Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari La aniversarea de 15 ani, Somfy Romania atinge vanzari record si lanseaza un produs revolutionar pentru piata smart home
La aniversarea de 15 ani, Somfy Romania atinge vanzari record si lanseaza un produs revolutionar pentru piata smart home

La aniversarea de 15 ani, Somfy Romania atinge vanzari record si lanseaza un produs revolutionar pentru piata smart home

0

Somfy Romania, lider in furnizarea de sisteme de control automatizat pentru tehnica de umbrire si acces in locuinte si cladiri comerciale, dar si un jucator cheie pentru solutii smart home, aniverseaza 15 ani de existenta pe piata locala si anunta afaceri in crestere, de peste 40%, pentru prima jumatate a anului curent, comparativ cu perioada similara a anului trecut. Pentru anul viitor, previziunile financiare plaseaza business-ul la peste 20 milioane de lei.

Sistemele de automatizare pentru umbrirea de exterior si de interior, solutiile de acces si cele dedicate casei smart au fost principalii factori de crestere in vanzarile companiei.

Daca inainte de pandemie, automatizarile pentru rulouri reprezentau principala categorie in vanzari, in ultimii doi ani, cererea de automatizari pentru sistemele de umbrire pentru interior s-a dublat de la an la an, urmata de o accelerare a sistemelor de umbrire de exterior: pergole, copertine si solutiile pentru casa inteligenta, rezultate care reflecta noua realitate si schimbarea in stilul de viata si de locuit al clientilor finali.

O contributie importanta la evolutia pozitiva a activitatii au avut-o si partenerii Somfy, relatiile solide rezistand provocarilor prin care trece intreaga industrie.

”Cu ocazia aniversarii locale ne mandrim cu o evolutie spectaculoasa a business-ului, avand o dinamica similara cu cea a grupului, de peste 40%. Totusi, situatia pandemica din ultimul an a cauzat un dezechilibru intre cererea pietei si stocurile existente, alaturi de presiunea pretului materiei prime si penuria globala de componente electronice, ceea ce a dus catre restante in livrare, dar pe care incercam sa le stingem spre finalul anului. Depunem eforturi pentru a minimiza impactul acestor fenomene asupra partenerilor nostri si a clientilor finali si mizam pe o revenire a situatiei spre final de an. Chiar si in aceste conditii, ne asteptam sa inchidem anul financiar 2021 cu o crestere comparabila cu cea de anul trecut”, a declarat Vlad Rovo, Country Manager Somfy Romania si Moldova.

 

TaHoma® Switch, un nou produs revolutionar pe piata smart home din Romania

In ciuda provocarilor globale in curs de desfasurare, Grupul Somfy continua sa investeasca in inovare, iar in ultimii 10 ani a lucrat sa transforme ecosistemul de casa inteligenta in cel mai complet si mai deschis de pe piata. Astfel, la inceputul anului a lansat pentru clientii finali – TaHoma® Switch, primul control inteligent care centralizeaza si controleaza echipamentele inteligente din locuinta, printr-o simpla apasare de buton. TaHoma® Switch este compatibilă cu aproape 300 de game de produse Somfy și de la mărci partenere.

Somfy Romania a introdus recent si pe piata locala Tahoma Switch, care va aduce in casele romanilor un control inteligent complet, si mai multa personalizare, simplificare si un nivel ridicat de confort pentru momentele petrecute in interior.

In acelasi timp, Somfy isi propune sa joace un rol cheie in a-si ajuta partenerii sa-si digitalizeze afacerea si sa le simplifice instalarea si intretinerea produselor, dar si interactiunea cu clientii finali. Astfel, lanseaza TaHoma® Suite, cea mai recenta inovatie dedicata profesionistilor, care face conectivitatea mai simpla, mai accesibila si mai intuitiva.

Intr-un context de piata atat de particular si dinamic, tendintele de locuit s-au schimbat, intrucat perioada pandemica ne-a intarit aspectele fundamentale, oamenii fiind preocupati acum de cautarea confortului si salvarea de consum energetic.

