Home Articole ALUMIL Raport reciclare 2022 | Impreuna pentru o planeta mai curata
ALUMIL Raport reciclare 2022 | Impreuna pentru o planeta mai curata

ALUMIL Raport reciclare 2022 | Impreuna pentru o planeta mai curata

0

Reducerea impactului asupra mediului este imperios necesar in momentul actual, iar una dintre cele mai eficiente modalitati de a face acest lucru este reciclarea.

La ALUMIL, ne angajam sa sprijinim actiunile sustenabile si suntem incantati sa impartasim realizarile noastre din anul 2022 in materie de reciclare.

Anul trecut, am reciclat un total de 48.510 kg de materiale*, inclusiv 1270 kg de plastic, 44.480 kg de hartie si carton si 1760 kg de lemn, aceste cifre fiind doar o parte a eforturilor noastre de a crea un viitor sustenabil.

Procesul de reciclare este o parte vitala a angajamentului companiei in ceea ce priveste responsabilitatea fata de mediu si astfel, putem ajuta la conservarea resurselor naturale, la reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si la diminuarea cantitatii de deseuri in oceane.

In primul rand, plasticul este un material care necesita o atentie sporita deoarece pentru a se descompune in mod natural este nevoie de mult timp iar, atunci cand o face, elibereaza substante chimice daunatoare in mediu. Prin reciclarea plasticului, reducem cantitatea de deseuri de plastic si implicit contribuim la reducerea impactului asupra mediului. In 2022, am reciclat 1270 kg de plastic, ceea ce echivaleaza cu prevenirea emisiei a aproximativ 1.30 tone de dioxid de carbon in atmosfera, conform RecycleWits.

Reciclarea hartiei si a cartonului ajuta la reducerea defrisarilor, care contribuie semnificativ la schimbarile climatice. Reciclarea hartiei si a cartonului economiseste, de asemenea, apa si energie, reduce deseurile si previne poluarea. In 2022, am reciclat 44.480 kg de hartie si carton, ceea ce echivaleaza cu salvarea a aproximativ 756 de copaci, conform State Paper and Metal.

Reciclarea lemnului contribuie la reducerea cantitatii de deseuri de lemn care ajung la gunoi. In 2022, am reciclat 1760 kg de lemn, ceea ce echivaleaza cu prevenirea emisiei a aproximativ 2.89 tone de dioxid de carbon in atmosfera, conform Natures Pack Aging.

De asemenea, obiectivele stabilite de Agentia pentru Protejarea Mediului, in ceea ce priveste cantitatea de reciclare, au fost atinse si chiar depasite in unele situatii. Comparand raportul de reciclare din anul 2022 cu cel din anul 2021, se observa dorinta noastra de a ramane angajati sa reciclam din ce in ce mai mult pentru a ne reduce impactul asupra mediului.

La ALUMIL ne implicam in cat mai multe actiuni ce promoveaza sustenabilitatea si care conduc catre rezultate benefice atat pentru planeta cat si pentru oameni, astfel printre principalele actiuni din 2022 putem mentiona participarea la proiectul de impadurire a Sudului Romaniei, participarea la Bucharest Half Marathon pentru o cauza nobila, sustinerea accesului la educatie pentru copiii din mediile vulnerabile cu ajutorul Asociatiei Salvati Copiii Romania si multe altele.

Impreuna, putem face diferenta si putem ajuta la protejarea planetei noastre pentru noi si pentru generatiile viitoare.

*Se raporteaza numai ambalajele folosite la ambalarea produselor destinate pietei nationale si se includ si ambalajele utilizate pentru ambalarea ambalajelor de desfacere.