Home Articole Amenajari, Finisaje, Iluminat Mituri neadevarate despre izolarea termica a podului (sau mansardei) cu celuloza
Mituri neadevarate despre izolarea termica a podului (sau mansardei) cu celuloza

Mituri neadevarate despre izolarea termica a podului (sau mansardei) cu celuloza

0

Instalarea izolatiei cu celuloza este printre cele mai eficiente modalitati de a economisi energie, sporind confortul unei case si reducand in acelasi timp amprenta de carbon. Fibrele naturale de celuloza sunt concepute pentru a preveni emisiile de carbon, oferind beneficii aparte – de la montarea usoara si obtinerea de temperaturi egale (uniforme) pana la suprimarea zgomotului extern si protectia impotriva incendiilor.

Proprietatile si avantajele specifice celulozei te pot ajuta sa alegi aceasta izolatie la o multitudine de proiecte:

  •  Costuri mai mici pentru incalzirea si racirea caminului
  •  Eficienta energetica
  •  Reducerea amprentei de carbon
  •  Controlul sunetului
  •  Rezistenta la foc

Din pacate, fiecare piata are miturile sale, iar industria termoizolatiilor nu face exceptie. Pentru a expune aceste neadevaruri, am adunat cateva dintre cele mai comune conceptii gresite despre izolatia cu celuloza, le-am dezmintit si am adus o perspectiva moderna asupra acestor lucruri.

  1.  Izolatia din celuloza se lasa in poduri sau peretii interiori?

ADEVARUL: Celuloza suflata sau pulverizata nu se aseaza in peretii laterali, daca este instalata corect – adica isi pastreaza forma si grosimea, in timp. Totusi, se va lasa in poduri, pana cand ajunge la o densitate stabila – la fel ca si alte tipuri de izolatie suflata.

  1. Este izolatia din celuloza inflamabila?

ADEVARUL: Izolatia din celuloza contine materiale active rezistente la foc, care opresc raspandirea flacarilor.

Izolatia STEICO de celuloza rezista la foc mult mai bine decat vata minerala sau bazaltica – vezi aici toate avantajele!

  1. Poate creste mucegaiul pe izolatia din celuloza?

ADEVARUL: Mucegaiul (dar și ciupercile sau alte microorganisme daunatoare) creste rar pe izolatia din celuloza, doar daca apa patrunde sau exista deteriorari cauzate de prezenta excesiva a apei.

Solutia ramane oricum o constructia etansa la intemperii, ce poate sa reduca foarte mult oportunitatile de distrugere cauzata de vreme, cum ar fi daunele cauzate de apa sau vant sau potentialul de crestere a mucegaiului. Spre deosebire de alte tipuri de izolatie, izolatia din celuloza preia, difuzeaza si disipeaza umiditatea pentru a asigura gestionarea umiditatii.

  1. Izolatia din celuloza contine azbest?

ADEVARUL: Nu.

Steico, un tip de izolatie cu umplutura libera (ce se sufla sau pulverizeaza), este fabricata fara substante nesanatoase, cum ar fi formaldehida sau azbestul. Nu este realizat din material textil, fibra de sticla, vata minerala sau alte fibre.

  1. Este izolarea cu celuloza o alegere proasta pentru casele mai vechi?

ADEVARUL: Celuloza este excelenta pentru izolarea caselor vechi, de la poduri si pereti pana la podele si tavane.

Unul dintre cele mai bune lucruri despre izolatia cu celuloza este versatilitatea acesteia. Izolatia Steico din celuloza suflata ori pulverizata nu se limiteaza la constructii noi. De fapt, este solutia ideala pentru a oferi o valoare R suplimentara fata de izolatia existenta a mansardelor, deoarece umple complet golurile lasate de alte forme de izolatie

  1. Este izolatia din celuloza periculoasa la atingere?

ADEVARUL: Nu.

Izolatia cu celuloza nu provoaca mancarime atunci cand intra in contact cu pielea unei persoane. Datorita materialului folosit, celuloza este moale la atingere si nu contine materiale care irita pielea neprotejata.

Fibra de sticla, dupa cum probabil ati experimentat, va poate provoca si mancarimi. Indiferent daca este rola sau umplutura libera, bucatele mici de sticla filata se pot incorpora in piele.

In concluzie, celuloza nu este doar un produs sigur si de incredere, ci si o componenta critica pentru a oferi locuinte mai performante energetic. Aceste mituri de mai sus pot face ca alegerea unui material de izolare din celuloza sa devina mai aproape de realitate!

Esti gata sa folosesti izolatia din celuloza in urmatorul tau proiect? Viziteaza ofertele de izolatie pentru case, la www.izolatiinaturale.ro.