Home Articole Afaceri de 84,4 milioane lei, pentru Alumil, in T3, cu 5% ȋn crestere. Compania investeste in extinderea la nivel national si produse ecologice cu eficienta energetica crescuta
Afaceri de 84,4 milioane lei, pentru Alumil, in T3, cu 5% ȋn crestere. Compania investeste in extinderea la nivel national si produse ecologice cu eficienta energetica crescuta

Afaceri de 84,4 milioane lei, pentru Alumil, in T3, cu 5% ȋn crestere. Compania investeste in extinderea la nivel national si produse ecologice cu eficienta energetica crescuta

0

Alumil Rom Industry SA, liderul din piata sistemelor de aluminiu, a anuntat afaceri de 84,4 milioane de lei, in trimestrul III 2023, in crestere cu 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Profitul inregistrat in primele noua luni este de 4,6 milioane de lei, mai mare decat profitul total bugetat pentru intreg anul 2023, cu 5%.

„Rezultatele inregistrate de Alumil Romania in trimestrul III sunt peste estimarile pe care le aveam pentru aceasta perioada. Desi profitul realizat a fost in usoara scadere fata de anul trecut, ca urmare a cresterii costurilor operationale, acesta este cu 5% peste ȋntreg profitul bugetat pentru tot anul. Compania si-a continuat in acest an investitiile in dezvoltarea prezentei la nivel national, implementarea de noi tehnologii digitale si promovarea de sisteme arhitecturale de aluminiu cu eficienta energetica ridicata, care respecta standardele de sustenabilitate asumate“, a spus Marius Ionita, director general Alumil Rom Industry.
In conformitate cu strategia anuntata, Alumil Rom Industry a finalizat recent inaugurarea HUB-ului din Slatina, care include un showroom, spatii de birouri si depozit. HUB-ul, care are rolul de a imbunatati serviciile pentru clienti, are potentialul de a deveni un centru important pentru dezvoltarea companiei in regiunea Oltenia. Anul trecut, Alumil Romania a deschis HUB-uri regionale in Cluj-Napoca si Iasi, precum si un al doilea showroom in Cluj, care la un an de la lansare, are peste 300 de vizitatori.
Alumil continua, de asemenea, investitiile in transformarea digitala a proceselor de business. Compania a demarat inca de acum trei ani implementarea de automatizari, cu ajutorul tehnologiei RPA, in cadrul diviziei Operational si Comercial, iar in prezent testeaza integrarea aplicatiilor de inteligenta artificiala.
,,O alta directie a efortului de digitalizare a companiei este continuarea dezvoltarii platformei B2B My Alumil, destinata simplificarii si automatizarii procesului de plasare si urmarire a comenzilor de catre parteneri. In ultimul an, numarul utilizatorilor platformei a crescut cu 30% si datorita primei editii a programului de loialitate „Alumilia“. O a doua editie a fost lansata in octombrie 2023”, completeaza Marius Ionita.
O a treia directie importanta de investitii in cadrul Alumil Rom Industry este cea a dezvoltarii sustenabile. Alumil este una dintre putinele companii din lume care a primit, la nivel de grup, certificarea „OK Recycled“ din partea TÜV AUSTRIA, precum si certificatul international „Cradle-to-Cradle“ (C2C) – Silver pentru o gama extinsa de produse. „Aceste doua certidicari confirma si valideaza angajamentul asumat de Alumil in domeniul sustenabilitatii prin strategia ESG. Productia de bare de aluminiu se realizeaza deja cu 60% aluminiu reciclat, care sunt utilizate in toate profilele sistemelor arhitecturale Alumil“, a precizat CEO-ul Alumil.
Sistemele arhitecturale din aluminiu comercializate de companie nu au doar un impact ecologic minim, ci si performante deosebite de izolare termica. Produsele Alumil asigura economii substantiale de energie, cu o reducere de pana la 50% a costurilor lunare de incalzire si racire.

 

Despre Alumil

Alumil Rom Industry SA este, incepand din 1997, subsidiara a grupului Alumil Aluminium Industry SA. Grupul, care detine 12 fabrici in sase tari, este unul din liderii europeni in materie de extrudare aluminiu. Unitatile sunt specializate in design-ul si productia sistemelor arhitecturale de aluminiu, acoperind toate tipurile de aplicatii cunoscute in acest domeniu.