Home Topics Arhitecti Principii Sustenabile de Proiectare Arhitecturala
Principii Sustenabile de Proiectare Arhitecturala

Principii Sustenabile de Proiectare Arhitecturala

0

21 septembrie, 9:30 – 17:00, sediul RoGBC (Palazzo Argentina, Strada Argentina, nr. 43, Bucuresti)

Cursul va aborda urmatoarele teme:

  • teorie si definitii ale notiunilor privind proiectarea sustenabila
  • procesul de proiectare prin intermediul principiilor sustenabilitatii
  • strategii de proiectare sustenabila in vederea configurarii spatiilor arhitecturala
  • integrarea cladirilor in mediul inconjurator
  • resurse sustenabile si gandirea in cicluri de viata, pentru minimizarea impactului constructiilor asupra mediului
  • procesul de proiectare concentrat pe confortul si sanatatea omului
  • caracteristicile culturale ale amplasamentului in vederea unei integrari sustenabile

 

Trainer: Daniel Nicolae Armenciu Dr. Arh.| Asistent universitar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Bucuresti | arhitect la SC Arhi-Geodesign SRL |

Daniel N. Armenciu a absolvit Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” in anul 2008. In timpul studiilor universitare obtine o bursa Socrates-Erasmus la Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii din Genova, Italia. Studiile doctorale (2008-2012), care au avut ca subiect „Proiectul Bioclimatic in Arhitectura din Romania” au fost subventionate printr-un grant European, prin programul EDUCATI. In perioada 2009-2010 desfasoara un stagiu de cercetare la Politecnico di Torino, Facultatea II de Arhitectura, unde este preocupat de in domeniul proiectarii sustenabile. Aici este implicat in procesul de evaluare si etichetare sustenabila a unui ansamblu rezidential in curs de proiectare, amplasat in Milano, Italia. Detine de asemenea o diploma de Masterat in Arhitectura, Muzeografie si Arheologie, atribuita de Accademia Adrianea din Roma, Italia (2010).
In prezent este asistent universitar la Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, unde preda diverse discipline precum: Proiectare de Arhitectura Ecologica, Constructii din lemn, otel, zidarie si beton, dar si Proiecte Tehnice de specialitate.
Daniel N. Armenciu este autor al mai multor articole pe tematica proiectarii sustenabile; a participat ca organizator si conferentiar la o serie de conferinte pe teme precum proiectarea sustenabila in arhitectura, design universal, insertii contemporane si muzee pe situri cu valoare de patrimoniu. De asemenea, a participat ca indrumator la diferite workshop-uri dedicate studentilor. In perioada 2013-2014, cu scop didactic, a fost implicat in echipa EFdeN, participanta la concursul international Solar Decathlon Europe 2014; ulterior, coordoneaza procedura de obtinere a Autorizatiei de Construire a prototipului EFdeN, in Bucuresti.
Activitatea sa profesionala este completata in cadrul unei tinere echipe de proiectare din Bucuresti, unde activeaza ca arhitect cu drept de semnatura, oferind si consultanta in aplicarea principiilor eco-compatibile in interventiile asupra cladirilor noi si a celor existente.
Înscrieri la training@rogbc.org