Home Antreprenori de succes Noemi Ritea, Director General VELUX Romania: Casa eficienta energetic, intre responsabilitate sociala si grija pentru mediu
Noemi Ritea, Director General VELUX Romania: Casa eficienta energetic, intre responsabilitate sociala si grija pentru mediu

Noemi Ritea, Director General VELUX Romania: Casa eficienta energetic, intre responsabilitate sociala si grija pentru mediu

0

VELUX Romania vine in intampinarea noilor cerinte in constructia cladirilor, care imbina tehnologia cu caracteristicile culturale si cerintele de sistematizare. Prin intermediul unei aplicatii din telefonul mobil, se poate controla climatul interior. Cand in mansarda este prea cald sau prea putin oxigen, ferestrele VELUX se deschid automat. De asemenea, sistemul este conectat la cea mai apropiata statie meteo, ceea ce inseamna ca in functie de prognoza meteo, ferestrele se inchid sau deschid automat.

In cei peste 20 de ani, Noemi Ritea, Director General VELUX Romania, a reusit sa creeze managementul perfect, care ajuta compania sa progreseze si sa fie una model. Prin Companie Model intelegem o echipa unita, care creeaza produse perfecte si care isi trateaza clientii si colaboratorii mai bine decat ar face-o altcineva. Anul acesta, VELUX, lider in domeniul ferestrelor de mansarda, sustine noul program Casa eficienta energetic.   Aceasta initiativa vine ca un raspuns la cerintele pietei din Romania si la problemele ecologice cu care ne confruntam tot mai mult in ultimii ani.

 

VELUX: de la oameni la companie

Fie ca vorbim de angajati, clienti sau colaboratori, pentru VELUX Romania oamenii sunt pe primul loc. O demonstreaza statistica, care arata ca sunt multi angajati care de peste 16 ani fac parte din echipa VELUX Romania, dezvoltandu-se impreuna. Daca in 2016 au avut 1.9 accidente pentru 1 milion de ore lucrate, pentru acest an si-au propus sa ajunga la zero accidente la locul de munca. Clientilor si colaboratorilor li se ofera intotdeauna mai mult decat li se promite, iar acest lucru se vede, VELUX creand practic o piata care nu exista inainte in Romania.

 

INAPOI IN 2009: VELUX ModelHome 2020, combina confortul maxim cu eficienta energetica optima

In 2009, VELUX a inceput programul VELUX ModelHome 2020, in cadrul caruia s-au construit si renovat 5 cladiri rezidentiale si o universitate  in 6 tari din Europa: Austria, Danemarca, Franta, Germania si Marea Britanie.

Scopul proiectului a fost de a construi cladiri durabile, care sa indeplineasca doua obiective: imbunatatirea sanatatii si a bunastarii oamenilor si indeplinirea cerintelor UE pentru cladirile cu energie aproape zero.

Fiecare cladire din proiect a fost conceputa pentru a reflecta si a raspunde diferitelor conditii climatice, culturale si arhitecturale ale tarilor in care au fost construite. Cu ajutorul acestui program s-a demonstrat practic eficienta energetica: facturi lunare mai mici la incalzirea si/sau racirea locuintei, confort crescut, mai multa lumina naturala in casa, aer curat, o calitate a vietii mult mai buna.

Toate constructiile au fost proiectate urmand cele 3 elemente principale ale unei locuinte pasive:  confort, energie si mediu. Acest lucru inseamna un sistem inteligent de optimizare a consumului energetic in creerea mediului interior sanatos si confortabil, in functie de conditiile mediului exterior. Toate camerele au avut ferestre VELUX. Una dintre case a avut suprafata de sticla echivalenta cu 58% din suprafata podelei.

Studiile derulate de VELUX de-a lungul timpului arata faptul ca oamenii prefera un mediu aerisit, cu lumina naturala, insa nu sunt pe deplini constienti de avantajele pe care o casa eficienta energetic le ofera. Studiile clinice demonstreaza faptul ca un interior slab ventilat, nearisit poate duce la diverse boli, cum ar fi astmul sau alergiile. A construi o casa eficienta energetic apartine domeniului sanatatii publice si nu mai trebuie vazuta ca o decizie emotionala sau una care este legata de buget.

 

ASTAZI: VELUX, lider in domeniul ferestrelor de mansarda, sustine noul program Casa eficienta energetic 2020

Acest deceniu reprezinta sansa omenirii de a incetini efectele industrializarii in schimbarile climatice. Diminuarea amprentei de carbon asupra mediului este unul dintre obiectivele guvernelor. Peste 97% dintre cladirile construite in Europa trebuie modernizate pentru a atinge obiectivul de decarbonizare din 2050. 65% dintre aceste cladiri au fost construite inainte de 1980. In Romania, statisticile arata ca peste jumatate din locuitorii ei inca se incalzesc cu lemne de foc si carbuni, iar o treime din totalul locuintelor au nevoie de reabilitari de amploare.

