Home Hot news iSentinel® IoT a castigat medalia de aur la EUROINVENT 2020
iSentinel® IoT a castigat medalia de aur la EUROINVENT 2020

iSentinel® IoT a castigat medalia de aur la EUROINVENT 2020

0

iSentinel®, ce sunt si cum te ajuta solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica, o inventie romaneasca in care s-au investit peste 500.000 Euro

 

 • iSentinel® IoT, dezvoltarea iSentinel®, solutii inteligente de protectie si avertizare seismica, a castigat medalia de aur la EUROINVENT 2020
 • iSentinel® IoT si iSentinel®, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie romaneasca inovatoare, cu preocupari in domeniul sistemelor de protectie si salvare a vietii si bunurilor in caz de cutremure, dezastre naturale, atacuri teroriste si actiuni de razboi
 • iSentinel® are la activ peste 60 de trofee si medalii de aur la saloanele de inventica internationale. Luna aceasta, iSentinel® a castigat si competitia Asia Invent, expozitia internationala de inventica de la Singapore
 • Pana acum, s-au investit peste 500.000 de Euro in dezvoltarea si patentarea iSentinel® pe o perioada de 20 de ani, timpul maxim posibil
 • In cazul unui cutremur iSentinel® (iSentinel® HOME, iSentinel® IMMO, iSentinel® Industry) si iSentinel® IoT permit companiilor, indiferent de marime si activitate, sa functioneze in continuare, sa salveze vieti omenesti, asigurand continuitatea business-ului
 • Momentan, pe langa iSentinel® Home, iSentinel® IMMO, exista si iSentinel® Industry, o solutie foarte cautata
 • Pentru 2020-2021 ne-am propus sa acoperim tot segmentul industrial si sectorul public: spitale, pompieri, politie etc. Ne dorim sa asiguram continuarea activitatii lor in caz de dezastru
 • Pe langa aceste obiective, ne-am propus sa asiguram si continuitatea activitatii fortelor de interventie pentru a putea sa le oferim un avantaj in fata acestui pericol nevazut

 

Ma onoreaza acest premiu, fiind confirmarea a tot ceea ce am creat si implementat pana acum. Ne aflam intr-un moment delicat, cand toate studiile ne arata ca marele cutremur va veni cat de curand si de aceea, este extrem de important sa stim cum sa ne protejam viata si bunurile noastre, a declarat Dr. Ing. Mircea Manolescu, inventatorul iSentinel® si iSentinel® IoT.

iSentinel® IoT, dezvoltarea iSentinel®, solutii inteligente de protectie si avertizare seismica, a castigat in acest weekend medalia de aur la categoria 12 – Safety, Protection and Rescue of People, in cadrul celei de-a XII-a editie a EUROINVENT. Acesta este cel mai mare salon de inventii din Europa de Est, care incurajeaza creativitatea si inovarea intr-un context international larg.

Arexman Construct, o companie romaneasca inovatoare, cu preocupari in domeniul sistemelor de protectie si salvare a vietii si bunurilor in caz de cutremure, dezastre naturale, atacuri teroriste si actiuni de razboi, a expus in cadrul salonului de inventica noua solutie iSentinel® IoT, ce va face parte in urmatorii ani din portofoliul sau.  Produsele sale, iSentinel®, Regenesys ™, SUPER Shelter ™, SUPER Desk ™, au o larga recunoastere internationala si sunt destinate sigurantei si imbunatatirii conditiilor de viata ale oamenilor si a protectiei patrimoniului.

Arexman Construct isi va extinde portofoliul pe segmentul industrial cu iSentinel® IoT. Ceea ce facem este sa adaptam o solutie premiata la nivel international cu peste 60 de medalii, care si-a dovedit eficienta, la toate nevoile de siguranta ale companiilor in era digitala, fie ele start-up-uri, companii locale, multinationale. Prin iSentinel® IoT, dorim sa aratam angajamentul nostru pe termen lung de a sustine mediul de business. Pana acum, s-au investit peste 500.000 de Euro in dezvoltarea si patentarea produsului pe o perioada de 20 de ani, timpul maxim posibil. Momentan, pe langa iSentinel® Home, iSentinel® IMMO, avem si iSentinel® Industry, o solutie foarte cautata, a declarat Paul Ioan, COO iSentinel®.

In pozitia sa, Paul Ioan se ocupa atat de implementarea si atingerea obiectivelor de business pentru iSentinel® din cadrul Arexman Construct, cat si de crearea si implementarea strategiei de vanzari.

 

iSentinel® IoT, disponibil pe piata abia din 2022

Solutia inteligenta iSentinel® IoT este creata si personalizata pentru instalatii industriale, cladiri pentru protectia oamenilor si a mediului in caz de cutremur major si alte dezastre.

