Home Topics Comunicate de presa IMMUNE Building Standard™ marcheaza o noua etapa majora de extindere: Prima cladire rezidentiala din lume, certificata IMMUNE™
IMMUNE Building Standard™ marcheaza o noua etapa majora de extindere: Prima cladire rezidentiala din lume, certificata IMMUNE™

IMMUNE Building Standard™ marcheaza o noua etapa majora de extindere: Prima cladire rezidentiala din lume, certificata IMMUNE™

0

IMMUNE Building Standard™, lansat anul trecut la initiativa companiei romanesti Genesis Property cu scopul de a combate efectele pandemiei Covid-19, se extinde dincolo de birouri si spatii industriale pentru a acoperi si zona cladirilor rezidentiale. Acest pas reflecta angajamentul solid pentru crearea unui mediu construit mai sanatos pentru viitor, precum si versatilitatea si adaptabilitatea standardului.

Healthy by Design Building Institute (HDBI) a certificat prima proprietate rezidentiala din lume cu IMMUNE Building Standard™. One Palace Place, o cladire rezidentiala de lux din Londra, Marea Britanie, administrata de Navana Property Group, a primit eticheta IMMUNE™ – Strong, devenind prima proprietate rezidentiala care primeste aceasta distinctie. Situata in prestigiosul cartier Westminster, One Palace Place dispune de 35 de apartamente private, concierge disponibil 24/7 pentru rezidenti, alaturi de o sala de teatru cu 312 locuri, un studio cu 120 de locuri, precum si un restaurant si un bar deschis publicului larg.

Obtinerea certificarii IMMUNE™ pentru cladirea rezidentiala detinuta de Navana Property Group este rezultatul implementarii cu succes a majoritatii celor 135 de masuri incluse in IMMUNE™ Assessment Scoring Index, un instrument de evaluare dezvoltat de Genesis Property, un membru important al European Property Federation si dezvoltator de birouri de clasa A.

Caile de intrare si de iesire ale One Palace Place au fost fie reconfigurate, fie dotate cu sisteme touchless. In acelasi timp, cladirea beneficiaza acum de o igienizare imbunatatita a zonelor de contact si de trecere, cum ar fi intrarea principala, lifturile, scarile si manerele usilor, in timp ce la intrarea principala si in holurile lifturilor de la fiecare etaj au fost instalate sisteme automate pentru dezinfectarea mainilor.

Echipa care se ocupa de administrarea cladirii si stewardul dedicat IMMUNE™ au beneficiat de training suplimentar, de echipamente de protectie PPE si de protocoale de curatare in profunzime a zonelor de relaxare destinate personalului. Navana Property Group si-a aliniat, totodata, politicile operationale la standardul IMMUNE™, atat la nivel corporate, cat si pentru rezidenti, vizitatori si contractori, in special in ariile care vizeaza continuitatea activitatii si bunastarea oamenilor.

„Facem acum inca un pas important in calatoria noastra care a inceput in aprilie 2020, la scurt timp dupa izbucnirea pandemiei, cand am dezvoltat IMMUNE Building Standard™ ca un proiect de referinta pentru cladirile sanatoase ale viitorului. Am parcurs un drum lung de atunci si am valorificat expertiza relevanta dobandita in crearea unor medii construite mai sanatoase in care oamenii isi petrec cea mai mare parte a timpului, fie acasa, fie la locul de munca. Experienta noastra cu acest standard inovator si abordarea vizionara a Navana au condus la prima cladire rezidentiala certificata IMMUNE™ din lume, deschizand calea pentru casele noastre post-pandemice”, a spus Liviu Tudor, fondator al Genesis Property si presedinte al European Property Federation.

IMMUNE™ se bazeaza pe o investitie practica in Healthy by Design System (HbDS), care incorporeaza o retea de senzori specializati care masoara parametrii mediului interior, cum ar fi aerul, umiditatea, temperatura sau nivelul de CO2. Datele privind performanta cladirii sunt colectate in timp real, permitand operatorului cladirii sa verifice si sa ajusteze starea cladirii la un nivel de performanta sustenabil, oferind ocupantilor spatiul si increderea necesara pentru o experienta de viata sanatoasa. Fiecare cladire certificata IMMUNE™ incorporeaza tehnologii avansate, echipamente specializate si personal dedicat, un IMMUNE™ Steward, pentru a gestiona operatiunile si parametrii de sanatate ai cladirii, conform recomandarilor din standard.

Build Green, un evaluator de cladiri independent si autorizat si un contribuitor la dezvoltarea IMMUNE Building Standard™, desfasoara procesul de evaluare si recomanda certificarea IMMUNE™ a unei proprietati cu una dintre cele trei etichete: Puternic (3 stele), Solid (4 stele) sau Rezilient (5 stele).

”Anul trecut, oamenii au petrecut probabil mai mult timp ca niciodata acasa, dar, in timp ce am asistat la schimbari in modul in care birourile sau magazinele sunt gestionate pentru a mentine oamenii in siguranta, au existat putine discutii despre ce ar trebui sa se intample intr-un cadru multi-rezidential. Oamenii doresc mai multa siguranta, in timp ce invata sa traiasca cu Covid-19 si ne pregatim cu totii pentru posibile focare viitoare. Nu este vorba de a crea spatii sterile, ci de a face schimbari rationale de design si management. Certificarea IMMUNE™ arata angajamentul nostru, in calitate de administratori profesionisti de proprietati si active, de a face tot ce ne sta in putinta pentru a ne mentine clientii sanatosi si in forma”, spune Mark Fitzgerald, managing director al Navana Property Group.

 

 

 

Despre Genesis Property

Genesis Property este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de birouri de clasa A din Romania, avand o experienta de peste 20 de ani in industria imobiliara. Compania detine si administreaza peste 150.000 de metri patrati de spatii de birouri de clasa A, in cladirile Novo Park si West Gate Business District din Bucuresti, ocupate de chiriasi importanti precum HP, Accenture, Societe Generale, Citibank, Ericsson, Garanti BBVA, Infineon, Luxoft, Yokogawa, Siemens si Alpha Bank, unde lucreaza peste 20.000 de angajati.

In 2020, Genesis Property a initiat IMMUNE Building Standard™, un standard global inovator, care certifica rezilienta cladirilor la amenintari pentru sanatate cum este pandemia de Covid-19. Prin IMMUNE™, compania isi propune sa contribuie sustenabil la crearea cladirilor sanatoase ale viitorului.

Genesis Property este, de asemenea, dezvoltatorul primului campus studentesc privat din Romania, West Gate Studios, si al unitatii de cazare de 4 stele Studio One Accommodation Suites.

GenesisProperty.net / LinkedIn/GenesisProperty

 

 

Despre Navana Property Group

Navana Property Group este o companie multidisciplinara de servicii imobiliare care activeaza in sectoarele rezidential, comercial si spatiilor cu utilizare mixta. Printre serviciile sale se numara gestionarea proprietatilor si a activelor, consultanta in materie de locatie si experienta si servicii de investitii.

Navana se angajeaza sa aiba un impact pozitiv social si asupra mediului in cadrul operatiunilor sale si in modul in care isi deserveste clientii si rezidentii. Obtinerea certificarii IMMUNE Building Standard™ pentru One Palace Place se adauga celorlalte angajamente ale sale, precum B-Corp, The Climate Pledge, Get Nature Positive si politica interna ESG „Tree of Three”.

navanapropertygroup.co.uk