Home Topics Companii Consiliul de Administratie TeraPlast: propunere preliminara privind distribuirea de dividende
Consiliul de Administratie TeraPlast: propunere preliminara privind distribuirea de dividende

Consiliul de Administratie TeraPlast: propunere preliminara privind distribuirea de dividende

0

Consiliul de Administratie al TeraPlast SA intentioneaza sa supuna aprobarii actionarilor propunerea de distribuire de dividende trimestriale pe baza situatiilor financiare interimare, aferente perioadei ianuarie-septembrie 2020. Suma va fi compusa din rezervele distribuibile constituite in anii precedenti si din profitul net aferent primelor noua luni din 2020. Propunerea va fi supusa aprobarii in cadrul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, care va avea loc in 27 noiembrie 2020.

„TeraPlast a avut avut rezultate bune in prima jumatate a anului, in pofida perioadei dificile prin care trece mediul de business. In aprilie, in cadrul AGA a fost aprobata recompensarea actionarilor cu actiuni gratuite, pentru conservarea lichiditatii grupului in contextul incertudinii evolutiei situatiei economice. Este momentul sa le dam ce se cuvine actionarilor, sa rasplatim increderea si sustinerea pe care ni le-au aratat. Ne respectam angajamentul de a le aduce plus-valoare, iar asta se va concretiza prin distribuirea de dividende pe care o vom supune aprobarii AGOA din 27 noiembrie 2020” a declarat Dorel Goia, Presedintele Consiliului de Administratie TeraPlast.

Propunerea preliminara avuta in vedere de Consiliul de Administratie este distribuirea de dividende cu valoarea totala cuprinsa intre 44 si 48 milioane de lei. Propunerea finala, insa, va fi inscrisa in documentele Adunarii Generale Ordinare a actionarilor TeraPlast, in conformitate cu prevederile legale aplicabile, si va contine si suma totala propusa spre distribuire.

Totodata, propunerea preliminara poate suferi modificari, fiind bazata pe evolutia din prima jumatate a anului si pe estimarile cu privire la evolutia viitoare, acestea din urma putand fi influentate de evenimente independente de management-ul companiei.

In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor din aprilie 2020 a fost aprobata majorarea capitalului social al TeraPlast si acordarea de actiuni gratuite. Astfel, la data platii, 19 august 2020, actionarii companiei au primit 1 actiune gratuita la fiecare 3,3 actiuni detinute.

Grupul TeraPlast a inregistrat in primul semestru din 2020 o cifra de afaceri de 486,6 milioane de lei, in crestere cu 17% fata de primul semestru din 2019 si peste estimari. EBITDA Grupului a crescut cu 49% in primele sase luni din 2020 comparativ cu aceeasi perioada din 2019, la 52,7 milioane lei.

 

Despre Grupul TeraPlast

Cu o traditie de peste 120 de ani, Grupul TeraPlast este in prezent cel mai mare producator roman de materiale de constructii. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel Romania si Serbia, Wetterbest, TeraGlass, TeraPlast Recycling si TeraPlast Ungaria. Incepand cu 2 iulie 2008, cea mai mare companie din Grup – TeraPlast SA – este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP. In cadrul evaluarii Vektor in baza a 15 criterii de comunicare in relatia cu investitorii, efectuata de ARIR, TeraPlast a obtinut nota maxima, 10.