Home Hot news Stiai? Care sunt cele mai bune sisteme de ventilatie descentralizata de la Schüco si de ce sunt preferate de investitori si proiectanti
Stiai? Care sunt cele mai bune sisteme de ventilatie descentralizata de la Schüco si de ce sunt preferate de investitori si proiectanti

Stiai? Care sunt cele mai bune sisteme de ventilatie descentralizata de la Schüco si de ce sunt preferate de investitori si proiectanti

0

Tehnologia aerului sanatos dezvoltata in jurul omului si a naturii

Am creat sistemele de ventilatie descentralizata Schüco VentoAir, Schüco VentoFrame, Schüco VentoLife si Schüco VentoTherm Twist pentru a asigura un mediu sanatos si confortabil in fiecare incapere, oferind investitorilor si proiectantilor optiuni variate, care ii ajuta sa le personalizeze in functie de cerintele si nevoile clientilor.

O persoana obisnuita poate petrece pana la 90% din zi intr-o incapere. Sistemele de climatizare utilizate in cladirile comerciale, rezidentiale si in ultimii ani in apartamentele de lux, ofera un control al temperaturii si umiditatii pe tot parcursul anului, indiferent de zona climatica. Fabricile, depozitele, spitalele, salile de calculatoare necesita temperaturi si umiditate specifice pentru a functiona cu succes.

Consumul mare de energie al cladirilor se datoreaza in special eficientei scazute a sistemelor de ventilatie si anvelopare. Mai mult decat atat, unele boli pot fi legate de sistemul de ventilatie neperformant. Inainte de a alege un sistem de ventilatie care sa ofere confort, trebuie sa tii cont de trei variabile: temperatura, umiditatea si miscarea aerului.

 

Importanta calitatii aerului din interior

Subiectul calitatii aerului din interior a fost o continua preocupare majora in ultimii ani. Exista studii care atesta existenta a numerosi contaminanti ai aerului din interior, care pot cauza probleme grave de sanatate. De aceea, toate sistemele de ventilatie Schüco respecta standardele necesare pentru umiditatea si gradul de puritate a aerului. Calitatea aerului este determinata de prezenta contaminantilor, cum ar fi fumul de tutun si particulele de praf, microorganismele biologice si gazele toxice. Dispozitivele de curatare, cum ar fi filtrele de aer G3 sau F7 de la Schüco VentoTherm Twist, sunt perfecte pentru a elimina aceste particule:

 • Compusi organici volatili (COV)[i] sunt substante organice emise ca gaze din materialele de constructie, placaj, placi de rigips, adezivi, vopsele, deodoranti, masini de copiat sau pesticide. Formaldehida este cel mai cunoscut si cel mai frecvent dintre poluantii VOC.
 • Contaminanti biologici includ bacterii, virusuri, mucegaiuri, acarieni, polen si ciuperci.
 • Fumatul pasiv” este amestecul de substante emise din arderea tutunului, respirat de catre oameni.
 • Radonul este un gaz radioactiv emis de sol. Poate intra intr-o cladire prin pereti sau pardoseli. Este un fenomen intalnit mai mult in cladirile rezidentiale decat in ​​cele comerciale.
 • Azbestul este o substanta minerala cancerigena folosita intr-o forma fibroasa pentru izolare fonica si ignifugare in cladiri.
 • Materialele din fibre de sticla sunt utilizate ca izolare termica si fonica in tubulatura sistemelor de climatizare. Sistemele de ventilatie Alukönigstahl indeparteaza pericolul de producere a mucegaiurilor si ciupercilor in tubulatura.
 • Concentratia dioxidului de carbon (C02) in aer determina eficienta sistemelor de ventilatie. In incaperile care nu sunt bine ventilate si care sunt aglomerate, concentratia de CO2 va creste pana aproape de valoarea din aerul exterior poluat, de aproximativ 300 ppm.

 

Sistemele de ventilatie Alukönigstahl

Schüco VentoAir este un aerisitor mecanic, fara recuperare de caldura, simplu de montat, cu costuri reduse de investitie si protectie mare la umiditate. Clapeta autoreglabila de aerisire se monteaza ascuns in faltul ferestrei, in profilele de toc cu adancimea de 70 mm si 75 mm.  Aceasta actioneaza in functie de viteza vantului, asigurand astfel schimbul de aer de la 1-10 m3/h, in functie de conditiile de presiune, fara a produce curenti deranjanti.

Schüco VentoFrame este un aerisitor pentru ferestre, cu clapeta de aerisire autoreglabila, in 5 trepte, fara recuperare de caldura. Este un sistem eficient energetic, care se monteaza rapid in tocul fereastrei Schüco, cu adancime max. de 184 mm. Aerisitorul de fereastra actioneaza la schimbarea vitezei vantului, oferind astfel un schimb controlat de aer, cu protectie la insecte si o izolare termica foarte buna, asigurata de spuma compozita.