Structurata pe trei niveluri, detectare, decizie si executie, aceasta solutie inteligenta permite conectarea in orice moment a iSentinel® cu alte sisteme compatibile tehnologic (gaz, fum, apa si / sau detectie personalizata) pentru a extinde solutia iSentinel® IoT la orice tip de protectie, nu numai la cutremur.

iSentinel® IoT este solutia de protectie seismica inteligenta cu abilitati de analiza si comunicare extinse, care permite un control mult mai strict al elementelor sistemului, bazat pe accesul permanent la informatiile privind starea acestor elemente. Noua conjunctura permite pe de o parte stocarea informatiilor despre elementele sistemului intr-un punct central, si pe de alta parte, permite schimbul de informatii intre diversele elemente interconectate, avand ca rezultat final cresterea fiabilitatii intregului ansamblu si automatizarea proceselor de protectie pentru multe dintre situatiile cu potential de defect care se pot ivi.

Avand in vedere domeniul foarte sensibil si important al protectiei vietii si bunurilor in care se foloseste iSentinel® IoT, solutia este redundanta: include si posibilitatea analizei si declansarii de catre un operator uman a procedurilor de protectie atat pentru a evita urmarile unui pericol iminent, cat si ca posibilitate de testare periodica.

 

iSentinel® IoT va functiona pe baza infrastructurii existente a solutiilor iSentinel®

iSentinel®, sistemul inteligent de protectie si avertizare seismica, este deja instalat in tara si in afara. Banca Nationala a Romaniei, Institutul Bancar Roman, ENGIE, Mediaplus, fabrica Puratos, IBM, Skanska, GreenGate, Tower Center International, Academia Hagi, Muzeul Taranului Roman, International School of Bucharest etc, dar si persoane fizice sunt doar cativa dintre clientii care folosesc cu deplina satisfactie iSentinel®. De asemenea, solutia iSentinel® s-a implementat cu succes in Elvetia, SUA, Honolulu, Franta, Italia, Bruxelles etc.

Luna aceasta, iSentinel® a castigat si competitia Asia Invent, expozitia internationala de inventica de la Singapore, adaugand inca o medalie de aur in portofoliul sau.
iSentinel® IoT reprezinta ultima inventie cu care a participat in acest an la EUROINVENT. Aceasta este dezvoltarea solutiei inteligente de protectie si avertizare seismica iSentinel®, in functie de nevoile unui segment important al pietii si de tendinta actuala in acest domeniu tehnologic.

Odata cu numirea Iuliei Ioana Huiduc Manolescu ca Sustainability Development Manager, a carui rol strategic implica dezvoltarea companiei la nivel international, iSentinel® fiind deja lider de piata in Romania. Iulia Ioana Huiduc Manolescu, Sustainability Development Manager: Imbunatatim solutiile din portofoliul Arexman Construct si vom continua sa fim un furnizor de incredere pentru fiecare tip de afacere, de la persoane fizice la intreprinderi mici si corporatii.

In cazul unui cutremur iSentinel® (iSentinel® HOME, iSentinel® IMMO, iSentinel® Industry) si iSentinel® IoT permit companiilor, indiferent de marime si activitate, sa functioneze in continuare, sa salveze vieti omenesti, asigurand continuitatea business-ului. In toata aceasta perioada dificila pentru toti, iSentinel® s-a implicat in mai multe proiecte umanitare. Vom reveni cu detalii mai multe intr-un alt comunicat.

Avantajele companiilor si organizatiilor de top care folosesc iSentinel®

iSentinel®, solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica, urmeaza protocolul pe care il doresti. Avantajele pe care le ofera iSentinel®, solutiile de protectie si avertizare seismica, sunt numeroase. Prezentam cateva dintre ele:

 1. Viata-sanatate

Viata utilizatorilor este protejata in mod direct si indirect: prin alarmare precoce si/sau prin difuzare de mesaje vocale cu instructiuni pentru plasarea lor in zonele cu riscul cel mai mic, dar si prin faptul ca impiedicand sa se produca explozii si incendii, utilizatorii nu mai sunt expusi riscurilor suplimentare, in afara celor generate de prabusirea cladirii totale sau partiale, de caderea unor obiecte grele, improscarea cu cioburi de sticla sau faianta etc., deja cunoscute.

 1. Protejeaza cladirea si bunurile

Cu mai putin de 1% din investitie, ceea ce ofera un coeficient mare de performanta a investitiei – adica raportul dintre valoarea protejata si valoarea protectiei – foarte bun, iSentinel®, solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica, acopera cca. 50% din riscurile consecutive ale unui cutremur. Incendiile si exploziile datorate scurgerilor de gaze sau scurtcircuitelor electrice, inundatiile, exfiltrarea substantelor toxice si periculoase, deversarea lor in aer sau in emisari, au consecinta, pe langa – distrugerea cladirilor, a activelor firmelor, a patrimoniului persoanelor fizice si juridice, distrugerea irecuperabila a operelor de arta, distrugerea sistemelor si echipamentelor industriale – si poluarea mediului inconjurator.

