Home Antreprenori de succes TERRA Romania Utilaje de Constructii a incheiat anul 2022 cu afaceri de 53 milioane euro
TERRA Romania Utilaje de Constructii a incheiat anul 2022 cu afaceri de 53 milioane euro

TERRA Romania Utilaje de Constructii a incheiat anul 2022 cu afaceri de 53 milioane euro

0

Pentru TERRA Romania Utilaje de Constructii, companie care face parte din grupul austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de constructii din Europa, 2022 a fost mai ales despre consolidare, stock management ( controlul stocurilor) intr-o piata cu evolutie greu predictibila, si completarea portofoliului de produse.  Anul trecut, Terra Romania Utilaje de Constructii a avut afaceri de 53 milioane euro.  Aceasta valoare confirma evolutia buna a companiei din ultimii ani, un plus de circa 4 milioane de euro fata de cifra de afaceri din 2019 – an de referinta pentru TERRA Romania Utilaje de Constructii.

”Dupa un 2020 extrem de dificil pentru toate companiile din orice domeniu – marcat de restrictii si incertitudini – a urmat 2021 care, pentru noi, a insemnat revenirea pe crestere. In 2022, ne-am concentrat eforturile pe consolidarea relatiilor cu clientii, completarea echipei, consolidarea brandurilor din portofoliu si completarea portofoliului de produse”, declara Victor Vasluian, director general TERRA Romania Utilaje de Constructii. In prezent, compania are investitii cumulate de peste 15 milioane de euro in patru sedii regionale: Bucuresti, Brasov, Turda, Timisoara si sunt estimate cresteri de la an la an. De altfel, TERRA Romania Utilaje de Constructii si-a pastrat anul trecut cifra de afaceri din 2021 chiar daca nivelul general al pietei de constructii nu a avut aceeasi dinamica. Conform spuselor lui Victor Vasluian, dupa o prima jumatate  pe crestere,  piata echipamentelor de constructii a scazut in urmatoarele sase luni, per total aflandu-se sub cea din 2021.

Vanzarile de utilaje JCB, in principal buldoexcavatoarelor, au reprezentat unul dintre punctele stabile pentru TERRA Romania Utilaje de Constructii. De asemenea, in ultimii ani, au crescut si vanzarile de echipamente Sennebogen datorita cresterii notorietatii brandului pe piata romaneasca si a strategiei de dezvoltare in aceasta directie.

Directorul general al TERRA Romania Utilaje de Constructii pariaza in urmatorii ani si pe Dynapac, un producator de echipamente premium pentru constructia de drumuri si autostrazi (cilindrii compactori si repartizoare de asfalt), intrat in portofoliul companiei in 2021.

La capitolul noutate, pe segmentul echipamentelor pentru industria de reciclare, din 2023 TERRA Romania Utilaje de Constructii a inceput sa distribuie un nou brand – Pronar, jucator foarte activ in acest domeniu, in Europa.

Cu o echipa de 103 persoane, TERRA Romania Utilaje de Constructii merge mai departe cu proiectele de recrutare, odata cu dezvoltarea businessului pe termen mediu si lung. ”Astazi, este greu de facut previziuni despre evolutia pietei de utilaje de constructii pe parcursul lui 2023, in contextul in care foarte multi factori externi pot influenta acest domeniu. Totusi, inclin sa cred, cu optimism, ca vom asista la o crestere fata de 2022”, spune Victor Vasluian.

Intr-un raport realizat de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, sunt citati specialisti care estimeaza o crestere de 8,4% pentru aceasta piata in 2023, odata cu cresterea generala a sectorului constructiilor, unde cererea pentru proiecte noi este tot mai mare.

 

Despre companie

TERRA Romania Utilaje de Constructii a fost infiitata in anul 2001, ca parte din grupul austriac TERRA Holding, unul dintre cei mai mari distribuitori de utilaje de constructii din Europa. Obiectivul principal al companiei este sa comercializeze si sa ofere servicii la cele mai inalte standarde pentru utilaje in domeniul constructiilor si al aplicatiilor industriale. Gama de produse a companiei cuprinde 16 marci diferite, cu peste 300 de modele de echipamente. TERRA face parte dintr-un grup corporativ puternic. Compania sa mama – INDUSTRIE HOLDING GmbH – este o afacere de familie austriaca, avand sediul la Viena, fondata in anul 2000.