Home Topics Comunicate de presa Creati primul vehicul electric Emoji din lume pentru Ziua Mondiala a Vehiculelor Electrice 2021
Creati primul vehicul electric Emoji din lume pentru Ziua Mondiala a Vehiculelor Electrice 2021

Creati primul vehicul electric Emoji din lume pentru Ziua Mondiala a Vehiculelor Electrice 2021

0

Fondatorii Zilei Mondiale a Vehiculelor Electrice (VE) ABB si Green.TV lanseaza o provocare „EVmoji” participantilor din Romania cu varsta de 16 ani sau mai mici pentru a crea un vehicul electric Emoji. Design-ul castigator va fi trimis la Unicode Consortium – care finalizeaza si produce emojiuri oficiale.

Cu o estimare a unei cresteri insemnate a vanzarilor de vehicule electrice pentru pasageri in urmatorii cativa ani, respectiv de la 3,1 milioane in 2020 la 14 milioane in 2025¹, Ziua Mondiala a VE ii invita pe tinerii din Romania sa creeze un Vehicul Electric emoji care sa evidentieze acest viitor interesant al mobilitatii durabile.

Deoarece la ora actuala nu exista un emoji oficial care sa reprezinte VE, ABB si Green.TV lanseaza provocarea pentru urmatoarea generatie de soferi de VE sa proiecteze ceea ce companiile numesc EVmoji, prima pictograma emoji EV din lume.

Frank Muehlon, Presedintele Diviziei de Mobilitate Electrica ABB, comenteaza: „Ziua mondiala a VE a devenit un eveniment important pentru ABB, pe masura ce continuam sa crestem gradul de constientizare asupra mobilitatatii electrice si a valorii unui viitor cu emisii reduse de carbon. Dar, intr-o masura la fel de mare, vedem acest eveniment ca ajutand la manifestarea pasiunii si creativitatii viitoarei generatii de soferi.

„Lansarea unei provocari VE emoji in contextul Zilei Mondiale a VE ofera ocazia perfecta de a implica tinerii in emotia si impulsul create in jurul vehiculelor electrice, cu mult inainte de a ajunge sa ia decizii de cumparare. Ii asteptam pe copiii creativi de pretutindeni in lumea electrizanta a vehiculelor electrice.”

Provocarea EVmoji este deschisa pentru participantii cu varste cuprinse intre 6 si 16 ani din toate tarile. Toate desenele, imaginile sau grafica digitala EVmoji vor trebui postate public pana pe 20 august prin intermediul Facebook, Instagram, LinkedIn sau Twitter, conturi personale sau ale parintilor, cu hashtagul #EVmoji.

Castigatorul va fi contactat de catre reprezentantii Zilei Mondiale a VE prin Mesaj Direct pe contul de social media prin care s-au inscris in concurs. Designul castigator va fi anuntat de Ziua Mondiala a VE (9 septembrie 2021). Pentru mai multe informatii si o lista completa a Termenilor si Conditiilor, va rugam sa consultati https://www.worldevday.org/emoji-terms-and-conditions.

 

 

About ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 105.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com.

Green.TV: Green.TV este compania media de sustenabilitate axata pe campanii, continut si canale care comunica trecerea la un mod durabil de lucru si de viata. www.green.tv

¹Bloomberg New Energy Finance https://about.bnef.com/electric-vehicle-outlook/