Home Hot news Grupuri de pompare fluide Master Engineering pentru agricultura
Grupuri de pompare fluide Master Engineering pentru agricultura

Grupuri de pompare fluide Master Engineering pentru agricultura

0

Cum alegi pompele pentru irigarea pepinierelor si a solarelor

Grupurile de pompare fluide reprezinta solutia moderna pentru noile probleme din agricultura. Schimbarile climatice din ultimii ani au un impact major asupra culturilor agricole, care sunt afectate negativ de seceta sau de excesul de apa cauzat de ploi, provocand pierderi de productie.

De aceea, anul trecut, Phil Hogan, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, declara ca Politica Agricola Comuna (PAC) furnizeaza deja o retea de siguranta pentru fermierii care se confrunta cu evenimente imprevizibile. In acest sens, la inceputul lunii martie al acestui an, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a anuntat ca investeste peste 9 milioane de euro in reabilitarea infrastructurii de irigatii. Programul National de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigatii a fost gandit pentru perioada 2016-2020, iar primele 145 de milioane de euro au fost date in 2012. Necesarul de finantare este de peste un miliard de euro la nivelul intregii tari.

Selectarea unui grup de pompare fluide

In 2018 zilele calduroase care se intind pe mai multe luni si lipsa precipitatiilor au compromis deja sute de hectare de culturi in sud-estul Romaniei. Cele mai afectate plantatii au fost cele de grau, gradinile de legume, zonele viticole. In aceasta situatie de criza, agricultorii au inceput sa foloseasca sisteme de irigatii.

Selectarea pompelor este foarte importanta pentru a asigura irigarea optima a culturilor agricole, deoarece ele trebuie sa indeplineasca toate criteriile de care ai nevoie pentru a fi eficiente, cum ar fi potrivirea cu sistemul de irigatii, presiunea de curgere ideala pentru fiecare cultura in parte, tip de sol, frecventa irigarii etc.

O irigare foarte buna inseamna ca apa sa fie distribuita uniform pentru ca fiecare planta sa fie asigurata cu apa, consumand in acelasi timp cat mai putina energie.

Intotdeauna consultantii Master Engineer iau in calcul toate nevoile tale, de la tipul de irigare si impartirea pe zone (pentru a exista suficienta presiune) pana la tipul de culturi si de sol.

Si astea deoarece irigarea se poate face intr-un mediu natural, deschis, sau intr-unul controlat, cum ar fi un solar. In pepiniere si solare, fluxul, presiunea apei, uniformitatea irigarii trebuie sa fie extrem de precis.

Tipuri de pompe ideale pentru irigatii

Toate culturile agricole au nevoie de un sistem de irigatie si un grup de pompare. Sistemele eficiente trebuie implementate pentru a asigura cresterea cu succes a productiei. Deoarece multe terenuri agricole se gasesc in locatii care sufera in urma schimbarilor drastice ale conditiilor meteorologice, este important sa existe un grup de pompare fluide potrivit.

Pentru tine, agricultorul modern, Master Engineering are un portofoliu vast de pompe care satisfac cerintele pentru o irigare uniforma si eficienta, in ciuda conditiilor schimbatoare. Al doilea criteriu de alegere, dupa optiunile legate de nevoile culturilor, este eficienta pompelor optimizate pentru a reduce costurile de energie. Aceasta cheltuiala in agricultura a fost dintotdeauna un punct sensibil al oricariu agricultor, oriunde in lume.

Solutiile de pompare pentru irigatii includ:

  • pompe submersibile SP, destinare alimentarii cu apa in horticultura si agricultura, scaderea nivelului apei freatice si ridicarea presiunii;
  • electropompe orizontale HS / HSE, care sunt utilizate in distributia si tratarea apei in sistemele publice, dar care pot face si transferul apei si ridicarea presiunii in irigatii si diverse sisteme industriale;
  • pompe de aspiratie monobloc NK / NK, pompe centrifuge cu cuplaj intermediar, potrivite pentru pomparea unor debite mari de apa; sunt ideale atat pentru irigatii, dar si pentru stingerea incendiilor;
  • electropompe centrifuge verticale Grundfos, CR, adecvate pentru transferul apei, circularea si presurizarea lichidelor curate reci si calde;
  • grup de pompare apa cu 3 pompe verticale Grundfos, echipat cu pompe de presiune, verticale, multietajate, tip CR, CRI, CRE; este solutia perfecta pentru irigatii, dar si pentru uz cansnic sau in alte domenii industriale;

Sistem de sprinklere

Sistemele de sprinklere produc efectiv ploaie artificiala si rasfata orice cultura cu o aplicare uniforma. Daca sistemul de sprinklere este montat corect, la inaltimea potrivita si la distante egale, gradul de stropire a apei este uniform.  Te sfatuim sa discuti cu un consultant atunci cand vrei sa investesti intr-un sistem de sprinklere deoarece conditiile meteorologice trebuie sa fie luate in considerare la instalarea lor, deoarece vantul si rafalele pot perturba uniformitatea unui sistem. Pe langa rolul lor pentru irigare a culturilor si a peisajelor, acest tip de sistem este des utilizat si pentru stingerea incendiilor si protejarea vietilor omenesti si cele materiale.  Poti afla mai multe aici.

Despre Master Engineering

Solicita expertiza specialistilor Master Engineering pentru a configura cea mai buna solutie tehnica si implicit de pret. Prin intermediul companiei noastre ai acces la cele mai bune solutii de pompare apa. Te punem in contact cu solutii de top executate in Uniunea Europeana de catre furnizorii nostri, Grundfos, Wilo, Saer, Lowara si impreuna alegem solutia optima din punct de vedere calitate si pret.

Deasemenea, poti solicita, oricand si cu incredere, expertiza specialistilor Master Engineering in solutionarea diverselor aplicatii ce implica pompe si grupuri de pompare apa, prin email office@master-eng.ro, sau accesand site-ul nostru www.solutiipomparefluide.ro. Ne gasesti si pe Facebook si LinkedIn.