Home Articole 7 case moderne extraordinare construite in padure
7 case moderne extraordinare construite in padure

7 case moderne extraordinare construite in padure

0

Terra are 31% din suprafata acoperita cu paduri si nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca acestea gazduiesc mai multe case moderne si luxoase. Proiectarea in paduri ofera arhitectilor posibilitatea si, totodata, provocarea de a crea spatii inovatoare pe terenuri dificile. De asemenea, casele sunt dotate cu ferestre supradimensionate care asigura privelisti incredibile, intimitate si usi lemn stratificat cu eficienta energetica ridicata.

Toate aceste case au un impact minim asupra padurii si sunt o dovada a dorintei oamenilor de a trai in mijlocul naturii, onorand-o si respectand-o. Continua sa citesti pentru a descoperi si tu 7 dintre aceste case superbe construite in padure.

 

Casa Constantia din Africa de Sud

Casa Constantia a fost proiectata de firma sud-africana de arhitectura si design Malan Vorster. Este realizata din patru turnuri cilindrice asezate in jurul unui copac. Clientii si-au dorit sa maximizeze privelistea asupra padurii din Cape Town, lucru care a necesitat o constructie inalta si ferestre supradimensionate care, efectiv, infasoara fiecare turn.

 

Casa Circle Wood din Polonia

Casa a fost proiectata de Mobius Architekci in Polonia si este imbracata in intregime cu lemn de okoume. Constructia moderna nu numai ca se incadreaza perfect in padure, dar a fost inspirata de aceasta. Forma circulara a casei sugereaza un trunchi de copac, iar brazii care, efectiv, trec prin casa creeaza un efect dramatic greu de egalat.

 

Casa Planchonella din Australia

Casa a fost conceputa de Jesse Bennet si se afla in padurea tropicala din Far North Queensland. Peretii minimali si ferestrele largi asigura o vedere superba asupra peisajului, in vreme ce liniile jucause se armonizeaza de minune cu natura.

Tower House din New York, SUA

Este o casa mica de vacanta care seamana cu o scara care duce catre coroana unui copac. Primele trei etaje si sunt, de fapt, mici apartamente cu un dormitor si o baie. La ultimul etaj, pe orizontala, sunt alte spatii de locuit. Casa este complet inchisa cu sticla si ofera o priveliste completa asupra lantului muntos Catskill.

 

Casa Bruma din Mexic

Casa Bruma a fost proiectata de Fernanda Canales si Claudia Rodriguez si este realizata din beton negru, lemn, piatra si sticla. Structura este formata din patru blocuri  diferite, asezate circular in jurul unei peluze. Fiecare bloc este orientat catre padure si asigura o priveliste magnifica.

 

Cabana Rums din Norvegia

Cabana masoara sub 500 mp si a fost conceputa de firma norvegiana Sanden si Hodnekvam Arkitekter pentru un cuplu care isi dorea sa locuiasca intr-un loc linistit de unde sa poata admira privelistea din padurea Beitstad Fjorden. Constructia este inspirata de spatiul natural si este protejata in spate de o piatra naturala imensa.

Casa Kerala River din India

Situata pe malul raului Chaliyar, casa Kerala este proiectata de firma Thought Parallels. Are fatada realizata aproape in totalitate din sticla si ofera privelisti uimitoare asupra peisajului. Acoperisul in forma de fluture creeaza un efect dramatic suplimentar acestei case moderne si luxoase.

 

 

tags: