Home Articole AquaThermica Compact de la TESY – o noua gama de boilere suspendate cu pompa de caldura aer-apa, cu eficienta energetica ridicata si agent frigorific ecologic
AquaThermica Compact de la TESY – o noua gama de boilere suspendate cu pompa de caldura aer-apa, cu eficienta energetica ridicata si agent frigorific ecologic

AquaThermica Compact de la TESY – o noua gama de boilere suspendate cu pompa de caldura aer-apa, cu eficienta energetica ridicata si agent frigorific ecologic

0

TESY – producatorul bulgar de boilere electrice si aparate de incalzire face inca un pas in dezvoltarea varietatii sale de produse aerotermale, adaugand in portofoliu noua gama AquaThermica Compact, care include boilere suspendate cu pompa de caldura aer-apa cu o capacitate de 100 si 150 de litri pentru producerea apei calde menajere. Ambele modele pot functiona intr-un sistem conectat la panouri fotovoltaice pentru a asigura eficienta maxima si confort termic in orice locuinta.

Ce este o pompa de caldura si de ce este la moda?

Pompa de caldura este un sistem care utilizeaza o sursa de energie regenerabila, cum ar fi aerul, apa sau pamantul (solul), pentru a genera o schimbare de temperatura intre doua medii. Cand o pompa de caldura foloseste energia din aerul exterior pentru a obtine energie termica se numeste pompa de caldura aerotermala. Sistemele aerotermale aer-apa incalzesc apa calda necesara locuintei. In acest caz, caldura absorbita din aer este transmisa apei, iar apa fierbinte este stocata in boiler, gata de utilizare pentru cateva ore. Energia aerotermala este o energie regenerabila, care prezinta multe avantaje. Cele mai importante sunt:

Sustenabilitate

Energia aerotermala este o energie curata, care genereaza zero emisii de CO₂, acesta fiind unul dintre cele mai semnificative avantaje.

Eficienta energetica

Performanta unei pompe de caldura aerotermala, in conditii optime, poate ajunge pana la 500%. Aceasta inseamna ca genereaza mai mult de 5 kW termici pentru fiecare 1 kW de energie electrica consumata.

Economie si consum minim

Energia aerotermala nu genereaza energie „noua”, ci foloseste energia din aer. Datorita faptului ca cea mai mare parte a energiei nu trebuie sa fie generata, ci este preluata din mediu, economia, daca facem o comparatie cu un cazan pe motorina sau pe gaz, poate depasi 80%. In plus, energia electrica de care are nevoie pompa de caldura pentru a functiona este minima.

Recuperarea investitiei

Desi utilizarea energiei aerotermale necesita o investitie initiala mai mare decat alte sisteme, consumul de energie din acest proces este mult mai mic, astfel ca investitia este recuperata intr-o perioada scurta de timp (in medie, 4-5 ani).

Cum functioneaza o pompa de caldura?

 

De ce sa alegeti noua AquaThermica Compact?

Noua gama AquaThermica Compact de pompe de caldura suspendate se bazeaza, in continuare, pe performanta si eficienta energetica datorita noului agent frigorific ecologic R513a, impreuna cu un nou compresor si condensator, care reduce, in mod semnificativ, impactul asupra mediului si imbunatateste considerabil performanta echipamentului.

Datorita parametrilor sai, AquaThermica Compact consuma cu 75% mai putina energie decat un boiler electric cu acelasi volum.

In plus, datorita dimensiunii compacte, designului contemporan si nivelurilor scazute de zgomot – doar 50 dB(A), noul model suspendat ofera diverse optiuni de instalare, inclusiv in garaje, spalatorii si bucatarii.

In acest sens, trebuie remarcat faptul ca noile boilere cu pompa de caldura AquaThermica Compact au un coeficient de performanta impresionant – COP de 2,8 (A/W – 7oC/55 conform EN16147 /100l best seller) si pana la 3,9 in cele mai favorabile conditii. Cu un astfel de indicator, AquaThermica Compact nu numai ca indeplineste toate cerintele pentru a fi inclusa in categoria de energie regenerabila in toate conditiile, dar si ridica standardele in industria IHWP, deoarece un COP de 2,8 inseamna ca 1 kW de energie consumata genereaza 4 kW de energie termica.

Un astfel de COP ridicat face ca produsul sa fie eligibil pentru subventii si potrivit pentru orice instalatie in care eficienta energetica maxima este o necesitate. AquaThermica Compact are clasa energetica A+ si un coeficient de performanta sezonier de 3,9 cu o temperatura a aerului de 20ºC.

In plus, pompele de caldura AquaThermica Compact includ un panou de control cu display LED, intuitiv si usor de utilizat, care permite setarea rapida a oricarui mod de functionare in cativa pasi.

Nu in cele din urma, boilerele suspendate cu pompa de caldura AquaThermica Compact pastreaza toate beneficiile si avantajele competitive de pana acum, cum ar fi:

– Variatie mare de temperatura de functionare, de la -5 ºC la +43 ºC, pe care o poate avea aerul din exterior, in modul pompa de caldura.

