Home Articole Avantajele sistemelor fotovoltaice on grid
Avantajele sistemelor fotovoltaice on grid

Avantajele sistemelor fotovoltaice on grid

0

Sistemele fotovoltaice on grid sunt una dintre solutiile care transforma energia solara in energie electrica. Sistemul fotovoltaic de tipul ON-GRID este caracterizat prin faptul ca este conectat la reteaua locala de energie electrica, iar surplusul de energie este injectat inapoi in retea. Astfel, devenim prosumatori in retea, deoarece energia neconsumata poate fi chiar o sursa suplimentara de venituri.

Exista numeroase beneficii pentru alegerea unui astfel de sistem, pe care Delex il pune la dispozitie prin kiturile de panouri fotovoltaice on-grid, dar si printr-o serie de servicii conexe care insotesc montarea si ducerea la bun sfarsit a proiectului.

In principiu, acest tip de echipament este considerat una dintre cele mai eficiente surse de conversie a energiei solare in energie electrica. Panourile fotovoltaice produc curent continuu si alimenteaza constant consumatorii conectati la acestea. Prin intermediul unui contor bidirectional, energia produsa si neconsumata va fi injectata inapoi in reteaua nationala sau locala. E important de stiut ca, in cazul in care intr-o luna nu se consuma mai multa energie decat se produce, furnizorului de energie ii va fi platita doar diferenta dintre ceea ce ati produs si ceea ce ati consumat.

 

Avantajele acestei solutii sunt

Functionarea nepoluanta si de lunga durata

Costuri aproape inexistente de intretinere

Reducerea substantiala a facturilor la energie electrica

Reducerea facturilor la gaz, in cazul in care surplusul de energie poate fi folosit in alimentarea surselor de incalzire care folosesc curent pentru functionare

 

Posibilitatea de extindere ulterioara a sistemului pentru a creste productivitatea

Delex asigura nu numai echipamentul necesar pentru implementarea unui astfel de sistem, ci ofera solutia la cheie. Serviciile puse la dispozitie sunt: consultanta, analiza in ceea ce priveste situatia actuala, dimensionarea proiectului, proiectarea, studiul de fezabilitate (unde este cazul), implementarea si monitorizarea.

In ceea ce priveste produsele, Delex lucreaza cu panouri solare produse in Spania, pentru care producatorul, Eurener, ofera cele mai bune garantii din piata UE. Termenul de garantie este de 30 de ani pe 80% din capacitatea de productie a sitemului. Eurener sunt cea mai veche companie producatoare de panouri fotovoltaice din Europa, iar experienta lor isi spune cuvantul. Sistemul de fixare este produs de compania belgiana Allimex.

Atat in cazul panourilor, cat si in cazul sistemului de fixare, produsele sunt asigurate prin toate certificarile solicitate de UE si se supun legislatiei din Spatiul Economic European. Mai precis, producatorii sunt cei responsabili pentru garantia produselor si pentru eventuala despagubire a clientilor.

Alegerea unui sistem fotovoltaic on-grid este recomandata atat in cazul proiectelor rezidentiale, cat si in cazul spatiilor comerciale sau al halelor industriale. Delex a avut succes in implementarea unor proiecte de grade variate de complexitatea, asigurand mereu productivitatea si calitatea inalta a sistemelor. Cel mai mare proiect realizat a avut loc pentru compania IPEC SA, din Alba-Iulia, unde a fost pus in functionare un sistem de 1 MW care asigura o buna parte din consumul fabricii. Au fost instalate 2174 de panorui fotovoltaice si 15 invertoare. De asemenea, Delex a avut colaborari atat la nivel national, cat si in afara tarii.

 

About Delex

Delex (cunoscuta anterior ca Delphi Electric) este o companie fondata in 2005, specializata in sisteme de incalzire electrica si radianta, energie regenerabila, degivrare, ventilatie si aer conditionat. Delex opereaza ca distribuitor si importator al unora dintre cele mai cunoscute branduri pentru astfel de solutii electrice.

 

Citeste si Avantajele panourilor radiante | DELEX