Home Topics Comunicate de presa Prima cladire industriala din lume certificata cu IMMUNE Building Standard™: Fabrica si sediul designerului britanic de solutii de iluminat FUTURE Designs
Prima cladire industriala din lume certificata cu IMMUNE Building Standard™: Fabrica si sediul designerului britanic de solutii de iluminat FUTURE Designs

Prima cladire industriala din lume certificata cu IMMUNE Building Standard™: Fabrica si sediul designerului britanic de solutii de iluminat FUTURE Designs

0

FUTURE Designs, producator si designer britanic de corpuri si solutii de iluminat personalizate de inalta calitate, obtine prima certificare IMMUNE Building Standard™ din lume acordata de Healthy by Design Building Institute (HDBI) unei cladiri industriale. Fabrica si sediul companiei au obtinut eticheta IMMUNE™ – Strong in urma implementarii cu succes a unui set de masuri pentru siguranta si protejarea sanatatii angajatilor.

Certificarea marcheaza primul pas major al Healthy by Design Building Institute in extinderea The IMMUNE Building Standard™ dincolo de zona cladirilor de birouri, in alte sectoare ale pietei imobiliare care au fost afectate de pandemia de Covid-19. IMMUNE™ – un standard global open-source initiat in aprilie 2020 de Liviu Tudor, presedinte al European Property Federation si fondator al Genesis Property – este adaptabil oricarui mediu construit, inclusiv cladirilor industriale, sporind rezistenta spatiilor impotriva amenintarilor actuale si viitoare pentru sanatate si creand incredere in randul ocupantilor.

„Suntem incantati sa anuntam prima fabrica IMMUNE™ din lume, o dovada a flexibilitatii si versatilitatii acestui standard cu adevarat global. In economia actuala, care inca se confrunta cu efectele pandemiei de Covid-19, exista companii precum FUTURE Designs care construiesc o cale coerenta spre revenire, demonstrand in acelasi timp initiativa si o abordare inovatoare pentru protejarea sanatatii si bunastarii oamenilor. Felicitam FUTURE Designs pentru realizarea de a fi primul angajator din lume cu o fabrica certificata IMMUNE™”, a spus Liviu Tudor, fondator Genesis Property si presedinte al European Property Federation.

In ultimele cateva luni, FUTURE Designs a aplicat multe dintre cele peste 120 de masuri IMMUNE™ recomandate pentru medii mai sigure si a obtinut eticheta Strong pentru fabrica si sediul companiei. Certificarea se bazeaza pe procesul de evaluare IMMUNE™ desfasurat de Build Green, un evaluator autorizat independent si un contributor la dezvoltarea acestui standard.

„La FUTURE Designs am petrecut sute de ore si am folosit resurse importante investigand cele mai eficiente mijloace pentru a ne asigura ca spatiile noastre sunt igienizate pentru a reduce riscurile coronavirusului. Obiectivul nostru a fost ca locul unde lucram sa devina cat mai sigur posibil pentru toti membrii echipei si acestia sa castige incredere si liniste in aceste timpuri iesite din comun. Ca urmare, am implementat masuri recomandate de The IMMUNE Building Standard™ si am instalat si FUZONE500, sistemul nostru care ajuta la eliminarea bacteriilor din aer si de pe suprafete, in toate zonele unitatii noastre. Dovada succesului nostru este ca, pana in prezent, nu au existat cazuri de Covid-19 in fabrica si unitatile noastre de asamblare, iar astazi suntem incantati sa fim prima cladire industriala certificata IMMUNE™ – Strong”, a spus David Clements, Chief Executive la FUTURE Designs.

Standardul IMMUNE™ este inspirat de tehnologii si proceduri dezvoltate si aplicate cu succes in spitale si clinici medicale. Mai exact, standardul se bazeaza pe IMMUNE™ Assessment Scoring Index, care cuprinde peste 120 de masuri recomandate pentru implementare in cladiri, printre care solutii tehnice pentru inginerie arhitecturala, tehnologie si proiectare, precum si protocoale operationale aplicate permanent sau gata de activare in scenarii de risc specifice.

Printre masurile recomandate de IMMUNE™ se numara sisteme eficiente de filtrare a aerului si tehnologii pentru igienizarea suprafetelor. Alte masuri importante sunt IMMUNE™ Quarantine Room care actioneaza ca o zona dedicata in caz de nevoie imediata de izolare a persoanelor expuse riscului si Emergency IMMUNE™ Warehouse, care este un sistem logistic rapid pentru raspuns imediat la o situatie similara pandemiei.

 

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania. Cu o experienta de peste 20 de ani in industrie, compania detine peste 150.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A care gazduiesc peste 20.000 de angajati: Novo Park din Pipera si West Gate Business District din zona Militari. Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studentesc privat din Romania, West Gate Studios, si al unitatii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

Genesis Property a pionerat IMMUNE Building Standard™, primul standard global open-source care certifica rezilienta mediului construit in fata amenintarilor actuale si viitoare pentru sanatate si minimizeaza impactul unei pandemii precum Covid-19.

www.genesisproperty.net

 

Despre FUTURE Designs

FUTURE Designs este recunoscuta la nivel international pentru expertiza si leadership-ul in industria iluminatului, cu o experienta de 30 de ani in domeniu. Compania dezvolta solutii personalizate pentru industria constructiilor in general in Marea Britanie, Europa, EAU si SUA. Cu o echipa experimentata si diversificata, cu sediul la unitatea de productie din Kent, Marea Britanie, compania dispune atat de experienta tehnica, cat si de capacitati de productie de ultima generatie pentru a oferi si sprijini proiecte la nivel mondial, fiind specializata in utilizarea LED-urilor pentru a oferi solutii eficiente si durabile intr-o varietate de spatii.

FUTURE Designs a investit semnificativ in cercetare si dezvoltare pentru a aduce FUZONE500 pe piata, un sistem de creare a ozonului care valorifica toate calitatile antivirale si antibacteriene ale luminii ultraviolete, fara niciun efect nociv pentru oameni sau spatii fizice.

www.futuredesigns.co.uk

Pentru mai multe informatii, accesati www.immune-building.com