Home Articole Schneider Electric ofera infrastructura de automatizare open, de ultima generatie, in colaborare cu Intel si Red Hat
Schneider Electric ofera infrastructura de automatizare open, de ultima generatie, in colaborare cu Intel si Red Hat

Schneider Electric ofera infrastructura de automatizare open, de ultima generatie, in colaborare cu Intel si Red Hat

0

Boston, MA (Statele Unite) – Schneider Electric, in colaborare cu companiile de tehnologie Intel si Red Hat, a anuntat lansarea unui cadru software de tip Distributed Control Node (DCN).

O extensie a EcoStruxure™ Automation Expert de la Schneider Electric, acest nou cadru permite companiilor industriale sa treaca la o solutie definita de software, plug-and-produce, permitandu-le sa-si imbunatateasca operatiunile, sa asigure calitatea, sa reduca complexitatea si sa optimizeze costurile.

Aliniati cu Open Process Automation Forum (OPAF), care este dedicat promovarii interoperabilitatii si portabilitatii, cei trei colaboratori au lucrat impreuna pentru a crea o experienta moderna, de retea, care va deschide calea catre urmatoarea generatie de control industrial.

Red Hat, in colaborare cu Intel, a anuntat recent crearea unei noi platforme industriale edge care ajuta la conturarea unei abordari moderne pentru construirea si operarea controlului industrial. De la implementarea acestei platforme, Schneider Electric a implementat acum Red Hat Device Edge in noul software DCN, pe langa Red Hat Ansible Automation Platform si Red Hat OpenShift la nivelul de calcul pentru implementarile DCN, combinate cu o infrastructura de control de la Schneider Electric si o arhitectura de referinta de la Intel.

Cadrul consta in doua componente principale: o platforma computerizata avansata (ACP), care supravegheaza volumul de lucru de control, oferind capabilitatile de automatizare si control al continutului necesare pentru a implementa sarcinile de lucru in mod sigur si programatic, impreuna cu functionalitati de virtualizare si monitorizare; si DCN, care sunt sisteme industriale ce utilizeaza procesoare Intel Atom din seria x6400E, dedicate rularii sistemelor de control si concepute pentru sarcini de lucru cu un nivel critic mixt.

„Red Hat se angajeaza sa ajute producatorii sa implementeze operatiuni autonome in spatiile de productie”, a declarat Francis Chow, Vice President and General Manager of In-Vehicle Operating System and Edge la Red Hat. „Colaborand indeaproape cu partenerii nostri precum Schneider Electric si Intel, putem contribui la construirea de fabrici si operatiuni scalabile, definite de software, capabile de automatizare si interoperabilitate avansata, utilizand o abordare consecventa, de platforma. Suntem incantati de aceasta colaborare si acesta este doar inceputul. Facand acesti pasi acum, putem ajuta sectorul industrial sa exploreze toate posibilitatile pe care le ofera AI, edge computing si multe altele.”

 

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem ca accesul la electricitate si la tehnologie, prin intermediul unor solutii inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizam solutii digitale in domeniul energiei si al automatizarii, in scopul asigurarii eficientei si sustenabilitatii. Imbinam cele mai bune tehnologii de automatizari, software si servicii integrate pe zona energetica in timp real, pentru locuinte, cladiri, centre de date, infrastructura si in diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul sa descoperim posibilitatile infinite ale unei comunitati deschise, globale, inovatoare, care ne impartaseste telul si valorile.

www.se.com/ro