Alcatuirea si aplicarea automata a unui protocol de protectie seismica, personalizat in functie de specificul si necesitatile fiecaruia si aplicarea lui stricta, constituie solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica iSentinel®, cu eficienta maxima si fiabilitate. Mai mult decat atat, prin capacitatea sistemului de a comunica cu alte sisteme de tip BMS, SCADA si Centrala de Incendiu participa la realizarea protectiei integrate a cladirii.

 1. Evita poluarea mediului

Multe dintre procesele industriale implica folosirea, in procesul tehnologic, a substantelor nocive pentru persoane si mediu. Prin respectarea normelor de securitate, in conditii obisnuite, utilizarea lor se face in deplina siguranta. In cazul unui cutremur apar, insa, situatii neprevazute care pun in pericol viata oamenilor si calitatea mediului. Prin utilizarea unei solutii iSentinel® personalizate (iSentinel® HOME, iSentinel® IMMO, iSentinel® Industry) in functie de specificul activitatii si de necesitatile beneficiarului, toate aceste pericole sunt mult reduse sau dispar total. Solutia iSentinel® Industry permite declansarea unui numar nelimitat de protocoale de protectie specifice. In plus, prin utilizarea unor senzori suplimentari de gaz, fum, apa, temperatura etc. si prin interconectarea acestui sistem cu cele existente deja in cladire, tip BMS sau Centrala de Incendiu, se realizeaza protectia integrata a obiectivului.

 1. Continuitate business

Prin evitarea distrugerilor consecutive a unui cutremur, adoptarea unei solutii inteligente de protectie si avertizare seismica iSentinel® permite reluarea activitatii la scurta vreme dupa aceea. Acest lucru, pe langa faptul ca patrimoniul ramane intact, permite si onorarea cu intarziere minima sau zero a contractelor, ceea ce reprezinta un avantaj concurential: intotdeauna clientii se reorienteaza catre cei care sunt capabili sa le satisfaca necesitatile la timp.

Repararea distrugerilor produse de cutremur sunt platite de asigurator (cu conditia ca acesta sa nu dea faliment, cum s-a intamplat la 9/11), dar nu acopera si profitul pierdut pana la remedierea situatiei si reinceperea lucrului.

 1. Scade prima de asigurare

Ca urmare a scaderii riscului seismic, scade si prima de asigurare, ajungand astfel ca investitia, nu numai ca se recupereze in timp record, dar odata recuperata, produce si economii deloc de

neglijat. Cuantumul primelor de asigurare pentru o cladire protejata cu sistemul iSentinel® depinde de societatea de asigurari la care este intocmita polita.

 

Solutiile iSentinel® pentru piata din Romania si planurile de viitor

Paul Ioan, COO iSentinel®: 2019 a fost un an bun la nivel national, reusind si sa punem bazele dezvoltarii afacerii si la nivel mondial. In Romania, am dezvoltat noi solutii iSentinel®, iSentinel® Home, iSentinel® IMMO si iSentinel® Industry, in urma discutiilor avute cu fiecare segment de piata in parte.

Pentru 2020-2021 ne-am propus sa acoperim atat segmentul industrial romanesc, cat si sectorul public: spitale, pompieri, politie etc. Ne dorim sa asiguram continuarea activitatii lor in caz de dezastre. Pe langa aceste obiective, ne-am propus sa asiguram si continuitatea activitatii fortelor de interventie pentru a putea sa le oferim un avantaj in fata oricarui pericol neprevazut.

iSentinel® Home, solutia inteligenta de protectie si avertizare seismica, este dedicata segmentului casnic. Este protectia de care ai nevoie, pentru tine si cei dragi.

 • Protejeaza viatasi bunurile prin evitarea incendiilor si exploziilor
 • Protejeaza cladirea
 • Intrerupe automat alimentarea cu gaze la exteriorul imobilului
 • Ofera utilizatorilor timpul necesar pentru a se adaposti in siguranta
 • Se declanseaza cu  zeci de secunde inainte de sosirea undei distructive a cutremurului
 • Functioneaza chiar si in cazul unei pene de curent de pana la 15 zile
 • Nu necesita abonament
 • Independenta si autonoma, functioneaza off grid in conditiile reale ale unui cutremur, atunci cand infrastructura este deteriorata sau distrusa
 • Reactioneaza adecvat la ceea ce se intampla cu cladirea protejata, nu la ce se intampla in Vrancea (unda seismica este atenuata)
 • Reactioneaza atat la cutremurul principal cat si la toate replicile lui
 • Poate fi instalata rapid, oriunde in tara sau in strainatate
 • Poate fi mutata cu usurinta
 • Asigura protectia indiferent de unde vine unda seismica
 • Reduce riscul daunelor seismice
 • Capacitate de analiza performanta – nu trimite alarme false

 

Solutia inteligenta de protectie si avertizare iSentinel® IMMO este creata pentru segmentul business, pentru protectia oamenilor, a bunurilor si a continuitatii afacerilor.

