Home Stiri Cladiri Inteligente, Instalatii si automatizari Grupurile de pompare a apei potabile Master Engineering Ce trebuie sa contina un grup de pompare. Accesoriile au si ele rolul lor important
Grupurile de pompare a apei potabile Master Engineering Ce trebuie sa contina un grup de pompare. Accesoriile au si ele rolul lor important

Grupurile de pompare a apei potabile Master Engineering Ce trebuie sa contina un grup de pompare. Accesoriile au si ele rolul lor important

0

Apa potabila este un drept al fiecarui om si totusi mai bine de jumatate din populatie sufera de lipsa ei. Tot mai multe studii arata faptul ca schimbarea climei va avea un aport serios in aceasta privare de apa, prognozandu-se ca pana in 2050, peste 40% din populatia globala va trai in zone unde nu exista apa potabila. Un alt factor care creste riscul lipsei de apa este poluarea si cresterea numarului de locuitori, insa cu ajutorul tehnologiei se pot creste rezervele de apa potabila. Acest lucru se face cu un grup de pompare Master Engineering.

Cand ai nevoie de un grup de pompare a apei potabile

Grupurile de pompare a apei potabile Master Engineering sunt special concepute pentru domeniul rezidential si sunt formate din electropompe de circulatie, de presiune, orizontale sau verticale, submersibile de put, grupuri de pompare a apei, de drenaj sau de apa uzata.

Pompele Master Engineering sunt destinate pentru aplicaţii cum ar fi: sisteme de termoficare, pompare de apa uzata, drenaj, pluviala, sisteme de incalzire a casei, ridicarea si mentinerea presiunii apei potabile, sisteme de climatizare, statii de pompare pentru stingere incendiu si alimentare cu apa de consum.
Grupurile de pompare Master Engineering pot fi utilizate la alimentare acu apa in cladirile de birouri si administrative, in spitale, hoteluri, mall-uri si centre comerciale, cladiri rezidentiale. Pentru pomparea si ridicarea presiuneii apei in instalatiile casnice sunt recomandate hidrofoarele (grupurile de presiune) Grundfos cu pompe de tip CM sau JP.

Cum functioneaza un grup de pompare Master Engineering

Pompele din portofoliul Master Engineering sunt configurate dupa nórmele europene. Ele ridica apa, efectuand un proces de tratament in cadrul caruia apa este dezinfectata si oxidata pentru a o transforma intr-o apa inodora si fara gusturi neplacute. Urmeaza procesul de floculare care duce la cresterea masei de apa din grupul de pompare, ulterior fiind trimisa in rezervoare cu un volum mare. Datorita vitezii de curgere care incetineste, masa floculata se descompune. Apa curge apoi printr-un filtru de carbune activ granular din grupul de pompare si este impinsa catre un rezervor de curatare, unde toate microorganismele devin inactive.

Ce trebuie sa contina un sistem al grupului de pompare a apei potabile

Sistemul de pompare este alcatuit din doua sau mai multe pompe, orizontale sau verticale. Ele sunt conectate la un tablou electric, care asigura alimentarea, comanda si protectia statiei. Exista si posibilitatea ca panoul de comanda sa fie echipat cu convertizor de frecventa pentru a asigura turatia variabila a motoarelor, dar si cu modul de rotire a functionarii pompelor, pentru uzura uniforma. Convertizatorul defrecventa mentine o presiune constanta in instalatie, de aceea este recomandat cao rice grup de pompare a apei potabile sa contina unul.

Pompele sunt montate pe o placa de baza si sunt interconectate cu ajutorul unor robineti de izolare, a unui colector si a unui distribuitor. Colectorul este responsabil pentru aspiratie, iar distribuitorul pentru refulare. Este important de mentionat faptul ca ele sunt executate din otel galvanizat/vopsit sau din otel inox.

Grupul de pompare a apei potabile Master Engineering are si accesorii, in functie de optiunile tale: clapeti de sens, senzor de presiune, vas de expansiune etc.

Descopera toate grupurile de pompare Master Engineering aici.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.

Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand situl nostru www.solutiipomparefluide.ro