”Lucrul de acasa i-a determinat pe clienti sa investeasca mai mult ca oricand in starea lor de bine si confortul lor din interior. Un alt aspect pe care il observ este cresterea constientizarii catre performanta energetica si vedem aici investitii semnificative in sisteme de umbrire solara si automatizarea acestora. Tot mai multi isi doresc o casa inteligenta si astfel, sa realizeze economii de energie. Calculele noastre ne indica faptul ca anul acesta vom depasi pragul de 10.000 de obiecte conectate in cloud, pe teritoriul Romaniei”, completeaza Vlad Rovo.

 

Momente cheie in cei 15 ani de existenta Somfy Romania

 2017 – Transferul din Ungaria catre un management local, prin numirea in functia de Country Manager pe Vlad Rovo

  • Infiintarea unui punct de lucru la Bucuresti, mutarea intr-un nou sediu, cu sala de formare si depozit dotat cu tehnologie moderna
  • Lansarea in Romania a solutiilor de casa conectata, precum si a tehnologiei IO-homecontrol, prima tehnologie radio bidirectionala din domeniul sistemelor de umbrire si acces.

2018 – Lansarea programului Somfy Expert in care au fost inrolati partenerii specializati Somfy care se adreseaza clientilor finali

  • Implementarea unui sistem CRM si a unui sistem ERP
  • Lansarea gamelor de produse inteligente pentru supraveghere video si controlul temperaturii
  • Aderarea ca membri in organizatii cu focus pe Eficienta Energetica: RoGBC, Asociatia KNX

2020 – Asocierea in ROENEF si contributia la elaborarea „Ghid de finantare casa eficienta energetic – AFM”

  • Lansarea seriei de webinarii in timpul lockdown-ului pentru formarea partenerilor
  • Cea mai buna dinamica de crestere a afacerilor de la infiintarea companiei

2021 – Implementarea solutiilor Somfy in cadrul unor proiecte de referinta precum Sea ON Mamaia sau Nordis Mamaia Faza 1 in segmentul rezidential-hotelier sau sediul Messer Romania Gaz, noul sediu Kärcher Romania din Bucuresti, sediul Leier Romania din judetul Alba, Inna Schaeffler Brasov – Cladirea nr 3, Fabrica AMF Brums din Roman, Centrul Logistic Mega Image din Stefanesti, in segmentul cladirilor comerciale si industriale.

  • Peste  10.000 de echipamente conectate in cloud, pe teritoriul Romaniei

 

 

 

Despre Somfy Romania

Somfy este liderul mondial in domeniul sistemelor de umbrire, acces si automatizare pentru locuinte si cladiri comerciale. Compania a fost fondata in Franta, in anul 1969, iar in prezent este prezenta in 58 de tari, cu 6.500 de angajati in intreaga lume, 8 fabrici in Franta, Italia, Polonia, Tunisia si China si afaceri de 1,3 miliarde euro raportate in 2020.

In Romania, filiala Somfy a fost infiintata in anul 2006, avand in prezent o echipa de 13 angajati, un depozit logistic la Brasov si un birou central in Bucuresti, dar si o retea de parteneri si reprezentanti teritoriali care asigura acoperirea la nivel national.

Portofoliul de produse include o oferta globala adaptata tuturor tipurilor de aplicatii: sisteme de motorizare si comanda destinate tehnicii de umbrire pentru exterior si interior, sisteme automatizate de acces rezidential, solutii de umbrire solara dinamica si Smart Living.

Grupul Somfy inoveaza constant pentru a crea solutii pentru cladiri care sa le ofere locatarilor confort, stare de bine si siguranta, si contribuie la asigurarea unui mediu optim pentru o dezvoltare sustenabila.

De peste 50 de ani cream solutii durabile, accesibile tuturor, concepute pentru stilul de viata actual si cu grija pentru viitor.

Pentru mai multe informatii va rugam sa accesati: www.somfy.ro sau canalele social media: Somfy Romania FacebookSomfy Romania Instagram, Somfy Romania LinkedIn.