 • Realizeaza protectia integrata a cladirii
 • Protejeaza viatasi bunurile prin evitarea incendiilor si exploziilor
 • Protejeaza valorile de patrimoniu si bunurile prin evitarea inundarii
 • Intrerupe automat alimentarea cu gaze din exteriorul imobilului
 • Intrerupe automat apa si curentul
 • Ofera utilizatorilor timpul necesar pentru a se adaposti in siguranta
 • Se declanseaza cu secunde sau zeci de secunde inainte de sosirea undei distructive a cutremurului
 • Functioneaza chiar in cazul unei pene de curent de pana la 15 zile
 • Independenta si autonoma, functioneaza off grid in conditii reale ale unui cutremur, atunci cand infrastructura este deteriorata sau distrusa
 • Reactioneaza adecvat la ceea ce se intampla cu cladirea protejata, nu la ce se intampla in Vrancea (unda seismica este atenuata)
 • Reactioneaza atat la cutremurul principal, cat si la toate replicile lui
 • Poate fi instalata rapid, oriunde in tara sau in strainatate
 • Poate fi mutata cu usurinta
 • Asigura protectia indiferent din ce epicentru vine unda seismica
 • Capacitate de analiza performanta – nu trimite alarme false
 • Reduce riscul daunelor seismice
 • Asigura business continuity

 

iSentinel® Industry, solutia inteligenta pentru protectie si avertizare seismica, este destinata exclusiv segmentului industrial, pentru protectia oamenilor, a investitiei si pentru continuitate in business.

 • Realizeaza protectia integrata a obiectivului
 • Protejeaza viatasi bunurile prin evitarea incendiilor si exploziilor
 • Protejeaza documentele si bunurile prin evitarea inundarii
 • Protejeaza instalatiile si echipamentele industriale
 • Protejeaza mediul
 • Intrerupe automat alimentarea cu gaze din exteriorul cladirilor
 • Intrerupe automat apa si curentul
 • Opreste echipamentele industriale
 • Incetineste sau opreste materialul rulant si centrifugele
 • Declanseaza orice protectie personalizata
 • Ofera angajatilor timpul necesar pentru a se adaposti in siguranta
 • Independenta si autonoma, functioneaza off grid in conditii reale ale unui cutremur, atunci cand infrastructura este deteriorata sau distrusa
 • Reactioneaza adecvat la ceea ce se intampla cu cladirea protejata, nu la ce se intampla in Vrancea (unda seismica este atenuata)
 • Functioneaza chiar in cazul unei pene de curent de pana la 15 zile
 • Evita intreruperea nejustificata a proceselor de productie, datorata aprecierii eronate a magnitudinii seismului
 • Reactioneaza atat la cutremurul principal, cat si la toate replicile lui
 • Asigura redundanta prin cuplarea cu un alt sistem de detectie cutremur
 • Poate fi instalata oriunde in tara sau strainatate
 • Poate fi mutata
 • Asigura protectia indiferent de unde vine unda seismica
 • Capacitate de analiza performanta – nu trimite alarme false
 • Reduce riscul daunelor seismice
 • Asigura business continuity

In istorie este consemnat faptul ca inventiile romanesti, cum ar fi insulina descoperita de Nicolae  Paulescu si stiloul lui Petrache Poenaru, au salvat umanitatea. iSentinel® isi propune sa devina inventia secolului pe plan mondial, care asigura protectia si continuitatea omenirii. Recunoasterea internationala, palmaresul de medalii de aur de la saloanele de inventica, satisfactiile clientilor, ne arata ca acest obiectiv poate fi indeplinit, a declarat Paul Ioan, COO iSentinel®.

EUROINVENT este organizat sub egida IFIA, International Federation of Inventors’ Associations, si a fost creat pentru a identifica si recunoaste cele mai bune inventii.

 

Despre iSentinel®

iSentinel®, solutiile inteligente de protectie si avertizare seismica, fac parte din portofoliul Arexman Construct, o companie romaneasca inovatoare, cu preocupari in domeniul sistemelor de protectie si salvare a vietii si bunurilor in caz de cutremur, dezastre naturale, atacuri teroriste si actiuni de razboi. Produsele sale: iSentinel®, Regenesys ™, SUPER Shelter ™, SUPER Desk ™ au o larga recunoastere internationala si sunt destinate imbunatatirii conditiilor de viata ale oamenilor, sigurantei si protectiei bunurilor si assets. Urmareste-ne pe isentinel.ro si pe Facebook si LinkedIn.