate de TOP FIRE STOP®. Odata aplicata pe structurile din lemn sau metal, sub presiunea actiunii focului, vopseaua capata aspectul unei spume carbonice, transformandu-se intr-o membrana izolatoare. Trebuie mentionat faptul ca aceasta este rezistenta la apa si la ceilalti factori atmosferici externi.

Amintim ca in perioada de iarna exista un risc ridicat de incendii. In timp ce citesti acest articol, raportul IGSU arata ca in ultima saptamana:

  • 1.100 de persoane au fost asistate de echipajele SMURD[2]
  • pompierii militari au gestionat 3.899 de interventii in situatii de urgenta[3]
  • peste 5.000 de pompieri au actionat, la nivel national, in ultimele 24 ore, pentru gestionarea unui numar de 1.342 de situatii de urgenta[4]

 

 

Despre EUROPLASTIC

Sub deviza “Cine ne stie… castiga!”, EUROPLASTIC vine in intampinarea clientilor sai cu o gama larga de produse si servicii in domeniul constructiilor. Experienta indelungata si tehnologiile de ultima ora a condus la crearea de produse de top, la standarde internationale: produse termoizolante, hidroizolante, vopsele epoxidice, poliuretanice, pardoseli epoxidice, poliuretanice, vopsele lavabile, tencuieli decorative,  tencuieli pentru soclu, adezivi, betoane decorative si terase verzi.

Totodata, EUROPLASTIC dispune de laboratoare de cercetare si echipe profesioniste, cu o vasta experienta in domeniul hidro-termo-fonoizolatiilor cu spuma poliuretanica si poliuree EUROPOL® si in aplicarea pardoselilor epoxidice, poliuretanice si poliureice de ultima generatie.

Mai multe detalii puteti gasi pe europlastic.ro.

[1] https://www.zf.ro/banci-si-asigurari/studiu-unsar-ires-circa-59-dintre-romani-sustin-ca-incendiul-este-19621980
[2] https://www.igsu.ro/Media/Stire/1248
[3] https://www.igsu.ro/Media/Stire/1247
[4] https://www.igsu.ro/Media/Stire/1246