Home Articole ABB accelereaza inovatia in domeniul mobilitatii electrice prin deschiderea unui nou centru global de cercetare si dezvoltare
ABB accelereaza inovatia in domeniul  mobilitatii electrice prin deschiderea  unui nou centru global de cercetare si  dezvoltare

ABB accelereaza inovatia in domeniul mobilitatii electrice prin deschiderea unui nou centru global de cercetare si dezvoltare

0

Consolidandu-si pozitia de lider de piata in infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice, Laboratorul de Inovare pentru Mobilitate Electrica ABB va gazdui 120 de specialisti care lucreaza la solutii de urmatoare generatie.

Conceputa pentru a stimula viitoarele inovatii in domeniul mobilitatii electrice, unitatea de 10 milioane dolari si de 3.600 m2, se afla in campusul Universitatii de Tehnologie Delft, din Olanda si va gestiona dezvoltarea viitoare a portofoliului ABB, precum si proiecte de cercetare si dezvoltare pentru vehicule electrice.

In anul 2020, Universitatea a fost clasata printre primele 15 universitati de inginerie si tehnologie din lume (1).

Investind 30 de milioane de dolari intr-un Centru de Excelenta global si o unitate de productie pentru infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice, care urmeaza sa fie deschise anul viitor in Italia, laboratorul din Delft subliniaza planurile ABB de crestere a investitiilor in sustinerea ledership-ului sau in domeniul tehnologic.

Frank Muehlon, Directorul afacerii globale ABB pentru solutii de infrastructura de mobilitate electrica, comenteaza: „Inovatia este in sangele nostru – ABB a deschis calea in domeniul incarcarii vehiculelor electrice si este mandra ca a jucat un rol cheie in cresterea gradului de acceptare a a vehiculelor electrice (VE) in intreaga lume. De aceea am vrut sa infiintam laboratorul de inovare pentru mobilitate electrica in Delft, in inima campusului universitar, unde suntem inconjurati de cele mai stralucite talente si start-upuri tehnologice din Olanda.”

Complexul, care va gazdui pana la 120 de specialisti, marcheaza intoarcerea activitatii de incarcare a VE a ABB la locul de unde aceasta a luat fiinta . Intr-adevar, studentii care au fondat Epyon (start-up-ul de incarcare a VE achizitionat de ABB in 2011), sunt fosti studenti de la Universitatea de Tehnologie Delft.

„In cadrul ABB Electrification, investim aproximativ 400 de milioane de dolari pe an in cercetare si dezvoltare
pentru a ne asigura ca ne mentinem in fruntea leadership-ului tehnologic si ca stabilim standardul in ceea ce priveste mobilitatea durabila. In cadrul acestei investitii, ne concentram pe depasirea limitelor mobilitatii electrice, in principal in zonele de incarcare, stocare si digitalizare. Noul laborator ne va permite sa ne consolidam colaborarea cu producatorii de vehicule electrice pentru a stimula performanta si progresul in intregul sector”, a adaugat Muehlon.

Asigurand conexiunea perfecta intre vehicule, statii de incarcare, retele de incarcare si retea, impreuna cu

sistemele software care le sustin, reprezinta un punct cheie pentru ABB. Laboratorul de Inovare pentru Mobilitate Electrica a fost echipat cu cea mai recenta tehnologie pentru a ne asigura ca incarcatoarele ABB sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule. Simulatoarele au fost construite exact in acest scop, 95% din toate testele urmand sa fie efectuate cu o copie digitala a vehiculelor.

Pentru a testa performanta vehiculelor pe temperaturi foarte ridicate sau scazute, ABB a dezvoltat camere speciale de testare a in anumite conditii de mediu, unde solutiile vor fi supuse unor conditii extreme, inclusiv unor temperaturi de la -40 pana la +100 grade Celsius si umiditate ridicata. Atriumul este suficient de mare astfel incat producatorii sa-si conduca masinile, autobuzele sau camioanele intr-un mediu cald si controlat pentru a efectua teste, ceea ce va ajuta la avansarea incarcarii pentru segmentul vehiculelor grele in crestere rapida.

In cadrul angajamentului ABB de a sprijini o societate cu emisii reduse de carbon, a fost vital, nu doar sa sa se creeze o cladire care sa poata avansa progresul in mobilitatea durabila, ci si sa se creeze o cladire care sa minimizeze impactul sau asupra mediului.

Pentru incalzire si racire, complexul ABB va fi conectat la instalatia de incalzire / racire geo-termala a Universitatii

de Tehnologie Delft. Acoperisul va fi cu panouri solare, cu invertoare solare pentru a converti curentul continuu de la energia solara in curent alternativ, care, impreuna cu sistemul avansat de management al cladirii ABB pentru controlul climei, iluminatului si sistemului de stocare a bateriei, vor permite efectuarea unor teste pentru ca energia sa fie transmisa inapoi in retea.

In noiembrie anul acesta, ABB a anuntat ca va creste cheltuielile pentru cercetare si dezvoltare si va aloca, cheltuieli digitale de aproximativ 5% din veniturile anuale de business. Aceasta abordare creeaza o valoare superioara pentru clienti si conduce la o calitate mai buna a veniturilor pentru companie, concentrandu-se pe segmentele cu crestere ridicata, inclusiv mobilitatea electrica. ABB are in intregul grup in jur de 7.000 de angajati in cercetare si dezvoltare, dintre care 60% se concentreaza pe dezvoltarea de software si inovatii digitale.

ABB a intrat pe piata de incarcare a VE in 2010 si, pana in prezent, a vandut peste 17.000 de incarcatoare rapide ABB DC in 80 de tari. Angajamentul sau de a conduce progresul in mobilitatea electrica este ilustrat in cel mai clar mod prin parteneriatul cu Campionatul Mondial ABB FIA Formula E, care urmeaza sa intre in cel de-al patrulea sezon. Incepand din sezonul 9, in 2022-23, ABB va deveni furnizor oficial al vehiculelor participante la campionat.

 

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) este o companie globala de tehnologie de varf care stimuleaza transformarea societatii si a industriei in scopul realizarii unui viitor mai productiv si mai durabil. Prin conectarea de software la portofoliul sau de electrificare, robotica, automatizare si actionari, ABB impinge limitele tehnologiei, conducand performanta spre niveluri superioare. Avand o istorie de excelenta de peste 130 de ani, succesul ABB este realizat cu ajutorul celor aproximativ 110.000 de angajati talentati din peste 100 de tari. www.abb.com

1 QS World University Rankings