Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat Ce inseamna izolarea casei si cum o putem imbunatati cu ferestre moderne
Ce inseamna izolarea casei si cum o putem imbunatati cu ferestre moderne

Ce inseamna izolarea casei si cum o putem imbunatati cu ferestre moderne

0

Care este sensul cuvantului „izolare”?

Unul dintre definitiile din DEX pentru izolare este “Impiedicare a trecerii caldurii, frigului, umezelii, zgomotului etc. dintr-un mediu sau dintr-un corp in altul”. Pentru constructii, izolatia este ansamblul tuturor actiunilor care realizeaza izolarea spatiilor interioare fata de mediul inconjurator.

Ce inseamna o casa izolata?

Daca o casa este bine izolata, inseamna ca ati rezolvat probleme legate de curenti de aer, infiltratii, zgomote, excese de temperatura, pierderi de curent electric. Cel mai important rezultat al izolatiei este cresterea nivelului de confort si a starii de bine, va ajuta sa va pastrati sanatatea fizica si psihica.

Izolatia si economia de energie

Putem afirma ca izolatia face casa mai eficienta: adio pierderi de caldura vara si iarna! Acest lucru inseamna economie la consumul de energie pentru incalzire si pentru conditionarea aerului.

Izolatia este interioara si exterioara, putem obtine avantaje si cu una si cu alta.

Izolarea unei case din interior inseamna renovarea peretilor si plafoane cu materiale izolante, atat termic, cat si fonic.

Cand vorbim despre izolatie exterioara ne referim la pereti si acoperis. Pentru aceasta este necesara acoperirea tuturor suprafetelor cu materiale izolatoare si de protectie. Detalii despre aceste tehnologii si materiale le au specialistii in astfel de operatii.

Un element foarte important, care nu trebuie subestimat cand pregatiti renovarea si izolarea locuintei, este tamplaria. Prin alegerea unor ferestre si altor elemente de tamplarie de calitate, veti avea avantaje pe termen lung:

 • reducerea consumului de energie electrica si gaz si cresterea eficientei energetice datorita izolatiei termice de inalta performanta;
 • cresterea calitatii vietii, prin izolarea fonica performanta, precum si prin ventilatia corecta a spatiilor;
 • siguranta in fata eventualilor raufacatori, ferestrele fiind robuste, cu sisteme de feronerie fiabile si rezistente;
 • designul modern sau clasic se integreaza cu arhitectura casei si designul interior

Pentru mai multe detalii despre tipurile de tamplarie cititi comparatia dintre ferestrele din aluminiu si ferestele din PVC.

La prima vedere ferestrele din profile de aluminiu pot parea reci, metalul fiind bun conductor termic. Dar constructia profilului nu permite asta, geometria bine gandita si materialele izolatoare existente in interior, elimina asa numitele punti termice.

Pentru includerea unei case intr-o clasa energetica ridicata, ca ea sa fie eficienta din punct de vedere al consumului energetic este necesar ca peretii, vitrajul si profilele ferestrelor sa fie realizate astfel incat sa limiteze cat mai mult pierderile de caldura.

Exista o gama larga de solutii pentru ferestre din aluminiu si PVC. De exemplu, in seriile de ferestre Schüco AWS sunt disponibile profile de la 65 la 90mm adancime. In functie de cerintele beneficiarului, se poate alege varianta cea mai potrivita pentru fiecare proiect, in limita bugetului existent. Ce puteti alege?

 • Dimensiunile si formele elementelor
 • Tipul de deschidere, de la simple ferestre batante sau oscilo-batante, la usi liftant-glisante sau usi glisante panoramice
 • Actionare manuala sau automatizata , eventual integrarea in automatizarea locuintei
 • Culoarea finisajului, culori diferite pentru interior si exterior.
 • Accesorii sau senzori suplimentari pentru siguranta.

Toti acesti factori influenteaza costul unei ferestre de calitate.

Daca vreti sa aflati mai multe despre performantele de izolare termica ale ferestrelor din aluminiu, am descris pe larg solutiile omologate pentru case pasive, cel mai inalt nivel pentru aceasta caracteristica in articolul : Izolarea termica la un nou nivel

Exista, asadar, multe avantaje ale ferestrelor din aluminiu izolate termic:

 • rezista in timp , datorita rezistentei materialului.
 • necesita intretinere redusa , aluminiul este foarte rezistent la agentii atmosferici.
 • se pot realiza dimensiuni mari de ferestre si forme particulare
 • gama diversa de finisaje.
 • contribuie la reducerea consumului de energie.
Intr-un articol viitor vom prezenta avantajele izolarii fonice si solutii moderne pentru a crea un mediu interior placut chiar in mijlocul marilor aglomerari urbane.

Imbunatatirea izolatiei casei un pas important , care necesita timp, organizare, rabdare, flexibilitate in a face fata neprevazutului si o buna doza de constientizare, pentru a face cele mai bune alegeri, in functie de nevoile personale, atat estetice, cat si bugetare. Dar, trebuie sa luam in considerare ca, pe termen lung, economisirea nu inseamna doar evitarea cheltuielilor sau a cheltui putin, ci investitia in lucrurile potrivite , pentru a crea valoare in prezent si a avea un profit in viitorul imediat.

In 2020, Alukönigstahl a aniversat un sfert de secol de activitate in Romania, perioada in care a devenit un etalon de excelenta si creativitate in industria sa.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa vizitati site-ul companiei www.alukoenigstahl.ro, pe tamplarie.alukoenigstahl.ro si paginile sale de Facebook, LinkedIn si Instagram.

Mai multe Articole Alukoenigstahl vezi aici