Home Stiri Amenajari, Finisaje, Iluminat Tehnici decorative Caparol, pentru o casa de vis
Tehnici decorative Caparol, pentru o casa de vis

Tehnici decorative Caparol, pentru o casa de vis

0

Fiecare om viseaza la particica lui de Rai pe care sa o poată numi ”acasa”. Asa ca pentru aceasta facem totul ca ea, casa noastra, sa arate intotdeauna asa cum o visam – frumoasa, primitoare, unica, cu acel ”ceva” care sa ne reprezinte.

Cu acestea in gand, incepem sa ne faurim un plan despre cum am putea sa ne amenajam casa. Ne interesam care sunt tendintele in materie de amenajari, feng-shui, tendinte in ceea ce priveste mobilierul si nu in ultimul rand despre culoare si decorarea caminului.

Astfel am aflat despre tehnicile decorative de la Caparol, iar din multitudinea si varietatea lor, am ales doua dintre acestea, pentru a pune in valoare peretii interiori ai locuintei. Doua tehnici elegante, cu aspect nobil si in trend – Art Nobile si StuccoDecor Di Perla.

Art Nobile este o vopsea decorativa foarte eleganta. O combinatie intre un luciu metalic fin si duritatea nisipului de cuart din componența, cu o varietate cromatica vasta, atat de culori puternice in trend, cat si culori care sa imite metale precum: fierul, cuprul sau aluminiul, toate disponibile într-un paletar foarte elegant cu mostre reale.

Aceasta tehnica impresioneaza de asemenea si prin simplitatea de aplicare si consumul redus (aprox. 120 ml/mp). O decoratiune tip ”DIY”, pentru care va voi prezenta mai jos pasii de aplicare.

In primul rand trebuie sa ne asiguram ca peretele pe care dorim sa aplicam decoratiunea este curat si aderent. Pentru  aceasta aplicam un prim strat de grund-vopsea Weissgrund alb (nenuantat), cu ajutorul unei role. Dupa 12 ore de uscare, peretele este gata pentru aplicarea decoratiunii.

Inainte de aplicare, Art Nobile se amesteca energic cu o spatulă pentru omogenizarea nisipului de cuart din componenta si se aplica cu ajutorul unei pensule, cu miscari scurte si incrucisate, asa cum este prezentat in pozele alaturate. Amestecarea se poate relua si pe timpul aplicarii, in cazul in care avem de acoperit suprafete mai mari. Dupa un scurt timp de zvantare de aproximativ 5 minute, suprafata decorata se periaza usor cu o perie curata pentru distribuirea si aranjarea nisipului.

Simplitatea la aplicare vine si din faptul ca acest produs decorativ se aplica intr-un singur strat, dar in acelasi timp este foarte rezistent atat din punct de vedere mecanic, cat si atunci cand este supus la procese repetate de curatare. Toate acestea fac din Art Nobile o decoratiune durabila si de efect, dar si foarte accesibila ca si pret.

In ceea ce priveste produsul decorativ StuccoDecor Di Perla, acesta este o masa de spaclu cu reflexii metalice-perlate, disponibila in culori pastelate, de asemenea dispunand de un paletar cu 85 de culori cu mostre reale. Di Perla este o decoratiune care impresioneaza prin simplitatea aspectului perlat si elegant, care ii permite aplicarea atat in spatiile casnice cat si in spatiile comerciale, punand in valoare peretii printr-un luciu cu reflexii discrete.

Avand in vedere ca acest produs decorativ se prezinta sub forma de masa de spaclu, este posibil ca aplicarea lui sa necesite ajutorul unui mester specializat in tehnici decorative pentru pereti interiori. Ca si la Art Nobile inainte de aplicare ne vom asigura ca peretii sunt curati si aderenti. Ca prim pas, vom aplica cu o rola grundul Weissgrund, nuantat in aceeasi culoare cu produsul decorativ. Dupa 12 ore, se poate incepe aplicarea primului strat de StuccoDecor Di Perla, diluat cu 20% apa. In acest caz aplicarea se va face cat mai omogen, cu o rola de mohair cu fir mediu.

Dupa alte 12 ore de uscare, peretele este gata pentru aplicarea stratului final de StuucoDecor Di Perla. De aceasta data, produsul se va aplica nediluat, prin spacluire, cu ajutorul unui fier de glet venetian. Astfel aplicat, consumul nu va depasi 150 ml/mp pentru ambele straturi. Dupa o scurta perioada de zvantare, cu acelasi fier de glet, se finiseaza usor suprafata, obtinandu-se astfel aspectul caracteristic perlat al suprafetei.

Cu aceste doua tehnici decorative de la Caparol, va veti putea decora caminul intr-un mod usor, economic si de efect, pe care toti il vor admira.

Mai multe informații despre tehnicile decorative Caparol le puteți găsi pe www.caparol.ro

 

 

Despre DAW BENTA

DAW BENTA este reprezentanta pentru Romania a concernului german DAW SE – lider european pe piata finisajelor pentru constructii. Compania comercializeaza marcile CAPAROL, CAPATECT, ALPINA si DISBON.

Gama de produse fabricate si comercializate acopera sectorul vopselelor lavabile de interior si exterior, amorse, tencuieli structurate, lacuri si lazuri, tapete si produse decorative speciale, vopsele epoxidice pentru pardoseli, sisteme de nuantare computerizata pentru vopsele, lacuri si tencuieli.

Misiunea companiei DAW BENTA este ca prin gama de produse reunite sub brandul CAPAROL sa se asigure ca oamenii se simt mult mai confortabil si in siguranta in spatiile in care locuiesc sau isi desfasoara activitatea atunci cand Caparol le decoreaza si le protejeaza.

In anul 2001 Remus Aurel Benta si familia Murjhan, proprietarii grupului DAW Germania, se asociaza pentru a infiinta compania DAW BENTA in vederea promovarii gamei de produse Caparol pe piata regionala a materialelor de finisaj pentru constructii. Odata cu infiintarea companiei are loc si inaugurarea primei unitati de productie a vopselelor Caparol din Romania, la Tirgu Mures.

„Am incercat sa transferam aici din experienta de piata a concernului CAPAROL Germania, o afacere de familie de la 1895; am reusit sa fim cunoscuti in Romania, in cei 17 ani de activitate, pentru solutiile de top si produsele de cea mai buna calitate” spune Remus Aurel Benta.