Home Topics Comunicate de presa MICHELIN lanseaza MICHELIN X MULTI ENERGY
MICHELIN lanseaza MICHELIN X MULTI ENERGY

MICHELIN lanseaza MICHELIN X MULTI ENERGY

0

Completand gama de anvelope pentru operatorii de transport regional, Michelin lanseaza X MULTI ENERGY, o anvelopa care, impreuna cu X Multi, inlocuieste X Multiway 3D pentru a raspunde nevoilor specifice operatorilor regionali de transport – prioritate acordata economiei de combustibil sau prioritate acordata longevitatii.

Anvelopa Michelin X Multi a fost lansata in 2017 si asigura parcurgerea cu pana la 20% mai multi kilometri decat anvelopa X Multiway 3D; anvelopa X MULTI ENERGY vine in completare si ofera o economie de combustibil cu pana la 1,2 litri la 100 de kilometri mai mare comparativ cu anvelopa predecesoare (pe baza calculului VECTO*).

Pornind de la nivelurile excelente de performanta ale X Multiway 3D, anvelopa ofera in prezent posibilitatea de a alege in functie de operatiuni (timpul petrecut pe autostrazi, numarul de livrari pe zi, etc.) si de preferinta operatorilor pentru longevitatea anvelopelor sau economia de combustibil.

Combustibilul reprezinta al doilea cel mai mare cost pentru operatorii de transport de marfuri si tendintele din industrie sunt spre un transport mai curat, mai „ecologic”, iar Comisia Europeana dezvolta o foaie de parcurs pentru reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier. UE a dezvoltat un instrument – VECTO*, care calculeaza consumul de combustibil si emisiile de CO2 ale camioanelor. Incepand cu 1 ianuarie 2019, toti producatorii de autocamioane vor fi obligati sa declare emisiile de CO2 pentru noile camioane** vandute pe piata europeana, asa cum sunt calculate utilizand instrumentul VECTO. Acest lucru inseamna ca operatorii de transport regional pot face acum o alegere clara in favoarea economiei de combustibil/reducerii emisiilor de CO2. Pentru flotele si operatorii de transport de anvergura, acest lucru devine din ce in ce mai important, deoarece majoritatea documentatiilor de licitatie si contractelor solicita functionarea cu emisii reduse de CO2.

Costurile cu combustibilul ocupa un loc important pe agenda tuturor companiilor profesionale de transport, insa, in mod surprinzator, putine dintre acestea iau in considerare faptul ca anvelopele sunt responsabile pentru o treime din consumul de combustibil inregistrat de un tractor si o semiremorca. Rezistenta la aer si frecarea mecanica interna sunt responsabile pentru restul. Aceasta economie de combustibil face ca Michelin X Multi Energy sa fie anvelopa principala pe piata pentru transportul regional. In fapt, economiile de combustibil, asa cum se calculeaza cu ajutorul instrumentului UE VECTO, ajung la 1,1 litri de combustibil la 100 de kilometri fata de media celor trei concurenti premium, ceea ce inseamna o economie de peste 3000 de euro pe durata de viata normala a unui camion*** .

Aceasta performanta de varf in industrie este rezultatul a trei tehnologii inovatoare Michelin: INFINICOIL, REGENION, POWERCOIL, care se regasesc in constructia anvelopelor Michelin X Multi Energy pentru ambele axe ale capului tractor:

  • INFINICOIL este un cablu din otel continuu, cu o lungime de pana la 400 de metri, infasurat in jurul anvelopei pentru a asigura o stabilitate mai mare a benzii de rulare, oferind economii de combustibil mai mari si o durata mai lunga de viata a anvelopelor.
  • TEHNOLOGIA REGENION (realizata prin tehnici de imprimare 3D) produce blocuri de banda de rulare regenerabile care evolueaza odata cu uzura anvelopei. Astfel se mentine constant raportul golurilor din modelul benzii de rulare si, prin urmare, capacitatea de eliminare a apei si aderenta pe toata durata de viata a anvelopei.
  • POWERCOIL este noua generatie de cabluri de carcasa din otel mult mai robuste; acestea sunt mai usoare si ofera o rezistenta mai buna si reduc rezistenta la rulare.

Complet recanelabila si resapabila, anvelopa Michelin X Multi Energy este prevazuta cu ambele marcaje, 3PMSF si M+S, oferind un nivel ridicat de aderenta indiferent de conditiile meteorologice.

Ca urmare a rezistentei foarte scazute la rulare si a economiei de combustibil, Michelin X Multi Energy este complet adaptata si omologata de toti producatorii importanti de camioane de la sfarsitul anului 2017 si este disponibila pe piata de inlocuire de la inceputul lunii aprilie 2018 pe dimensiunea 315/70 R 22.5 pentru ambele axe ale capului tractor.

Despre Michelin
Michelin, compania lider in domeniul anvelopelor, este dedicata imbunatatirii mobilitatii clientilor, in mod durabil; proiectarii si distribuirii celor mai potrivite anvelope, servicii si solutii pentru nevoile clientilor sai; furnizarii de servicii digitale, harti si ghiduri pentru a face calatoriile si deplasarile mai bogate si a le transforma in experiente unice; si dezvoltarii de materiale de inalta tehnologie care servesc industriei mobilitatii. Cu sediul in Clermont-Ferrand, Franta, compania Michelin este prezenta in 170 de tari, are 111.700 de angajati si opereaza 68 de unitati de productie in 17 tari, care au produs impreuna 187 de milioane de anvelope in anul 2016 (www.michelin.com)

le-dysfunction_online-shop/">online shop vacuum treatment for erectile dysfunction