Home Topics Comunicate de presa Etex Building Performance a realizat o cifra de afaceri de 295 milioane de lei in 2021, in crestere cu 20% fata de anul anterior
Etex Building Performance a realizat o cifra de afaceri de 295 milioane de lei in 2021, in crestere cu 20% fata de anul anterior

Etex Building Performance a realizat o cifra de afaceri de 295 milioane de lei in 2021, in crestere cu 20% fata de anul anterior

0

Producatorul de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, a inregistrat in 2021 o cifra de afaceri de 295 milioane de lei, in crestere cu 20% fata de anul 2020, datorita influentei pozitive a pietei constructiilor rezidentiale, industriale si din segmentul logistic. Pentru acest an, Etex Building Performance estimeaza ca volumul vanzarilor va creste cu 3-5%, in special datorita revenirii proiectelor comerciale si logistice.

In 2021, Etex Building Performance a investit un milion de euro pentru imbunatatirea capacitatii logistice a fabricilor de la Turceni si Aghiresu, dar si pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari si retehnologizarea procesului de insacuire la fabrica de la Aghiresu. Pentru anul acesta, compania are ca principal obiectiv implementarea instalatiei de recuperare a gipsului de la Rovinari.

Strategia noastra a identificat din timp segmentele cu cel mai mare potential de crestere si am putut dedica actiuni calibrate pentru maximizarea impactului. In acelasi timp, ne-am bucurat de evolutia favorabila a pietei, care a fost peste asteptari. Incepand din 2021 am format un departament specializat de Inside Sales, care a luat nastere tocmai pentru a putea raspunde mai bine solicitarilor partenerilor si pentru a fi mai aproape de businessul acestora, intr-un context in care piata se schimba intr-un ritm accelerat. De asemenea, am marit viteza, frecventa de comunicare si interactiune cu clientii,.” a declarat Andrei POPA, Commercial Director Romania & SEE, Etex Building Performance.

Anul trecut, compania a accelerat proiectele de digitalizare a serviciilor destinate atat clientilor B2B, cat si a consumatorilor individuali, prin crearea de canale digitale specifice, in special in social media. De asemenea, Etex Building Performance a adaptat punctual strategia, in functie de specificul tarilor din sud-estul Europei, catre care exporta un procent de 45% din productie. Mai mult, compania a asigurat functionarea in parametri a lantului de aprovizionare si a intreprins masuri timpurii pentru a atenua efectul sincopelor de materie prima si a oferi cele mai bune servicii, in contextul actual.

La rezultatele pozitive ale companiei au mai contribuit si spectrul larg de solutii de protectie la foc oferite de divizia Promat, care completeaza sistemele de gipscarton Siniat. Promat ofera un pachet complet de sisteme si solutii de compartimentari, tubulaturi de ventilatii, desfumare, etansari la foc, protectii structurale.

Mai mult, o crestere robusta a fost inregistrata de gama de ipsosuri si gleturi produsa la Aghiresu, care se bucura de o recunoastere buna in randul dezvoltatorilor din segmentul rezidential, in special datorita orientarii constructorilor catre produse cu aplicare mecanizata, care eficientizeaza si maresc viteza de executie.

Produsele din portofoliul Etex Building Performance au fost folosite in 2021 in cadrul unora dintre cele mai importante proiecte de constructii din tara, printre care AFI Tech Park, Marmura Residence, Hotel Autograph Collection, Birouri Makita, Cezara Residence si Avangard Residence din Bucuresti, Palas Campus, Family Market Miroslava, Royal Town din Iasi, Tomis Park, Wave Residence Mamaia, Mall Electroputere, Sala Sport Adrian Paunescu din Craiova, Prahova Value Center din Ploiesti, sau UBC 0 in cadrul Iulius Town Timisoara.

 

 

Despre Etex Building Performance 

Compania Etex Building Performance – Siniat Romania este membra a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale si solutii pentru constructii. Grupul Etex desfasoara activitati in 44 de tari din Europa, America Latina, Africa, Asia si Oceania, avand peste 17.000 de angajati care lucreaza in 121 de fabrici.

In Romania, Etex opereaza doua unitati de productie de materiale de constructii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni si fabrica de ipsosuri, gleturi si tencuieli pe baza de ipsos de la Aghiresu. Compania furnizeaza produse din ipsos si sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hoteliera, cladiri de birouri, cladiri rezidentiale, spitale, centre comerciale si spatii industriale.

Mai multe informatii despre Siniat gasiti la: www.siniat.ro