Home Topics Comunicate de presa Sonae Sierra a redus costuri operationale in valoare de 15 milioane EUR in 2020, prin implementarea masurilor de eco-eficienta
Sonae Sierra a redus costuri operationale in valoare de 15 milioane EUR in 2020, prin implementarea masurilor de eco-eficienta

Sonae Sierra a redus costuri operationale in valoare de 15 milioane EUR in 2020, prin implementarea masurilor de eco-eficienta

0
  • Compania si-a redus emisiile de CO2 cu 84% comparativ cu 2005 si consumul de energie electrica cu 66% din 2002
  • Procentul deseurilor reciclate a crescut cu 223% comparativ cu 2002, iar consumul de apa a scazut cu 32% din 2003
  • Sonae Sierra isi propune sa atinga neutralitatea emisiilor de CO2 pana in 2040, anticipand astfel cu pana la 10 ani obiectivul Comisiei Europene de a transforma Europa in primul continent neutru in privinta emisiilor de carbon pana in 2050

 

Intr-un an marcat de o criza sanitara fara precedent, managementul sustenabil al Sonae Sierra a permis companiei sa realizeze o reducere a costurilor operationale de 15 milioane EUR, demonstrand astfel valoarea adaugata creata prin implementarea masurilor de gestionare a consumului de energie, apa si a deseurilor pentru toate activele sale.

De mai bine de doua decenii, Sonae Sierra a integrat sustenabilitatea in strategia sa de business, ceea ce s-a tradus in gestionarea inteligenta si eco-eficienta a resurselor naturale si imbunatatirea conditiilor de sanatate si siguranta.

Comparativ cu 2002, compania si-a redus consumul de energie electrica cu 66% si a crescut procentul de reciclare a deseurilor cu 223%. Din 2003, Sonae Sierra a redus consumul de apa cu 32%, iar din 2005 a scazut emisiile de CO2 cu 84%.

Anul 2020 a marcat o evolutie in strategia de sustenabilitate a Sonae Sierra, care, din 2021, se concentreaza pe doua prioritati cheie. Acestea acopera:

Un mediu urban rezistent − Cu aceasta prioritate strategica, compania urmareste sa indeplineasca nevoile umane si de business ale oraselor viitorului, asigurandu-le continuitatea, operatiuni sustenabile si cladiri rezistente, prin solutii durabile si criterii investitionale responsabile.

Angajati in siguranta, sanatosi si implicati – Obiectivul Sonae Sierra este sa construiasa o echipa diversa, incluziva si motivata, garantand dezvoltarea abilitatilor si productivitatii angajatilor intr-o cultura organizationala sigura, sanatoasa si atragatoare.

 

Elsa Monteiro, Director Sustenabilitate in cadrul Sonae Sierra, explica:

„Strategia de sustenabilitate a companiei a evoluat. In centrul strategiei noastre de business ramane sustenabilitatea, inclusiv obiectivul de a dezvolta solutii care sa creeze valoare adaugata pentru companie, mediu si societate, dar aceasta se extinde, punand accentul pe spatiul urban la un nivel mai larg, nu in mod specific pe segmentul imobiliar. Pe de alta parte, strategia de sustenabilitate se extinde si in raport cu obiectivul pentru angajatii nostri, transformand egalitatea de gen si retentia personalului in prioritati, pe langa masurile deja implementate pentru siguranta, sanatatea si motivarea angajatilor. Compania urmareste, de asemenea, sa informeze angajatii, clientii, partenerii si alte parti interesate cu privire la necesitatea de a ne uni fortele in fata provocarilor schimbarilor climatice, cu scopul de a atinge neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2040, anticipand astfel obiectivul Comisiei Europene cu 10 ani”.

In 2020, Sonae Sierra a fost una dintre cele 155 de companii multinationale care au semnat declaratia „Recovery Better”, promovata de initiativa Science Based Targets, Pactul Global al Natiunilor Unite si Coalitia We Mean Business, cu scopul de a indemna guvernele din intreaga lume sa integreze actiunile climatice in planurile lor de redresare economica in urma pandemiei de COVID-19.

In acelasi an, solutiile propuse de Sonae Sierra pentru a gestiona pandemia de COVID-19 au primit recunoastere in cadrul International Business Awards®. Tot anul trecut, Sonae Sierra a obtinut de la auditorul Lloyd’s Register un atestat care demonstreaza ca sistemul de management al mediului, sigurantei si sanatatii certificat ISO 14001 si 45001, implementat in centrele comerciale administrate de companie, minimizeaza riscul transmiterii virusului.

In completarea acestor initiative, in 2020 Sonae Sierra a promovat mai multe actiuni interne pentru a-si spori contributia la protejarea planetei, facand angajatii sa constientizeze importanta sustenabilitatii. Compania a participat la evenimentul „Pentru un viitor sustenabil” organizat de Grupul Sonae, care a urmarit sa impartaseasca angajatilor modul in care compania dezvolta solutii pentru a raspunde provocarilor sociale si de mediu actuale, precum si obiectivele sale de reducere a utilizarii plasticului. A promovat, de asemenea, campania „Stop Climate Change”, pentru a sensibiliza angajatii si partile interesate cu privire la schimbarile climatice si impactul acestora, pe langa importanta aportului individual la schimbari colective si din ce in ce mai urgente.

 

 

Despre Sonae Sierra

Sonae Sierra este un dezvoltator imobiliar si furnizor de servicii integrate de real estate, cu birouri in Europa, America de Sud, Asia si Africa de Nord. Ca partener de incredere, cream valoare adaugata pentru clienti si societate, aplicand expertiza noastra pentru livrarea unor solutii de talie mondiala – inclusiv administrarea investitiilor, arhitectura si inginerie, gestionarea proprietatilor, leasing si sustenabilitate – care acopera tot ciclul imobiliar.

In prezent, Sonae Sierra are in derulare 4 proiecte de dezvoltare si o extindere si administreaza active in valoare de aproximativ 9,8 miliarde €, pentru care ofera servicii de gestionare a proprietatii. De asemenea, compania gestioneaza in prezent 12 vehicule investitionale pentru investitori institutionali, estimate la 5,5 miliarde € la valoarea de piata, cu o participatie din partea Sonae Sierra de 1,4 miliarde €.

Pentru mai multe informatii accesati: www.sonaesierra.com