VELUX Romania, pionier in domeniul eficientei energetice, a fost activ implicata in sustinerea programului Casa eficienta energetic si prin intermediul asociatie ROENEF – Asociatia pentru promovarea eficientei energetice in cladiri – unde este membru fondator. Impreuna au definit programul si ghidul de finantare, in care, pentru prima oara, sunt incluse si ferestrele de mansarda pe lista produselor eligibile pentru o casa eficienta energetic. Astfel, beneficiarii acestui program vor putea lua in considerare solutiile inteligente  VELUX, contribuind astfel la obtinerea unui confort sporit si un mediu sanatos in casele lor.

Obiectivul nostru este sa cream produse pentru viitor, cum este de exemplu fereastra de mansarda cu geam termoizolant alcatuit din trei foi de sticla. Impreuna cu sistemul izolator ThermoTechnologyTM, gradul de izolare se poate imbunatati cu 15%. Acest lucru vine si ca raspuns la preocuparile majore din randul clientilor care isi doresc reducerea costurilor energetice, a declarat directorul general al VELUX Romania, Noemi Ritea

 

Solutiile oferite de VELUX Romania sunt 100% personalizate

Fiecare constructie este personalizata dupa dorinta si nevoile locatarilor. VELUX are un departament de Relatii cu Clientii care ofera consiliere prin telefon, dar si Directori de Vanzari si Ingineri Service care se pot deplasa la fata locului. Partea de consultanta este gratuita, deoarece VELUX Romania crede ca fiecare om are dreptul la confort si un mediu de viata sanatos.

Scopul nostru este ca fiecare client sa faca alegerea potrivita, deoarece avem o logistica completa care le poate oferi toate informatiile ce tin de ferestrele izolante pe tot parcursul programului, a declarat Noemi Ritea, directorul general al VELUX Romania.

 

Sustenabilitatea, un mod de a face afaceri

VELUX Romania, o Companie Model, include toate cele trei aspecte ale sustenabilitatii: economice, sociale si de mediu. Materialele care se folosesc in toate fazele procesului de productie sunt prietenoase cu mediul.

Astfel, peste 92.5% din ferestrele de mansarda din lemn pot fi reciclate. In Olanda, in 2018, VELUX a dezvoltat o noua fereastra de mansarda fabricata in proportie de 100% din lemn recuperat de la case vechi care au fost demolate. In procesul de reciclare, lemnul este verificat si procesat la dimensiunile si specificatiile necesare pentru a corespunde calitatii ferestrelor de mansarda VELUX.

De-a lungul timpului a fost implementata o noua metoda de taiere a foilor de sticla. Reducand pierderile si optimizand procesul de umplere cu gaz a geamurilor, se asigura cel mai bun bilant energetic. Aceasta medota elimina nevoia de a acoperi foile de sticla in timpul transportului. VELUX a reusit ca in total, aproape 97% din deseurile de sticla sa fie reciclate.

Compania VELUX incepand cu 1 septembrie 2020 si-a luat un nou angajament de a deveni integral neutra din punct de vedere al emisiilor de carbon (Lifetime Carbon Neutral) pana la aniversarea sa de 100 de ani, în 2041. Prin acest angajament, amprenta istorica de carbon a celui mai mare producator de ferestre de mansarda din lume – totalizand 5,6 milioane de tone de CO2 (domeniile de aplicare 1 și 2ii) emise de la înfiintarea sa in 1941 – va fi capturata prin proiectele de conservare a padurilor.

Noemi Ritea, directorul general al VELUX Romania: Siguranta si responsabilitatea reprezinta o parte integranta din activitatile noastre de afaceri si toate locatiile noastre de productie si depozitare sunt certificate ISO. Gestionam in mod responsabil amprenta de carbon a tuturor activitatilor noastre asupra mediului.

 

Despre VELUX Romania

De 20 de ani, mai precis din 19 mai 1997, VELUX Romania aduce lumina si aerul proaspat si in casele din Romania si din Republica Moldova. VELUX Romania are sediul central si depozitul la Brasov, alegerea unui oras din centrul tarii fiind de la inceput o decizie strategica pentru distribuirea optima a produselor. Clientii din intreaga tara se bucura nu doar de ferestre de mansarda inovatoare si de calitate, dar si de un intreg pachet de servicii printre care consultanta gratuita pentru alegerea solutiei optime a fiecarui spatiu de sub acoperisul inclinat sau terasa. Compania se implica constat in cauze sociale si in viata comunitatii brasovene.

www.facebook.com/VELUXRomania
www.instagram.com/veluxromania