Home Topics Evenimente Cea de-a 32-a Conferinta Nationala AICPS | Iasi, 6-7 iunie | 32.aicps.ro
Cea de-a 32-a Conferinta Nationala AICPS | Iasi, 6-7 iunie | 32.aicps.ro

Cea de-a 32-a Conferinta Nationala AICPS | Iasi, 6-7 iunie | 32.aicps.ro

0

Mediu construit sustenabil − noi tendinte in structuri, materiale si tehnologii de constructii

Conferinta inginerilor de structuri care proiecteaza cu responsabilitate si pasiune si colaboreaza pentru un mediu construit mai sigur, mai rezilient si sustenabil, abordeaza  toate valentele proiectarii durabile din prisma profesiei lor, la Iasi, in perioada 6-7 iunie.

Sustenabilitatea ca exigenta de baza si perspectiva utilizarii unei metodologii de calcul si desen asistate de Inteligenta Artificiala pot contribui la imbunatatirea rezilientei structurale respectiv a intregului fond construit. Folosirea noilor tehnologii in avantajul profesiei va conduce pentru inginerul proiectant de structuri la eliberarea de sarcinile de rutina si repetitive respectiv la cresterea posibilitatilor ca acesta sa isi asume mult mai mult rolul de om de concept folosindu-si la maxim cunostintele dobandite intr-un mod creativ, indraznet, inovator.

Timp de doua zile, peste 300 sute de ingineri de structuri si parteneri din domenii conexe sunt invitati sa isi impartaseasca cele mai noi realizari, bunele practici, dar si provocarile profesionale, cu accent pe sustenabilitatea intr-un mediu construit care sa fie rezilient si durabil.

Cea de-a 32-a Conferinta Nationala AICPS aduce in dezbaterea comunitatii tehnice tema Mediu construit sustenabil − noi tendinte in structuri, materiale si tehnologii de constructii. Sustenabilitatea si rezilienta stau la baza viitorului pe care membrii AICPS il proiecteaza zi de zi, de la tineri profesionisti la seniori cu o cariera remarcabila.

Cei 5 invitati speciali din SUA, Germania, Portugalia, Belgia si Marea Britanie se vor alatura evenimentului cu teme de impact ce vor oferi noi perspective.

Will Arnold, Directorul Departamentului Actiuni Climatice, IStructE – Institutul Inginerilor Proiectanti de Structuri, Marea Britanie, va vorbi despre abordarile de proiectare ce pot fi implementate pentru a minimiza impactul asupra mediului.

Utilizarea materialelor de constructie este responsabila pentru aproximativ 15% dintre emisiile de carbon din lume, 30% dintre deseurile din lume si 50% din totalul extractiei materialelor. Utilizarea acestor materiale afecteaza habitatul natural care sustine viata pe pamant si astfel, inginerii structuristi au un rol vital in schimbarea modului in care le folosim, pentru a minimiza impactul si pentru a conduce industria spre Net Zero, asa cum afirma invitatul Conferintei Nationale AICPS, Will Arnold.

Proiectarea seismica a cladirilor in toate zonele tarii va fi adusa in discutie de catre proiectantii de structuri si expertii tehnici, din tara si din strainatate, ce vor fi prezenti in cadrul evenimentului.

Paleta bogata de subiecte tehnice ce vor fi prezentate include teme precum: Proiectarea seismica a cladirilor de pereti din beton armat cu urmatoarea generatie Eurocod 8: noua abordare bazata pe deplasari, rolul rigiditatii efective si progrese in modelare ( prof. João Pacheco de Almeida), Fiabilitatea ciclului de viata, riscul, rezistenta si durabilitatea infrastructurii civile in conditii de riscuri multiple (Dr. Dan M. Frangopol), Fatade de cladiri: tendinte si consecinte (Prof. Dr. Daniel Aelenei), Dispozitive de modificare a raspunsului seismic – Strategii si aplicatii (Dr. Ing.  Peter Nawrotzki) dar si alte subiecte.

Dezbaterile tehnice pornite de la provocarile intalnite in realizarea structurilor constructiilor si folosirea de materiale noi, sustenabile, dar si a celor mai noi tehnologii (de ex. BIM – Building Information Modeling o tehnologie de modelare a informatiei) au de asemenea un spatiu generos in programul celei de-a 32-a editii a Conferintei Nationale AICPS din 6-7 iunie 2024, la Iasi.

PROGRAMUL Conferintei AICPS 32 aici: https://32.aicps.ro/#program

De ce sa participati la conferinta?

  • 300 de participanti;
  • 14 sponsori;
  • cel mai intens moment de schimb de experienta profesionala;
  • 5 invitati speciali din Marea Britanie, Germania, SUA. Portugalia, Belgia;
  • peste 15 studii de caz si prezentari de nivel ridicat si de actualitate din Romania;
  • mese rotunde pe subiecte precum: ghid seismic pe intelesul tuturor, transfer de know-how eficient intre generatii, provocari din proiectare etc;
  • alte suprize special gandite pentru voi, participantii la Conferinta AICPS32;
  • 14 parteneri media.


Fii impreuna cu sute de proiectanti de structuri din toata tara! Termen limita de inscriere 27 mai: https://32.aicps.ro/

 

Sponsorii evenimentului sunt: Holcim, Allbim Net, CYPE, Graitec, Terwa, Sika, Hilti, Prefbeton, Gabor Concrete, Fibre Net, CSi Structural Software Romania, Reflex Software, Consoft, Tecnoservice Equipment.

Partener: Casa de Vinuri Cotnari.