Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Grupurile de pompare antiincendiu Master Engineering, solutia eficienta de prevenire a incendiilor
Grupurile de pompare antiincendiu Master Engineering, solutia eficienta de prevenire a incendiilor

Grupurile de pompare antiincendiu Master Engineering, solutia eficienta de prevenire a incendiilor

0

Legislatia europeana este schimbata dupa 20 de ani si este inclusa siguranta la foc a cladirilor

Anul acesta, Uniunea Europeana a revizuit Directiva pentru Performanta Energetica a Cladirilor, subliniind pentru prima data importanta de a tine cont de siguranta la foc a cladirilor. In acelasi timp a dispus si crearea unei Platforme de Schimb de Informatii in Privinta Incendiilor. Aceasta schimbare vine dupa 20 de ani in care legislatia nu a cunoscut modificari in acest sens.

Grup de pompare incediu, solutia necesara

Studiile recente arata cifre ingrijoratoare: in medie, in fiecare an, 6000 de locuinte sunt efectate de incendii, 180 de persoane isi pierd viata anual, victímele cele mai predispuse fiind copiii sub 6 ani ca urmare a neglijentei parintilor, si persoanele peste 70 de ani. Asadar, instalarea unui grup de pompare este o solutie imperios necesara, dar si eficienta, atat pentru cladirile rezidentiale cat si pentru cele industriale.
Master Engineering, una dintre cele mai importante companii romanesti ce ofera consultanta si echipamente de pompare incendiu, grup de incendiu cu pompe orizontale si grup de incendiu cu pompe verticale, subliniaza importanta prevenirii incendiilor. Solutiile de pompare fluide Master Engineering sunt utilizate pentru alimentarea cu apa a sistemelor de incendiu, hidranti (interiori sau exteriori), sprinklere sau drencere. Grupurile de pompare antiincendiu Master Engineering sunt certificate conform normelor europene, complet echipate si automatizate, utilizate pentru aplicatiile antiincendiu.

Cum te ajuta un grup de pompare antiincendiu

Un grup de pompare antiincendiu iti ofera posibilitatea sa conectezi toate dispozitivele necesare care ajuta la stingerea incendiilor. De aceea, grupurile de pompare antiincendiu sunt ideale atat pentru zona industriala, cat si pentru cea rezidentiala, in ambele cazuri putandu-se alimenta hidrantii din interior si exterior.
Din grupurile de pompare fac parte si sprinkerele, care pulverizeaza apa pe toata suprafata afectata de incendiu. Un consultant Master Engineering iti poate oferi suportul pentru a alege cele mai bune solutii de grup de pompare pentru fiecare spatiu in parte, astfel incat interventia sa se poata realiza rapid si fara obstacole. Un avantaj al grupurilor de pompare il ofera durata de functionalitate a acestora, daca se respecta nórmele tehnice si de instalatie.

Modele de grup de pompe antiincendiu Master Engineering

Master Engeneering ofera o gama larga de modele de grupuri de pompe antiincendiu, ideale pentru zonele rezidentiale si industriale. Iti prezentam mai jos cateva exemple:

Grup de pompare antiincendiu certificat EN 12845 este configurata EEp (pompa electrica principala + pompa electrica de rezerva + pompa pilot eléctrica), EDp (pompa electrica principala + pompa diesel de rezerva + pompa pilot eléctrica), DDp (pompa diesel principala + pompa diesel de rezerva + pompa pilot eléctrica), EDDp (pompa electrica principala + pompa diesel de rezerva + pompa diesel de rezerva + pompa pilot electica).

Grup de pompare antiincendiu cu pompe orizontale si pilot cuprinde pompe Grundfos, Saer, Lowara sau Speroni, ce au debite diferite sau inaltimi de pompare. Acestea respecta normele de stingere a incendiilor, pornind automat. Doar pompa pilot se opreste automat, iar pompele principale se opresc manual. Tabloul de forta si comanda are controler programabil, butoane de control local al pompelor, becuri semnalizare si optional pot avea convertizator de frecventa.

Grup pompare incendiu, 2 x 36 mch, la 6 bar este format din pompe de presiune Grundfos, tip CR, cu una sau mai multe pompe, de diferite debite sau inaltimi de pompare. La fel ca pompele orizontale si pilot, acestea respecta nórmele de stingere a incendiilor. Ca accesorii contine vane izolare, clapeti de sens, vans de expansiune max 24L. Tabloul de forta si comanda este 2×11.0kW, butoane de control local si becuri de semnalizare.
Descopera aici mai multe detalii despre grupurile de pompare Master Engineering.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.
Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand situl nostru www.solutiipomparefluide.ro