Home Topics Comunicate de presa Romania Green Building Council lanseaza platforma GreenHomes.Solutions dedicata Furnizorilor de Solutii pentru Locuinte Verzi
Romania Green Building Council lanseaza platforma GreenHomes.Solutions dedicata Furnizorilor de Solutii pentru Locuinte Verzi

Romania Green Building Council lanseaza platforma GreenHomes.Solutions dedicata Furnizorilor de Solutii pentru Locuinte Verzi

0
Platforma GreenHomes.Solutions este un tool online dedicat Furnizorilor de Solutii pentru Locuinte Verzi aprobati de RoGBC pentru proiectele rezidentiale ce urmaresc certificarea Green Homes by RoGBC.

Furnizorii de Solutii reprezinta o resursa valoroasa pentru dezvoltatorii de cladiri certificate GREEN HOMES, cea mai cunoscuta schema de certificare verde pentru sectorul rezidential din Romania.

Programul de certificare GREEN HOMES incurajeaza construirea de locuinte mai sanatoase si de calitate, oferind in acelasi timp beneficii financiare pentru ocupanti, precum reducerea costurilor lunare totale cu intretinerea proprietatii. Prin parteneriatul cu Raiffeisen Bank si Alpha Bank Romania, in cadrul programului Ipoteca Verde (Green Mortgage) s-au oferit produse financiare avantajoase pentru proiectele eligibile, cu o abordare integrata a criteriilor „verzi”, dincolo de eficienta energetica.

Denumirea de „Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi„ se aplica companiilor si specialistilor implicati in proiectarea si constructia locuintelor, precum: arhitecti, proiectanti, ingineri, constructori, producatori si furnizori de materiale de constructie si echipamente pentru operarea cladirii si altii.

Pentru a deveni un ”Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi„, o companie trebuie sa treaca printr-un proces complex de evaluare tehnica pentru produsul sau serviciul pe care il ofera.

In cazul unei evaluari de succes, RoGBC certifica produsul si include compania respectiva in catalogul online pe platforma GreenHomes.Solutions, ca „Furnizor de Solutii pentru Locuinte Verzi”.  Platforma online este usor accesibila si ofera informatii cu privire la produse si servicii tuturor celor interesati si faciliteaza discutii si oportunitati de business.

”Obiectivul pe termen lung al acestei platforme este de a deveni un instrument complet si holistic pentru oricine este interesat de domeniul cladirilor verzi: certificari de sustenabilitate, proiectele certificate, produse si solutii sustenabile ale Furnizorilor, stiri si articole educationale, dar si evenimente conexe. ” afirma Daniel Butucel, Project Specialist RoGBC si coordonatorul platformei.

Pana in prezent, in Romania au fost pre-certificate/certificate Green Homes peste 10.000 de locuinte, in valoare de peste 1,8 miliarde EURO.

Programul GREEN HOMES, initiat de Romania Green Building Council, este recunoscut international si sustinut de catre Directia Generala Energie a Comisiei Europene (DG Energy). RoGBC a primit un grant in cadrul programului de cercetare si inovare al CE Horizon 2020, pentru replicarea programului in alte 11 tari, de la Irlanda pana la Georgia. SMARTER Finance for Families include 17 organizatii internationale si experti din elita academica. Mai multe informatii pot fi gasite pe http://rogbc.org/ro/proiecte/locuinte-verzi si www.c2e2.unepdtu.org/smarter/

 

Despre ROGBC

Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociatie non-profit, apolitica, formata din organizatii active in intreaga tara. Este cea mai importanta organizatie care promoveaza responsabilitatea fata de mediu si eficienta energetica in proiectarea, constructia, exploatarea si deconstructia cladirilor din Romania. Organizatia sustine imbunatatirea legislatiei in domeniul constructiilor ecologice, ofera educatie pentru profesionisti, organizeaza o selectie extinsa de evenimente de sensibilizare a publicului larg pe tema cladirilor sustenabile.