Home Topics Comunicate de presa Timpul este foarte valoros dar nu costa nimic. Cum ajuta unitatile MB Crusher santierele de constructii sa finalizeze lucrarile la timp
Timpul este foarte valoros dar nu costa nimic. Cum ajuta unitatile MB Crusher santierele de constructii sa finalizeze lucrarile la timp

Timpul este foarte valoros dar nu costa nimic. Cum ajuta unitatile MB Crusher santierele de constructii sa finalizeze lucrarile la timp

0

Imaginati-va un santier de constructii intr-un mare centru urban. Sau intr-o zona metropolitana dens populata. Imaginati-va apoi cum se organizeaza, mai ales cand exista numeroase constrangeri impuse de zona: restrictii privind orele in care vehiculele pot functiona, dificultati logistice din cauza restrictiilor de trafic, control al poluarii fonice si al  prafului.

Si sa nu uitam una dintre cele mai actuale probleme: dificultatea de a gasi materii prime si de a le obtine rapid.

Pe scurt, deseori este dificil sa se termine lucrarea in termenul de livrare. Problema este ca, daca nu sunt bine gestionate, aceste restrictii au un impact major asupra santierului si pot cauza intarzieri in livrare, cu penalitati, costuri fixe crescute, timpii de nefunctionare din cauza intarzierilor in gasirea si livrarea materialelor, precum si inconveniente pentru trafic si pentru locuitorii din zona.

 

Ah, timpul, acel lucru care nu este niciodata suficient!

Dar acum sa nu ne mai imaginam si sa vedem ce s-a intamplat pe trei santiere din centre urbane care au avut aceleasi probleme. Trei santiere diferite pe trei continente diferite, trei solutii diferite.

 

Santierul de constructii numarul 1: cum sa accelerezi intregul proces

Ne aflam in Epinay sur Seine, Franta, pe un santier de demolare, in mijlocul unor case si drumuri. Asadar, era imposibil sa ne gandim sa blocam traficul pentru mult timp sau sa il incetinim din cauza circulatiei camioanelor. Dar aveam nevoie de material pentru a fi folosit ca fundatie si umplutura si aveam nevoie de el acum. De fapt, existau o multime de materiale inerte: demolarea unei parti a unei cladiri produsese resturi de beton armat, caramizi, tencuiala si ipsos.

Reducerea volumului lor cu o cupa de concasare BF80.3 instalata pe un excavator Yanmar SV100, aceste materiale au fost imediat gata pentru a fi reutilizate pe santier.

Pentru ca santierul sa fie finalizat la timp.

Video: https://vimeo.com/662235874

 

Santierul numarul 2: cum sa evitati dus-intorsul camioanelor si obstacolele circulatiei

Ne mutam in China, in provincia Jiangsu, pe un santier destul de neobisnuit, situat deasupra unei statii de metrou. Prin urmare, blocarea traficului sau un numar prea mare de camioane care intrau si ieseau de pe santier ar fi creat mari neplaceri si ar fi prelungit timpul de livrare. Si in acest caz a fost nevoie de recuperarea rapida a materialului adecvat pentru umplerea noilor structuri. Zis si facut, un BF80.3 a fost instalat pe un Sany 215 pentru a reduce dimensiunea molozului: nu mai este nevoie sa se astepte materialul si nu mai exista camioane care sa intre si sa iasa de pe santier, toate in beneficiul traficului local.

Video: https://vimeo.com/662229653

 

Santierul numarul 3: cum sa ai materialul gata de utilizare imediat

In statul New York, o casa s-a prabusit la propriu dupa o ninsoare abundenta. Acoperisul casei nu a putut rezista la greutatea zapezii si s-a prabusit, distrugand intreaga veranda. Tot ce mai ramasese de facut era sa demonteze ceea ce mai ramasese si sa reconstruiasca casa. Cu ajutorul unui John Deere 180G si al unui graifer MB-G1200, antreprenorul a sortat lemnul si l-a stivuit intr-un camion, in timp ce cimentul a fost depozitat in altul.

Apoi a folosit o cupa de sortare MB-S14 pentru a cerne rocile si pamantul, astfel incat sa aiba material gata de utilizare pentru noua constructie.

Pentru a consolida fundatiile, au folosit o cupa de cernere MB-S14 pentru a separa rocile si pamantul din jur, iar rocile si resturile au fost apoi reduse la dimensiunea potrivita pentru noile fundatii.

Totul a ramas pe santier

Video: https://vimeo.com/636290692

 

„Sed fugit interea fugit irreparabile tempus” („Dar intre timp, timpul fuge iremediabil”) scria poetul roman Virgiliu acum mai bine de 2000 de ani.

 

In cele din urma, asadar, s-ar putea crede ca citirea acestor povesti ar fi putut sa va rapeasca din timpul de lucru de pe santier: preferam sa credem ca timpul investit in aceste cateva randuri a fost util pentru a va darui o idee.