Home Hot news Omul sfinteste locul? Da, mai ales atunci cand vorbim despre prevenirea incendiilor | Descopera cele mai utilizate grupuri de pompare antiincendiu Master Engineering
Omul sfinteste locul? Da, mai ales atunci cand vorbim despre prevenirea incendiilor | Descopera cele mai utilizate grupuri de pompare antiincendiu Master Engineering

Omul sfinteste locul? Da, mai ales atunci cand vorbim despre prevenirea incendiilor | Descopera cele mai utilizate grupuri de pompare antiincendiu Master Engineering

0

In timp ce ma pregateam sa scriu un articol despre viata cotidiana si prevenirea incendiilor (ca tot este sezonul lor, lunile intense fiind decembrie, ianuarie, februarie), l-am ascultat si eu aseara pe Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, care a avut un discurs impresionant in limba romana. Mi-a placut si m-a fascinat atentia la detaliile unui popor.

Cred ca este important sa discutam despre ce este frumos, de la evenimente majore, tendinte, legislatie in domeniu, dar trebuie sa meditam cateodata si asupra stilului nostru de viata – dorim confort, liniste, standarde europene, siguranta, insa nu stim care sunt regulile de siguranta. Da, aici ma gandesc la incendii si la diverse grupuri de pompare antiincendiu care, daca le achizitionam in cunostinta de cauza, fac diferenta intre a sfinti locul sau nu. Din pacate incendiile au devenit o problema tot mai frecventa in Romania. Asa cum spuneam, le putem preveni, insa trebuie sa stim si cum.

Revenind la ce mentionam in primul paragraf, am ramas cu gandul la un vechi proverv amintit de domnul Tusk: „omul sfinteste locul” sau versiunea lui mai lunga „homo locum ornat non ornat hominem locus” (omul sfinteste locul, nu locul pe om). De ce?

Incendiile asupra locuintelor sunt in crestere, iar cele de vegetatie sunt in descrestere

Conform datelor IGSU, in 2017 s-au inregistrat, la nivel national, 33.351 de incendii, dintre care 6.914 (circa 21%) s-au manifestat la locuinte. Cele mai problematice luni atunci cand discutam despre incendii raman tot lunile de iarna: ianuarie (1.279 de incendii), decembrie (756) si februarie (681). In topul regiunilor cu o frecventa crescuta a incendiilor gasim (fix in aceasta ordine): Bucuresti-Ilfov (677), Suceava (332), Bacau (287), Iasi (283) si Botosani (247).

Cum infrastructura este depasita de timp, legislatia este neclara, educatia este precara in privinta prevenirii incendiilor si cunoasterea drepturilor noastre nu prea exista (vezi ansambluri rezidentiale fara sisteme antiincendiu), cheia prevenirii incendiilor este adaptarea vietii cotidiene la aceste riscuri adoptand cele mai bune si sigure solutii.
Unele incendii, cum sunt cele de vegetatie de exemplu, sunt incurajate de activitatea umana, dar si de conditiile climatice care au favorizat producerea incendiilor de padure. In vara anului trecut, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, anunta si ea o statistica: incendiile au distrus 146.550 de puieti forestieri plantati in campaniile anterioare de impaduriri. Cele mai multe incendii s-au produs in padurile de stat din judetele Bacau si Caras – Severin, in timp ce pagubele cele mai insemnate au fost pe raza Directiei Silvice Maramures. Pagubele puteau fi reduse prin montarea unor grupuri de pompare antiincendiu cu hidranti exteriori, sprinklere.

Consultanta tehnica gratuita pentru a cunoaste toate avantajele unui grup de pompare

Solutiile oferite de Master Engineering sunt intotdeauna personalizate in functie de nevoi, cerinte si buget. De aceea oferim intotdeauna consultanta tehnica gratuita pentru a putea beneficia de toate avantajele unui grup de pompare.
Instalarea unor grupuri de pompe antiincendiu nu poate opri incendiul, insa ajuta la stapanirea si stingerea lui mult mai usor, inclusiv la salvarea de vieti.
Grupurile de pompare Master Engineering sunt configurate conform normelor europene si sunt utilizate pentru alimentarea cu apa a sistemelor de incendiu, hidranti (interiori sau exteriori), sprinklere sau drencere. Din motive de siguranta, exista intotdeauna un panou de control pentru fiecare pompa de incendiu. Este dotat cu un senzor de presiune care asigura functionarea corespunzatoare a intregului grup de pompare, pentru ca sistemul automatizat sa presupuna un efort minim din partea ta.

Te invit sa descoperi aici mai multe detalii despre grupurile de pompare Master Engineering.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.
Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand situl nostru www.solutiipomparefluide.ro