Home Stiri Amenajari, Finisaje, Iluminat Etex Building Performance a realizat o cifra de afaceri de 145 de milioane de lei in primul semestru, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut
Etex Building Performance a realizat o cifra de afaceri de 145 de milioane de lei in primul semestru, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut

Etex Building Performance a realizat o cifra de afaceri de 145 de milioane de lei in primul semestru, in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut

0

Producatorul de sisteme de gips-carton, tencuieli si gleturi Etex Building Performance (Siniat Romania), parte a Grupului Etex, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o cifra de afaceri de 145 milioane de lei, in crestere cu aproape 10% fata de primele sase luni ale anului trecut, datorita strategiei companiei de a se orienta catre segmentul de retail si zona rezidentiala, cu produse si solutii pentru lucrari noi si renovari.

Cresterea vanzarilor, realizata intr-un context economic caracterizat de incertitudine, confirma strategia noastra, implementata inca de anul trecut, care are la baza concentrarea pe segmentul de retail. Acesta a continuat sa creasca sustinut de evolutia favorabila a constructiilor rezidentiale. In oglinda, constatam o stagnare in zona proiectelor comerciale mari. Vom fi in continuare atenti la evolutiile din piata astfel incat sa fim proactivi si sa venim in intampinarea nevoilor clientilor, indiferent de segmentul din care fac parte acestia” a declarat Andrei POPA, Commercial Manager Romania & SEE, Etex Building Performance.

La rezultatele pozitive ale companiei au contribuit mai multi factori: portofoliul de produse calibrate pe nevoile consumatorului din Romania, tencuieli si gleturi pe baza de ipsos fabricate la Aghiresu (CJ), diversificarea portofoliului de clienti, dezvoltarea segmentului DIY, precum si adaptarea serviciilor oferite la solicitarile specifice contextului actual.

Etex Building Performance a reconfirmat importanta pe care o acorda pietei romanesti, anuntand recent ca va investi 6 milioane de euro intr-o instalatie de uscare a slamului provenit din desulfurarea gazelor la centrala termoelectrica de la Rovinari. Materia prima rezultata de aici va fi folosita in fabrica de gips-carton Siniat de la Turceni.

Andrei POPA mai apreciaza ca exporturile companiei vor continua sa creasca, in special pe pietele din spatiul SEE. Ca si in Romania, focusul va fi legat de cresterea mixtului de produse complementare, in special pe produse pe baza de ipsos, furnizate de fabrica recent retehnologizata de la Aghiresu.

 

 

Despre Etex Building Performance 

Compania Etex Building Performance – Siniat Romania este membra a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producatori si furnizori mondiali de materiale si solutii pentru constructii. Grupul Etex desfasoara activitati in 44 de tari din Europa, America Latina, Africa, Asia si Oceania, avand peste 17.000 de angajati care lucreaza in 121 de fabrici.

In Romania, Etex opereaza doua unitati de productie de materiale de constructii sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni si fabrica de ipsosuri, gleturi si tencuieli pe baza de ipsos de la Aghiresu. Compania furnizeaza produse din ipsos si sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hoteliera, cladiri de birouri, cladiri rezidentiale, spitale, centre comerciale si spatii industriale.

Mai multe informatii despre Siniat gasiti la: www.siniat.ro