– Element electric de incalzire pentru o incalzire mai rapida si o temperatura maxima de 75ºC.

– Supapa electronica si motor pas cu pas pentru a asigura un ciclu de refrigerare sigur si echilibrat.

– Ciclu automat anti-legionella si sistem de autodiagnosticare.

Gama AquaThermica Compact vine cu o garantie completa de 2 ani si una de 5 ani pentru rezervor.

Urmareste video-ul de prezentare al produsului: https://www.youtube.com/watch?v=497GYeXAx7c&list=PLreR-uRq7SHcCZVeiXxGk03EP5DmlUclp

AquaThermica Eco de la TESY: o pompa de caldura de podea pentru productia de apa calda menajera

AquaThermica de la TESY reprezinta o gama de pompe de caldura aer-apa pentru productia de apa calda menajera.

Acesta gama include modele cu o capacitate intre 200 si 260 de litri si modele cu schimbator de caldura incorporat. Schimbatorul permite conectarea pompei de caldura la alte surse alternative de energie, cum ar fi precum panouri solare termice sau cazane de incalzire pe gaz, diesel sau biomasa.

Pompele de caldura AquaThermica fac parte din clasa energetica A+, conform actualului ErP, si asigura o economie de pana la 75% la energie electrica, comparativ cu un boiler electric cu acelasi volum.

Intervalul sau de functionare este, de asemenea, mare: cu o temperatura a aerului de intrare intre -10 °C si +43 °C, AquaThermica foloseste doar unitatea pompei de caldura pentru a produce apa calda menajera (ACM); pentru a functiona in afara acestui interval, AquaThermica are o rezistenta electrica de 1,5 kW. Aceasta rezistenta actioneaza ca backup pentru producerea de ACM si permite programarea temperaturii apei pana la 75 °C (folosind doar pompa de caldura, temperatura maxima configurabila este de 65 °C).

Beneficiile pompei de caldura AquaThermica pentru obtinerea apei calde menajere

Pompele de caldura aerotermale precum AquaThermica reprezinta una dintre cele mai eficiente alternative de obtinere a apei calde. Unele dintre beneficiile sale sunt:

  • Pot acoperi 100% din necesarul de ACM a locuintei, indiferent de sezon si de conditiile meteo.
  • Instalarea pompei de caldura pentru ACM nu este dificila. Componentele echipamentelor ocupa mai putin spatiu decat alte sisteme similare (cum ar fi panourile solare) si pot fi instalate atat in interior, cat si in incaperi auxiliare (de obicei in garaje, subsoluri etc.). Cu toate acestea, este recomandat sa apelati la un instalator profesionist.
  • Pompele de caldura aerotermale pot fi conectate si adaptate la instalatiile existente, fiind o alternativa potrivita atat pentru constructii noi, cat si pentru cele restaurate sau reabilitate. Utilizarea lor este recomandata, in special, pentru locuinte, cabane sau case unifamiliale.
  • Eficienta si performanta pompei de caldura aerotermale pentru producerea de ACM este ridicata: pentru fiecare kW consumat, pompa de caldura poate genera pana la 4 kW de apa calda.

 

Despre TESY

TESY este lider global in crearea de solutii moderne pentru caldura si confort. Organizatia a fost fondata ca o companie de familie in 1993, ca parte a „Fikosota Holding” AD. TESY si-a inceput expansiunea in afara Bulgariei in 1997, ajungand acum in top 3 producatori din Europa in industria sa, cu o capacitate anuala de productie de 1 500 000 de unitati: boilere electrice, aparate de incalzire si purificare a aerului, boilere cu incalzire indirecta si boilere termodinamice. Produsele TESY sunt realizate in 4 fabrici din Shumen si Smyadovo, iar la fiecare 23 de secunde este produs un nou aparat.

Portofoliul de produse al companiei este vandut cu succes in peste 60 de tari, pe 4 continente, cea mai recenta locatie fiind Doha, din Qatar. Cifra de afaceri anuala a companiei in 2022 a fost de peste 210 milioane leva. In fiecare an, veniturile din vanzari cresc cu un procent de doua cifre, obiectivul pentru 2023 fiind de 300 de milioane de leva. TESY are filiale in Romania, Spania, Rusia si Grecia. Astazi, echipa sa este formata din 1050 de oameni de 15 nationalitati, unii dintre angajati lucrand in companie inca de la infiintarea acesteia. Din 1993 pana azi, inginerii TESY au creat peste 69 de modele industriale, brevete si patente.

TESY este, de asemenea, prima companie bulgara care ofera o aplicatie mobila cu realitate augmentata pentru boilere electrice, convectoare si incalzitoare termodinamice. TESY AR faciliteaza utilizatorului final alegerea produsului potrivit nevoilor sale si spatiului de care dispune.

Filosofia TESY este de a oferi intotdeauna mai mult clientilor sai: mai multa apa calda, eficienta energetica mai buna si calitate fara compromisuri. Aceasta este singura constanta in dezvoltarea companiei din ultimele trei decenii.

Video: https://youtu.be/WXg1xLDvCo4