Home Topics Comunicate de presa Skanska si Romania Green Building Council colaboreaza intr-un proiect pilot pentru dezvoltarea certificarii Net Zero Carbon Buildings
Skanska si Romania Green Building Council colaboreaza intr-un proiect pilot pentru dezvoltarea certificarii Net Zero Carbon Buildings

Skanska si Romania Green Building Council colaboreaza intr-un proiect pilot pentru dezvoltarea certificarii Net Zero Carbon Buildings

0
Skanska, cel mai mare dezvoltator de cladiri de birouri din Europa, alaturi de organizatia  Romania Green Building Council pornesc un parteneriat pentru dezvoltarea certificarii Net Zero Carbon Buildings. Proiectul pilot pentru aceasta certificare va fi noul complex Skanska ce urmeaza a fi dezvoltat in Bucurestii Noi. Skanska si ROGBC anunta certificarea in cadrul evenimentului organizat cu ocazia World Green Building Week, cea mai mare campanie care sustine accelerarea constructiilor durabile la nivel global. 

In cadrul evenimentului din 22 septembrie organizat cu ocazia World Green Building Week, cea mai mare campanie care sustine accelerarea constructiilor durabile la nivel global, Skanska si ROGBC isi anunta colaborarea pentru dezvoltarea certificarii Net Zero Carbon Buildings in cadrul proiectului pilot ce urmeaza a fi dezvoltat in Bucurestii Noi.

Prin aceasta certificare, Romania Green Building Council incurajeaza dezvoltatorii din sectorul imobiliar sa adopte masuri care sa contribuie la reducerea semnificativa a emisiilor de carbon. Certificarea urmareste abordarea unei serii de strategii sistematice care sa ofere solutii in combaterea schimbarilor climatice, imbunatatirea sanatatii, starii de bine a oamenilor si indreptarea catre un tip de economie circulara, regenerativa.

„‘A construi pentru o societate mai buna’ nu este pentru noi doar un slogan, ci se traduce intr-o serie de solutii reale implementate in mod sistematic de catre Skanska in activitatile sale de business de-a lungul anilor, regasite in modul in care proiectam, dezvoltam si construim proiectele in care investim. Chiar divizia  de dezvoltare comerciala Skanska din CEE poate servi ca un exemplu al modului in care sustenabilitatea devine o parte integranta a intregului nostru business si care arata cum, pe baza unor strategii de sustenabilitate bine gandite, putem dezvolta cladiri futureproof care sa contribuie in mod pozitiv la viitorul unor cladiri de birouri mai durabile si mai eficiente. Prin proiectul care urmeaza a fi dezvoltat in Bucurestii Noi, ne-am propus sa facem inca un pas spre implinirea obiectivului Skanska de a reduce cu 70% emisiile de carbon pana in anul 2030 si reducerea finala catre net-zero emisii de carbon pana in 2045. Acesta este un proiect pilot care va functiona dupa o metodologie de evaluare a criteriilor care vor sta la baza certificarii Net Zero Carbon Buildings, spune Andrei Ivan, Projects Director in cadrul diviziei de dezvoltare comerciala Skanska din CEE.

In momentul actual, cei doi parteneri lucreaza la dezvoltarea conceptului acestui urmator proiect pe baza cercetarilor conduse de ROGBC in ceea ce priveste solutiile pentru reducerea emisiilor de CO2. Cei doi parteneri aspira ca in final sa obtina certificarea Net Zero Carbon Buildings prin strategiile implementate in cadrul acestui proiect.

„In contextul in care decarbonizarea cladirilor reprezinta un pas vital in atingerea obiectivelor  climatice si de mediu stabilite la nivel european, certificarea Net Zero Carbon Buildings va cataliza tranzitia Romaniei catre un mediu construit neutru din punct de vedere a emisiilor de carbon asociate consumului de energie si a emisiilor de carbon incorporate in materialele de constructii folosite‘‘, mentioneaza Elena Rastei, Certification Director, Romania Green Building Council.

„Suntem extrem de incantati de parteneriatul cu ROGBC si vedem in el o oportunitate nu doar de a contribui la aceasta schimbare, ci si de a creste gradul de constientizare in ceea ce priveste importanta contributiei tuturor in acest demers spre adoptarea unor modele de business bazate pe sustenabilitate, care sa participe la combaterea schimbarilor climatice. Ne dorim pe aceasta cale, prin acest parteneriat, sa incurajam tot lantul de parteneri, posibili furnizori, proiectanti si chiar competitori sa se alature acestei initiative, pentru ca doar impreuna putem raspunde provocarii globale de a schimba mediul, societatea si economia in mai bine, adauga Andrei Ivan, Projects Director in cadrul diviziei de dezvoltare comerciala a Skanska din CEE.

Skanska este un pionier in ceea ce priveste furnizarea de spatii de birouri sustenabile in Europa Centrala si de Est. Preocuparea Skanska pentru mediul inconjurator si eforturile de a construi cladiri futureproof sunt recunoscute si prin certificarile WELL si LEED, care atesta contributia companiei la obiectivul Romania Green Building Council de a promova un nou model de business care incurajeaza companiile sa se indrepte catre strategii de constructii mai sustenabile. Cladirile Campus 6.2 si 6.3 sunt primele cladiri din Romania care au obtinut pre-certificarea WELL, la nivel Silver. Cladirea Equilibrium detine certificatul LEED Core & Shell la nivel Platinum si functioneaza, in prezent, in proportie de 100% pe baza de energie provenita din surse regenerabile.

 

 

 

Skanska Romania

Skanska Romania este un dezvoltator si constructor de cladiri ecologice de birouri destinate crearii unor medii favorabile cresterii economice si stimularii afacerilor. Compania si-a inceput activitatea in Romania in anul 2011 si face parte din Grupul Skanska, lider mondial in dezvoltare imobiliara si constructii. Proiectele Skanska Romania ofera spatii de birouri realizate la cele mai inalte standarde de calitate in locatii cheie care asigura atat succesul cat si satisfactia clientilor si a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska Romania vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltarii sustenabile, ale eficientei energetice optime si ale asigurarii unui mediu de lucru superior.

Urmareste Skanska pe LinkedIn: www.linkedin.com/company/skanska/

Mai multe detalii despre Skanska pe website-ul: www.skanska.com

 

 

Romania Green Building Council

Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociatie non-profit, apolitica, formata din organizatii active in intreaga tara. Este cea mai importanta organizatie care promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica in proiectarea, constructia, exploatarea si deconstructia cladirilor din Romania. Organizatia sustine imbunatatirea legislatiei in domeniul constructiilor ecologice, ofera educatie pentru profesionisti, organizeaza o selectie extinsa de evenimente de sensibilizare a publicului larg pe tema cladirilor sustenabile.

Mai multe detalii despre RoGBC pe website-ul: www.rogbc.org