Daca cauti o solutie pentru o ambianta sanatoasa, Schüco VentoLife este solutia perfecta. Cu un design atractiv, Schüco VentoLife este un sistem de ventilatie in trepte, cu filtru pentru curatarea aerului. Acesta a fost proiectat special pentru protejarea locuitorilor marilor orase cu un grad mare de poluare. Schüco VentoLife curata in proportie de 99,5% aerul de particulele care pot ameninta sanatatea oamenilor. Schüco VentoLife elimina chiar si cele mai mici particule de praf existente intr-un smog dens. O clapeta actionata de senzori dozeaza aportul de aer in functie de necesitati, pentru a obtine atmosfera sanatoasa in fiecare incapere, cu un consum foarte mic de curent electric (max. 14 W pe ora).

Schüco VentoTherm Twist este o solutie controlata, eficienta si multifunctionala a sistemului de ventilatie si curatare a aerului, cu o rata de recuperare a caldurii de maxim 81% la un consum redus de curent electric. Se poate monta pe orizontala sau pe verticala. Senzorii pentru determinarea calitatii aerului asigura aportul de aer curat in functie de necesarul fiecarui moment pentru un climat interior sanatos. Poti integra optional filtre de aer G3 sau F7, care protejeaza impotriva unor factori deranjanti precum curentii de aer, insecte si polen.

Datorita sistemului modular, Schüco VentoTherm Twist poate fi extins in functie de marimea incaperii pentru a mari aportul de aer. Schüco VentoTherm Twist este solutia eficienta de sisteme de ventilatie pentru incaperi mici si mari, in proiectele noi de constructie si renovare.

 

Confortul uman cu sistemele de ventilatie Alukönigstahl

Investitorii si proiectantii au nevoie de sisteme de ventilatie pentru a oferi un mediu interior sanatos si confortabil. Impreuna cu ei privim cladirile ca sisteme termodinamice. Avantajul unei astfel de abordari este ca permite o viziune de ansamblu a proceselor de castig si pierdere de caldura care functioneaza continuu pentru a schimba conditiile de locuit si de lucru ale oamenilor.

Sanatatea si confortul oamenilor in functie de temperatura si calitatea aerului se regasesc in viteza cu care organismul pierde caldura. In functie de aceasta, omul are senzatia de frig sau cald. Este o reactie normala a organismului. Sistemele de ventilatie Schüco asigura conditiile optime ca acest fenomen natural sa nu fie un soc pentru organism. Adica creeaza conditii de confort si sanatate.

Beneficiile solutiilor de ventilatie de la Alukönigstahl si Schüco:

 • Proiectare simpla, instalare rapida si intretinere cu costuri reduse, fara sistem de conducte
 • Cu Schüco VentoAir si Schüco VentoFrame nu ai nevoie de spatiu suplimentar pentru ca se monteaza in fereastra
 • Sunt ideale si pentru proiecte de renovare si modernizare, in special Schüco VentoTherm Twist
 • Schüco VentoLife este solutia perfecta, avand o ventilatie in trepte, cu filtru pentru curatarea aerului. Este un sistem proiectat special pentru locuitorii marilor orase cu grad mare de poluare
 • Nu afecteaza izolarea termica asigurata de fereastra , nu afecteaza consumul de energie
 • Nu influenteaza izolarea fonica a ferestrei
 • Dotari optionale pentru necesitatile fiecaruia

 

Despre Alukönigstahl Romania

Alukönigstahl este o companie de succes, activa in Europa Centrala si de Sud-Est, care se afla la a patra generatie in proprietatea familiei König. Munca in echipa si dezvoltarea inovativa a produselor au propulsat Alukönigstahl in pozitia de lider de piata. De peste 60 de ani exista o alianta cu doi producatori internationali de sisteme: Schüco, leader mondial al sistemelor din aluminiu si experti in PVC si Jansen, specialist in profile din otel.

Din 1995 a fost infiintata si Alukönigstahl Romania, cu sediul central si depozit in Bucuresti. Impreuna cu cei peste 3.000 de parteneri din domeniul investitiilor imobiliare, arhitecturii si constructiilor metalice, in ultimii 25 de ani Alukönigstahl Romania a realizat peste 5.000 de proiecte si constructii reprezentative, dintre care amintim: Ana Tower, Globalworth Campus, Coresi Business Resort, Sky Tower, Globalworth Tower, UBC Iasi, Cluj si Timisoara.

Pentru mai multe informatii,te invitam sa vizitezi site-ul companiei: www.alukoenigstahl.ro si paginile sale de de Facebook , LinkedIn si Instagram.

[i] http://www.mmediu.ro/categorie/compusi-organici-volatili-cov/84