Home Hot news Miniexcavatoarele Cat® – Inspirate de clienti
Miniexcavatoarele Cat® – Inspirate de clienti

Miniexcavatoarele Cat® – Inspirate de clienti

0

Noile miniexcavatoarele Cat® Next Generation au fost proiectate si fabricate de Caterpillar pe baza feed-back-urilor primite de la clienti. Aceasta abordare centrata pe client a celor cinci noi modele a condus la functii standard unice in industrie, cum ar fi deplasarea cu ajutorul joystick-ului si pavilion sau cabina rabatabile. Toate miniexcavatoarele Cat Next Generation au optiunea de aer conditionat si tren de rulare extensibil.

Noua gama de modele ofera clientilor configuratii multiple pentru a adapta utilajul la aplicatie:

  • 5 – clasa de marime 1,5 tone, cu balansier pivotant standard si pavilion;
  • 6 – clasa 1,5 tone, cu balansier pivotant standard si cabina;
  • 7 CR – clasa 1,7 tone, raza compacta, cu pavilion;
  • 8 – clasa 1,8 tone, cu balansier pivotant standard si cu pavilion sau cabina;
  • 302 CR – clasa 2 tone, raza compacta, cu pavilion sau cabina.

Greutatile minime de operare (aproximativ) pentru noile modele variaza intre 1575-2045 kg, pana la 1760-2200 kg, in functie de configuratia specifica a utilajului. Adancimea de sapare este de 2340 – 2370 mm, in functie de model; un balansier lung creste adancimea la 2540 – 2570 mm. Trenurile de rulare cu senile de cauciuc sunt echiparea standard, insa, optional, exista senile metalice disponibile pentru toate modelele.

Toate miniexcavatoarele de 1-2 tone folosesc un motor diesel Cat C1.1, cu trei cilindri, cu o putere neta de 14,3 kW (19,2 CP net), care respecta standardele europene de emisii Stage V. Eficienta consumului de combustibil este imbunatatita printr-un sistem de control al ralanti-ului si de oprire automata  a motorului.

Caracteristici PREMIUM

Noile miniexcavatoare Next Generation utilizeaza eficient, cu economie de combustibil, un sistem hidraulic „load sensing” cu control electronic si pompa cu debit variabil, care livreaza un debit de ulei de pana la 66 L/min. Debitul, impreuna cu presiuni ridicate ale valvelor principale, ofera noilor modele capacitatea hidraulica de a genera forte de sapare si de ridicare mari, precum si de a opera cu usurinta atasamente actionate hidraulic.

Pentru o versatilitate crescuta, sistemul hidraulic auxiliar standard (cu linii de decuplare rapida) asigura un debit uni-directional, bi-directional si continuu. Pentru toate modelele noi sunt disponibile cuploare manuale, brat „Thumb-ready” (gheara opozabila) si ochete de ridicare certificat. Functia de „cupa frontala tip incarcator”, care creste precizia atunci cand sapati in jurul unor retele subterane, este disponibila atat pentru cupe cu prindere pe bolt, cat si pe cele cu prindere pe cuplor.

Toate modelele sunt disponibile cu tren de rulare extensibil, care se strange pentru a permite noilor utilaje sa intre pe santier prin puncte de acces inguste, apoi se extinde pentru a oferi o platforma de lucru stabila. Trenurile de rulare pentru toate modelele, cu exceptia 302 CR, se  restrang de la 1300 la 990 mm; 302 CR se restrange de la 1400 la 1090 mm.

O lama de buldozer extinde si mai mult capacitatea noilor modele, permitand utilajului sa execute operatiuni de rambleiere si de nivelare. Lama poate executa o miscare larga, la sol si sub nivelul solului, si are functie de flotare; pentru manipularea eficienta a materialelor necompacte exista si functia „dig-to-blade”. Structurile majore ale miniexcavatoarelor Next Generation – sasiu superior si sasiu inferior, sasiul senilei, brat si balansier – sunt executate dupa modelul excavatoarelor mai mari Cat si sunt concepute pentru durabilitate extinsa.

Maxim de confort

Designul noilor modele Next Generation vizeaza si confortul si siguranta operatorului. Cabina, standard pe modelul 301.6 si optionala pe modelul 301.8 si 302 CR, este etansata si presurizata, pentru a reduce patrunderea prafului si este echipata cu un sistem de climatizare (cu sau fara aer conditionat). Parbrizul mare poate fi glisat sub pavilion, iar geamurile largi din lateral si din spatele cabinei, plus un luminator, asigura o vizibilitate panoramica. Consolele de operare sunt dotate cu cotiere reglabile; este disponibil si un scaun cu suspensie. Comenzile sunt intuitive, iar operatorii au posibilitatea sa personalizeze modul de lucru cu utilajul. Un sistem de securitate standard este disponibil cu cheie cu cod de acces sau cu buton de pornire cu FOB. Monitorul LCD Next Generation ofera informatii usor de citit despre utilaj si dispune de un comutator rotativ pentru o interactiune usoara si ergonomica cu monitorul. Utilajele pot avea activata si optiunea Bluetooth prin radio.

Joystick si cruise control

O functie exclusiva pentru noile modele Next Generation este sistemul de deplasare cu joystick, standard, care permite operatorului sa treaca (prin atingerea unui buton) de la comenzi conventionale ale directiei din maneta/pedale la comenzi pe joystick, cu mana stanga. Comenzile pe joystick implica mai putin efort si mai mult control pentru operator. In plus, exista doua viteze automate pentru deplasare, precum si posibilitatea de a seta o viteza constanta de deplasare – cruise control.

Siguranta si intretinere

Structurile de protectie (ROPS, TOPS si Top Guard (pentru plafon) – Nivel I) sunt concepute pentru un mediu de lucru sigur pentru operatori. Toate comenzile sunt protejate prin dispozitive de blocare hidraulice, iar luminile cu halogen montate pe brat ilumineaza zona de lucru. Luminile cu LED, optionale, fata si spate, cresc si mai mult vizibilitatea. Modelele Next Generation au puncte de ancorare la senile pentru a facilita fixarea utilajului si a fi mai usor de transportat.

Punctele de control pentru intretinerea de rutina sunt accesibile de la nivelul solului, prin usile laterale, iar bateria nu necesita intretinere. Cabina rabatabila, functie unica in industrie, permite accesul la componente hidraulice majore printr-un proces simplu, care dureaza mai putin de cinci minute.

Clientii reali ne-au oferit perspective reale, care s-au transformat in caracteristici reale. Da! Noile noastre mini-excavatoare au fost INSPIRATE DE VOI.

SPECIFICATII PRODUS
  301.5 / 301.6 301.7 CR 301.8 302 CR
Greutate min., kg

 

1575 1785 1835 2045
Greutate max., kg

 

1960 1835 2025 2200
Pivotare brat Standard Compact Standard Compact
Statie de operare Pavilion/
Cabina
Pavilion Pavilion/Cabina Pavilion/Cabina
Adancime de sapare, balansier standard, mm 2340 2340 2370 2370
Adancime de sapare, balansier lung, mm 2540 2540 2570 2570