Home Topics Companii Grupul TeraPlast incheie un acord cu Kingspan Group pentru vanzarea diviziei Steel
Grupul TeraPlast incheie un acord cu Kingspan Group pentru vanzarea diviziei Steel

Grupul TeraPlast incheie un acord cu Kingspan Group pentru vanzarea diviziei Steel

0

Grupul TeraPlast, cel mai mai producator roman de materiale de constructii, anunta incheierea unui acord cu Kingspan Group in vederea vanzarii diviziei Steel. Tranzactia vizeaza intreaga participatie a TeraPlast SA (compania-mama a Grupului TeraPlast) in subsidiarele: TeraSteel SA, TeraSteel DOO Serbia si Wetterbest SA.

„Istoria Grupului nostru este marcata de proiecte ample de dezvoltare atat a portofoliului de produse, cat si a celui de business-uri. Aceasta tranzactie va aduce plus valoare pentru actionarii nostri, printre care se numara cele mai mari fonduri de pensii din Romania. Totodata, arata si faptul ca actiunea TRP este subevaluata chiar si la capitalizarea actuala. Finalizarea ei va marca pentru TeraPlast un nou inceput, la fel ca multe altele in cei 125 de ani de istorie. Ca si pana acum, vom continua sa ne dezvoltam si sa ne extindem business-ul. Divizia Steel a Grupului TeraPlast se afla in fata unui nou inceput alaturi de liderul mondial in domeniu” a declarat dl Alexandru Stanean, CEO TeraPlast.

Acordul incheiat de TeraPlast cu Kingspan Group este supus unor conditii suspensive obisnuite de implementare, inclusiv la aprobarea de catre organismele de concurenta relevante. Tranzactia va fi supusa aprobarii finale a Adunarii Generale Extraordinare a Actionarilor TeraPlast.

Valoarea diviziei Steel este estimata la 410 milioane de lei, iar pretul final va fi stabilit prin ajustarea acestei valori cu datoriile nete si capitalul de lucru, in baza unei formule agreate. Tranzactia nu include plata in participatii sau alte instrumente financiare si nu determina schimbari in structura actionariatului TeraPlast.

TeraSteel este liderul pietei de panouri sandwich din Romania si, impreuna cu TeraSteel Serbia, este unul dintre exportatorii de top in piata EEC (Europa Centrala si de Est). Wetterbest detine a doua pozitie pe piata de tigla metalica din Romania.

Divizia Steel a generat 578 milioane de lei din cifra de afaceri consolidate a Grupului TeraPlast in 2019 si a contribuit cu peste 50 milioane de lei la EBITDA Grupului.

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria.

Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.